Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozemek - exekuční příkaz k prodeji

Od: qwe* odpovědí: 3 změna:

Dobrý podvečer, našel jsem si v katastrální mapě pozemek o který bych měl zájem. Vlastní ho 5 lidí. Na nemovitosti vázne zástavní právo exekutorské a je vydán příkaz k prodeji nemovitosti. Nařízenou exekuci má pouze jeden z majitelů. Chci se zeptat jak mám postupovat? Udělám-li nabídku majiteli - je povinen mi pozemek prodat? Ale co ostatní majitelé? Měl bych klidně zájem i o pouhou 1/5 pozemku s tím, že by se pozemek rozdělil na 4/5 a 1/5. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

Poud je cast pozemku zatizena exekuci, tak ji muzes ziskat jenom v exekucni drazbe. Majitel pod exekuci prodat nemuze.

hodnocení

0x

Jak píše můj předchůdce... majitel, jehož podíl je v exekuci, Vám nic prodat nesmí. Jestli máte o pozemek zájem, zjistěte si kdy bude dražba a pak máte možnost pozemek vydražit.

Další věc je ten podíl... i když dražbu vyhrajete a stanete se podílníkem, ostatní nemusí s dělením pozemku souhlasit. A i když budou souhlasit, nemusí souhlasit s tím, jak rozdělení navrhujete Vy. Pokud se podílnící nedohodnou, tak může rozhodnout jen soud a i ten nemusí rozhodnout tak, jak jste si to vymyslel Vy.

Ještě stále máte zájem? Pak bude lepší získat i zbylé podíly a stát se výlučným majitelem.

qwe*
hodnocení

Vzhledem k tomu, že se spoluvlastnictvím mám velmi bohaté a negativní zkušenosti, asi se poohlédnu po něčem jiném. Nechci už mít nic společného se soudními tahanicemi.

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]