Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď ve zkuš.době a nemocenská

Od: vl* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

od 15.2.11 jsem podepsala prac.sml.s 3m. zkuš.dobou.o něco později jsem zjistila,že jsem těhotná a oznámila mu tuto skutečnost.souhlasil s trváním prac.poměru.dne 9.5.11 mi předložil zrušení prac.sml.ve zkuš.době.já naopak zase od 9.5.11 jsem mu předala neschopenku od lékaře.mám nárok na nemocenskou?mám ochr.lhutu?jaký bude další postup z jeho strany?jak to bude s dovolenou?děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Podle mě ne.Právně poradí jiní...Měla jste mu to radši zatajit a neschopenku mu dát až po uplynutí 3 měsíců,teda pokuď nemáte namáhavou práci.Většina žen to řeší takhle,neboť se bojí,že je zaměstnavatel vyhodí v 3m.zkušební době(ve vlastním zájmu jsem tomuhle předešla)
doplněno 10.05.11 19:52: Jinak těhotná nemá žádnou povinost říkat zaměstnavateli o těhotenství,záleží čistě na ní.

atreus*
hodnocení

0x

Pokud bylo napřed zrušení prac. poměru a teprve potom prac. neschopnost, tak pracovní poměr skončil 9. 5. 2011. Dovolenou Vám musí proplatit (za každých 22 odprac. dnů 1/12 z ročního nároku (z 20 prac. dní)).

Ochranná lhůta pro nemocenské činí 7 kalendářních dnů, čili nárok na nemocenskou je (až po 21 kal. dnech).

NEBO pokud napřed začala prac. neschopnost a až potom Vám dal zrušení pr. poměru, tak toto zrušení je neplatné (nemůže být v prvních 21 dnech prac. neschopnosti), může ho dát po 21 dnech PN nebo po skončení PN, pokud bude kratší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]