Nejste přihlášen/a.
moje maminka si zlomila nějakou kost na noze pod krčkem. Krček to není, bude operována a dán ji titanový šroub. Jak je to vše bolestivé a náročné a za jak dlouho bude normálně chodit? Kdo jste to bohužel měl, napište Vaše zkušenosti.
S krckem a jeho okolim jsou vzdy velke problemy Pribuzna toto mela, ted ma dokonce menene i ty klouby, v nohach vyztuhy... nemohla chodit skoro vubec pul roku a jeste dalsi rok dochazela na rehabilitace. Pak uz se to srovnalo. Ovsem kdyz je horsi pocasi, neobejde se bez pomocne hole. Jenze to nejspis silne individualni. Muzu Vam jeste bez reklamy
doporucit Wobenzym, ktery pomaha urychlovat hojeni ran, pooperacni stavy apod.
Dobrý den. Velikost bolesti je veličina nesdělitelná , protože je to relativní veličina, kterou každý individuálně porovnává se svou vlastní zkušeností. Ale obecně lze říci, že že bolest která vzniká degenativními pochody v kloubech je větší, neboť je to podobné, jako chod motoru bez oleje. Obecně zlomeniny tak moc nebolí. Je ale sposta další spolupůsobících faktorů a nikdo není schopen dopředu říci, jak se bude vyvíjet celý léčebný proces, natož bolest s tím spojená. Třeba moje zlatá tchýně se ode mě nechala ukecat na vyšetření na ortopedii. Měla nesnesitelné bolesti a ztrácela se mě před očima. Bolesti údajně způsobovala odvápněná část páteře a a brala na to jakousi tabletku. Nicméně po vyšetření na ortopedii se zjistilo, že kyčelní klouby jsou 5 roků po smrti. Dneska je to necelý rok od vyšetření a má oba klouby vyměněné a je REDY! A prášky na bolesti už nebere a to byla asi tak 3 měsíce na opiátech. Tož tak je to s bolestí a jejím vnímání. S pozdravem Laďa
Manželova maminka (73 let) spadla a zlomila si nohu přesně na místě, které popisujete. Operovali ji, v nemocnici byla asi 3 týdny a pak ji přeložili na další 3 týdny na rehabilitaci, kde ji učili se zraněnou nohou chodit. Bylo to dost bolestivé, ale všechno jednou přejde. Naučili ji cvičení a ona je dost houževatá, takže poctivě cvičila. Protože už před úrazem chodila velmi špatně (proto taky zakopla a spadla), schopnost chodit normálně se jí zatím nevrátila (od úrazu uteklo 8 měsíců). Je schopná opatrně chodit s hůlkou, radši má chodítko (je si jistější), ale s ním se jí špatně manévruje v kuchyni... ale snaží se. Asi taky záleží na stavu před úrazem, tady nebyl moc dobrý. Jednu dobu se mi zdálo, že stojí a chodí líp než dřív, ale pak asi polevila ve cvičení, to jí ovšem hrozně prospívalo. No napomenout ji nemůžu... Vaší mamince přeji brzké uzdravení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.