Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do porodnice až v den porodu?

Od: elisa* odpovědí: 14 změna:

Do některých porodnic se člověk nemusí registrovat předem, ok, ale vezmou mě tam, i když podle občanky tam "nespadám?"" Mám blízko jen přechodné bydliště, které nemám nikde uvedeno...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Tož já nevím, ale kdybyste se zeptala přímo v té příslušné nemocnici? Nakonec, když by to na vás přišlo, myslíte si, že vás neodrodí, když tam na posledních chvíli přijedete s porodními bolestmi? No stát se to samozřejmě může, ale co lékařská etika? Mám takový dojem, že v Praze je to jiné, tam se opravdu musí mamina registrovat, ale v menších městech asi ne.

elisa*
hodnocení

Vím určitě, že se tam nemusím registrovat, jen mě tak napadlo, když mám trvalé bydliště asi tak 100 km daleko :)), tak aby jim to nepřipadalo divný...

pb®
hodnocení

0x

V Praze se musi zena registrovat vsude do 14.tydne tehotenstvi a jeste nema zaruku, ze kdyz zacne rodit, vezmou ji v porodnici, kde ma registrci. Pokud budou mit plno a porodni nalez to dovoli, mohou ji poslat do jine porodnice. Dnes uz je snad jedno, jake zdravotnice zarizeni si clovek vybere a pokud chce navstevovat lekare z druheho konce republiky, je to jeho pravo. I tak by ale tehotna mela od nejakeho 36.tydne chodit kazdy tyden do poradny do porodnice, takze nejakou byste si vybrat mela. Ja jsem sice z Prahy, ale system registraci mi byl natolik proti srsti, ze jsem si vybrala porodnici v Horovicich. Nevim od kud jste, ale zjistila bych si, jake jsou porodnice v okoli a jestli vyzaduji registraci, napsala si jejich adresy a cisla, abyste je pak nemusela hledat a udelala poradnik, kam jet, kdyby vas v te prvni vybrane odmitli. I s registraci je dobre nejdriv zavolat, ze porod zacal a jestli maji volno, clovek se tak vyhne zbytecne ceste. A nemyslete si, ze kdyz mate stahy, musi vas prijmout. Pokud budete malo otevrena, dite i vy v pohode, klidne vas i se stahy poslou rodit jinam.

krkovicka*
hodnocení

0x
Je jedno kdo které porodnice pujdete rodit.Vzhedem k těhotenství,žena volí nejbližší.Například já jsem ležela s paní až z Plzně.Podotýkám,že se musíte zaregistrovat ve 14+0 týdnu,ne ve 13tt ani v 15tt.Ráno registrují, přijímají pouze cca 15rodiček,takže ráno vystát frontu,zbytek těhulek má smůlu-mluvím o Apolinaři v Praze kde je nával jak blázen...Já to měla v pohodě,šla jsem do porodnice až v 36týdnu.Jenže to bylo před 5ti lety...Ošetřující gynekolog Vám poskytne víc informací..
binka*

Já jsem taky rodila U Apolináře, v roce 2006. Ve 14 týdnu těhotenství jsem se tam šla zaregistrovat a sestra na mě vyběhla,ať přijdu nejdřív ve 36 týdnu ...*ee* nakonec jsem ani zaregistrovaná nebyla.

krkovicka*
Kamarádka co právě rodila v r.2008 tak v 16týdnu,teď je podruhé těhotná a loni na podzim musela už ve 14týdnu.V Motole je to samé.To ustane,je to nejspíš kvůli babyboomu v Čr.Ono je to docela problém rodit kdy a kde se rodičce zachce,nehledě na to,že v Praze rodí cizinci a české ženy z jiných velkých měst.
elisa*
hodnocení

Jo jo, to je Praha, tady se jedná o jiné město. Já už s nima mluvila, řekli mi a také píšou na netu, že není třeba se tam registrovat. Jenom potom jsem si uvědomila, že třeba není třeba se tam registrovat, když bydlím v tom okrese. Ale já podle občanky bydlím uplně jinde :), no nic, ještě tam budu volat.

krkovicka*
El...,rodí u nás i slovenky a taky mají v občance jinou adresu.Já jsem z Jeseníku a rodila jsem v Praze ;) kam tedy chodíte do poradny?V místě současného bydliště,nebo v místě trv.adresy?
elisa*
hodnocení

Ani tam, ani tam :), teď chodím do poradny v Praze :)), ale koncem těhotenství začnu chodit do té vybrané porodnice.

hodnocení

0x

Dodnes jsem nepochopil, k čemu je ta registrace, když 99 % rodí jindy než v termínu porodu. Na základě takové registrace se nedá vůbec nic naplánovat, pouze získají hrubý přehled, kolik mají zhruba chystat porodů.

krkovicka*
Nechápete?je to jen hrubý odhad a nechávají si mezery.Je dokázano,že každou 1 sekundu se na světě narodí 3 děti tak se ničemu nedivte.V porodnici u Apolináře mají až 15 porodů denně,nejvíc při úplňku.

Ano, je to skutečně velice hrubý odhad. Vzhledem k tomu, že v reálu se normální porod uskuteční kdykoliv v intervalu 4 týdnů kolem tzv. termínu porodu a na tomto není nic zvláštního. Čekal bych, že takové plánování se začne projevovat až ve větším množství porodů - alespoň řádově desítek denně. Ale přiznám se, že pouze odhaduji na základě svých znalostí z oblasti statistiky a pravděpodobnosti. Je možné, že jim to skutečně k něčemu pomůže a dá se podle toho něco naplánovat, ať už je to cokoliv.

lidus*
hodnocení

0x

Předpokládám, že rodící matku nevykáží aby jela těch 100km. Proč chcete rodit právě v té porodnici víte nejlépe sama ale aby to nedopadlo jako u dcery kamarádky-1 dítě vybraná porodnice a u porodu velké problémy i s poporodní péčí nebyla spokojená, 2 dítě malá porodnice u nich a vše v pohodě. Rodit tam po prve nechtěla, že slyšela různé drby. Tak ať je vše v pohodě a hodně zdravíčka vám i novorozenci.

elisa*
hodnocení

-) protože to mám 20 minut autem od místa současného bydliště a protože jsem na ni slyšela samou chválu :), do pražských se mi moc nechce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]