Nejste přihlášen/a.
Potreboval bych poradit jak resite kuzi spalenou od slunce bohuzel mam zamestnani kde jsem hodne v kontaktu se sluncem ale kvuli vysoke prasnosti se nemuzu mazat kremem na opalovani...
budu rad za uzitecne typy na leky z lekarny ale i na bylinky z prirody popr. dalsi babske recepty nejaky vytazky z caju nebo tak neco jsem slysel ale uz presne si to nepamatuju...
Řešit spálenou kůži už je pozdě... kůži musíte chránit před spálením... spálená kůže si to pamatuje, vrátí to po čase.
slunci se musíte bránit čepicí, kloboukem, lehkým ošacením, opalovacími krémy s vysokým faktorem... internet je takových rad, jak se nespálit, plný... existují určitě i opalovací přípravky nemastného typu s ochranným faktorem...a raději mít na kůži vrstvu mastnoty s prachem, jak chytit nějakou potvoru od slunečního záření...
zřejmě i zaměstnavatel má nějakou povinnost vytvářet pracovní podmínky přiměřené počasí...
doplněno 11.05.11 18:18:vezměte si k srdci poslední větu pu® a do kapsy panthenol spray. My jsme s ním při moři vždy úspěšně řešili případné extrémy v příjmu slunečního záření
Jako v jiném tématu i tady doporučím panthenol, ideálně ve spreji, dělá takovou jemnou pěnu. prozdravi.cz/... (nemusí to být zrovna tento, panthenol vyrábí hodně firem, ale Altermed se taky specializuje na miminkovskou pokožku a její ochranu, takže jejich výrobky jsou fakt dobré; osobně používám na zimu Altermed pro mimina a jak nic nesnesu, tohle nemůž vynachválit).
Ale ještě k tomu, že se nemůžete mazat...já myslím, že byste i mohl. Dnes se dělá sposta rychlevstřebávacích přípravků, nemáte pocit mastnoty, navíc jsou třeba mléka ve spreji, takže aplikace je rychlá, příjemná, s ničím se "nepatláte". Já bych raději neriskovala...klidně se natřete ještě doma ráno, resp. před odchodem do práce. Teď měli akci myslím v Kauflandu/Tescu, Astrid mlíko faktor 20 ve spreji, cca 90,- velké balení. TOhle bych fakt nepodceňovala
Dobrý den, Panthenol ve spreji je prima, vozili jsme ho, když jsme brali vnoučata do Itálie. Nyní používáme s velkou spokojeností zelený gel s rozprašovačem: 100 % ALOE VERA RELIEF GEL. Cituji: ... napomáhá hojit odřeniny, jiná drobná poškození pokožky, drobné popáleniny a především zklidňuje a hojí pokožku spálenou sluncem. Chladí, zklidňuje, osvěžuje a napomáhá regeneraci.
Babský recept: na spálenou kůži dát obklad z vychlazeného tvarohu, nebo bílého jogurtu. Je to hrozně příjemné, odnímá horkost a bezva chladí. Jaga.
Neporadím finty na spálenou kůži (ty už taky jsou ), ale na OCHRANU.
Můžu Vám osobně doporučit "opalovací krém"Daylong. Není to obyčejný opalovací krém. Stačí se 1x denně namazat, krém se naváže na lipidy v kůži. Smyje se večer mýdlem a teplou vodou. Po celý den je odolný proti potu, setření, vodě. Používáme ho vždy na dovolenou, a je to super, nikdy jsem nebyla spálená.
Díky aplikaci 1x denně (cca 20min před vystavením sluníčku) Vám ta prašnost vadit nebude.
Dá se koupit v každé lékárně. Odkaz třeba tady:
Dobrý den,
kůi je potřeba, důsledně chránit před spálením, každé další spálení sebou nese větší riziko rakoviny kůže. Rady o opalovací krémech máte výše, jsou dobré. Ovšem vím, že ne vždy se podaří spálení na 100% zabránit, proto uvádím, některé možná lidové prostředky, ovšem 100% funkční. Mám i vyzkoušeno. Na spálení od slunce je, jak již někdo psal výborný černý čaj, dále pak můžete vyzkoušet obyčejný bílý jogurt. Výborná je také dubová kůra a nebo mně také pomáhá rooibos (ledove vychlazený) nanesený postřikem na kůži. nejlépe alespoň 3x denně. Noste volné oblečení a kůži nevystavujte slunečním paprskům.
zdraví Jirka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.