Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žaludeční vředy - jaké vyšetření

Od: stepanka* odpovědí: 9 změna:
Nebyla jsem ještě na vyšetření žaludku, ale mám podezření na žaludeční vředy. Problémy začaly kolem 11.3., byla jsem u doktorky dala mi lék APO - OME 20. Pomohlo mi to už za 3 dny. Stres ale zůstal a od minulého týdne, od středy, jsem měla stejné problémy : bolest žaludku na lačno a průjem trval pouze první den. Ve čtvrtek jsem byla na odběrech krve a výtěru stolice a všechno bylo v pořádku včetně normální hladiny leukocytů. Od pondělí se bolesti zhoršily a začly být častější a proto jsem šla k doktorce v úterý, která mi dala neschopenku a opět APO-OME 20. Bolesti se nezlepšily, mám bolesti především v noci a na lačno nebo mezi jídly. Když se najím tak se cítím lépe. Stolice normální, krev nezvracim. V úterý jdu na kontrolu a sedimentaci. Na sondu do žaludku se hrozně bojim, byla jsem na ní jako malá a v 16 letech a pokaždé jsem to hrozně protrpěla, nesnesu ani vyšetření hlasivek nebo když mi doktor prohlíží krk. Okamžitě se mi zvedá žaludek. Chci se proto zeptat, jaké jiné vyšetření mohu podstoupit. Děkuji Štěpánka 21 let

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zuzana*
hodnocení

0x
Myslím, že to ještě budou zkoušet trochu léčit, než vás pošlou na endoskopii žaludku. Ta je ale nejlepší, protože mohou hned vzít vzorek, nemáte-li např. Helicobacter. Byla jsem na tom asi před 2 měsíci - jednak krk vystříkají, takže dávicí reflex zmizí, dále dostáváte do žíly"oblbovačku", takže je to opravdu v pohodě... Nemějte vůbec strach. Také by se dalo jít na rtg žaludku, ale je to zbytečné ozařování. Zkuste dodržovat dietu, jíst pravidelně a často, a uvidíte...Už vás na tu endoskopii posílají? Možná vám odvoďačka přidá něco na zklidnění. Ale v žádném případě se toho nebojte. Nevím, kolik let je vám teď, ale v současné době to opravdu nestojí za ten strach. A já jsem srabík velkej:))

nensy*
hodnocení

0x

STEPANKA-Dobře ti to popsala ZUZANA*hej*jen podle mě by jsi měla jit co nejdříve na endoskopijii je to rychlejší vyšetřeni sice je to nepřijemné, ale tak se dříve zjistí co maš se žaludkem. Myslím že tě to nemine*uf*ničeho se neboj já na to chodím každý pul rok*ee*.SO.

bberi*
hodnocení

0x
U endoskopie ti dají lék na uklidnění a vyšetření si nebudeš pamatovat.Věř mi.
stepka
tak to neni vůbec žádná pravda, že si to nebudu pamatovat. Já na tom byla dvakrát v životě a bylo to moje nejhorší vyšetření v životě...Cucala sem akorád nějakou tabletku, ale dávicí reflex určitě nezmizel! Nakonec jsem si ale zjistila že existuje v Motole transnasální gastroskopie a tam vedou hadičku nosem, takže dávicí reflex zmizí a vyšetření se snáší daleko líp a bez bolestí v krku. Asi to každej snáší jinak, ale pro mě to neni vůbec v pohodě, protože je to fakt děs! Byla sem na tom tak vim o co jde,že
nensy*
BBERI-Ty jsi prošla tím vyšetřenim*zed* takto odpovědět muže jen ten kdo tím neprošel*stop*toto vyšetřeni si každý dobře zapamatuje.SO.
bberi*
Já na gastroskopii byla a je to děs.Injekci jsem neměla,protože jsem kojila.Kolegyni injekci dali a ta mi to říkala.Že by kecala?
Toho vysetreni bych se nebal. Sice se clovek trochu orosi a zapoti, ale prinejhorsim se jen pozvraci. Personal je zvyklej.

madhu
hodnocení

0x
Zaludecni vredy se vyleci pitim sklenice cerstve stavy ze zeli rano na lacno.
stepka
To máš pravdu...Doktorka mi to i doporučila. Nevim jestli zabralo zelí nebo léky. Každopádně je mi o hodně líp. Snad se problémy nebudou opakovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]