Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
může mi prosím někdo poradit? Potřebuji snížit tlak, ale nechci do sebe cpát prášky... Nezná někdo nějaký tip, díky němuž by se tlak snižoval?
Předem moc děkuji za odpověď,
Martina
Sluníčko, vyzkoušej bezinku. Nejlepší je bezinkový sirup z bobulí, ale ten si můžeš vyrobit až na podzim, jestli se dá něco podobného i koupit to nevím. Tohle ale vím jistě, protože naopak kvůli nízkému tlaku nesměla sirup, ale jen likér, tedy s alkoholem (super!) Jinak bezinkový sirup jako zázrakem vyléčí nemoci z nachlazení. Předpis případně doplním. Patronka
Děkuji moc za rady, bohužel mi česnek dělá špatně na žlučník. :-/ Milá Patronko, mohla bych Vás poprosit o recept na Váš bezink. sirup? Určitě bych si ho založila. Ještě jednou velice děkuji za tipy... )
Bezinkový sirup : celé laty zralých bezinkových plodů odstříhat z keřů nůžkami do připravené nádoby, doma pak pomocí vidličky odtrhat bobulky. Propláchnout vodou, aby tam nezůstali broučci a dát do větší nádoby ( plastový kbelík, velký smaltovaný hrnec, kameninová nádoba ), v poměru na 1 - 1a1/2 kg bezinek přidat 1 l převařené vody a 25 g (2,5 dkg) kyseliny citronové. Nechat v chladnu cca 24 hod. Pak buď promnout rukama, nebo trochu rozmixovat ponorným mixérem, aby se z bobulek uvolnilo co nejvíc šťávy. V další fázi se vše přecedí přes látku - jestli to neznáte, bezva je na to dětská bavlněná plenka, nebo starší utěrka. Obrátím židli nohama nahoru a na nohy hřebíčkem nebo připínáčkem připevním namočenou látku, pod to nádobu. Při překapávání občas promíchat, možno i trošku vymačkávat. Původně jsem tenhle sirup dělala za studena ( jen rozpustit cukr ), ale teď to raději přivedu k varu - na 1 litr šťávy 1kg cukru. Když je cukr rozpuštěný možno přidat podle chuti ještě trochu kyseliny citronové, aby to mělo sladkokyselou chuť. Nám to chutná takhle, někdo přidává ještě třeba skořici a citronovou kůru.Láhve i zátky je dobře vypláchnout horkou vodou. Podobně dělám i rybízový sirup. Patronka
Co se toho vyššího krevního tlaku týká, tak na něho má vliv více faktorů - např. stres, nadváha, kouření, nepravidelný rytmus života, nadměrné solení a kořenění potravin apod. Z přírodních produktů bych snad doporučila česnek. A důležitá je úprava životosprávy, zařadit nějaký ten pohyb, chodit brzo spát, nepřepínat se... Pokud bude člověk žít trvale ve stresu, mít nepravidelný denní režim, bude kouřit a mít nadváhu, tak jakpak asi dopadne? Ale někdy toto všechno dodržovat je těžké, doba je zlá, nejistá, tak jak se nemá člověk stresovat, že. No a kdybyste si přečetla něco o každém ovoci a zelenině, co jsou volně k dostání, zjistíte, že spousta z nich má blahodárný účinek na lidské zdraví.
Myslím, že je blbost vymýšlet takové babské rady. Nejlepší je zajít k doktorovi a ten předepíše přesné množství potřebné látky a případně upraví množství, nebo typ prášku. Při každé návštěvě zkontroluje tlak a upraví předpis. Dělám to tak 10 let bez problémů. Cpát do sebe nekontrolovatelné množství něčeho je podle mne blbost.
Na okraj - znal jsem bylinkáře co do sebe takto rval různé byliny a dlouhého věku se nedožil.
Na nethu toho najdete spoustu.Např.rychlému snížení tlaku pomáhá kombinace nějakého intenzivního fyzického pohybu(třeba jízdy na kole či rotopedu) a snědení syrové cibule.Mám vyzkoušeno. Nevím jak závažnou hypertenzi máte,ale pokud je vysoká,šel bych s tím ke specialistovi a moc to neodkládal. Moje lékařka mi vysvětlovala,že to není žádná legrace.Že se to jen lidem tak zdá,protože to nebolí.Ty bylinky berte spíše jako doplněk.Kdesi jsem četl,že vysoký tlak souvisí se stavem ledvin,ale jak říkám,pokud máte tlak dost vysoký,nechte si napsat prášky aby se vám co nejdřív snížil a pak to řešte dále.Jinak samozřejmě upravit životosprávu,dostatek pohybu atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.