Nejste přihlášen/a.
Do některých porodnic se člověk nemusí registrovat předem, ok, ale vezmou mě tam, i když podle občanky tam "nespadám?"" Mám blízko jen přechodné bydliště, které nemám nikde uvedeno...
Tož já nevím, ale kdybyste se zeptala přímo v té příslušné nemocnici? Nakonec, když by to na vás přišlo, myslíte si, že vás neodrodí, když tam na posledních chvíli přijedete s porodními bolestmi? No stát se to samozřejmě může, ale co lékařská etika? Mám takový dojem, že v Praze je to jiné, tam se opravdu musí mamina registrovat, ale v menších městech asi ne.
V Praze se musi zena registrovat vsude do 14.tydne tehotenstvi a jeste nema zaruku, ze kdyz zacne rodit, vezmou ji v porodnici, kde ma registrci. Pokud budou mit plno a porodni nalez to dovoli, mohou ji poslat do jine porodnice. Dnes uz je snad jedno, jake zdravotnice zarizeni si clovek vybere a pokud chce navstevovat lekare z druheho konce republiky, je to jeho pravo. I tak by ale tehotna mela od nejakeho 36.tydne chodit kazdy tyden do poradny do porodnice, takze nejakou byste si vybrat mela. Ja jsem sice z Prahy, ale system registraci mi byl natolik proti srsti, ze jsem si vybrala porodnici v Horovicich. Nevim od kud jste, ale zjistila bych si, jake jsou porodnice v okoli a jestli vyzaduji registraci, napsala si jejich adresy a cisla, abyste je pak nemusela hledat a udelala poradnik, kam jet, kdyby vas v te prvni vybrane odmitli. I s registraci je dobre nejdriv zavolat, ze porod zacal a jestli maji volno, clovek se tak vyhne zbytecne ceste. A nemyslete si, ze kdyz mate stahy, musi vas prijmout. Pokud budete malo otevrena, dite i vy v pohode, klidne vas i se stahy poslou rodit jinam.
Já jsem taky rodila U Apolináře, v roce 2006. Ve 14 týdnu těhotenství jsem se tam šla zaregistrovat a sestra na mě vyběhla,ať přijdu nejdřív ve 36 týdnu ... nakonec jsem ani zaregistrovaná nebyla.
Jo jo, to je Praha, tady se jedná o jiné město. Já už s nima mluvila, řekli mi a také píšou na netu, že není třeba se tam registrovat. Jenom potom jsem si uvědomila, že třeba není třeba se tam registrovat, když bydlím v tom okrese. Ale já podle občanky bydlím uplně jinde , no nic, ještě tam budu volat.
Dodnes jsem nepochopil, k čemu je ta registrace, když 99 % rodí jindy než v termínu porodu. Na základě takové registrace se nedá vůbec nic naplánovat, pouze získají hrubý přehled, kolik mají zhruba chystat porodů.
Ano, je to skutečně velice hrubý odhad. Vzhledem k tomu, že v reálu se normální porod uskuteční kdykoliv v intervalu 4 týdnů kolem tzv. termínu porodu a na tomto není nic zvláštního. Čekal bych, že takové plánování se začne projevovat až ve větším množství porodů - alespoň řádově desítek denně. Ale přiznám se, že pouze odhaduji na základě svých znalostí z oblasti statistiky a pravděpodobnosti. Je možné, že jim to skutečně k něčemu pomůže a dá se podle toho něco naplánovat, ať už je to cokoliv.
Předpokládám, že rodící matku nevykáží aby jela těch 100km. Proč chcete rodit právě v té porodnici víte nejlépe sama ale aby to nedopadlo jako u dcery kamarádky-1 dítě vybraná porodnice a u porodu velké problémy i s poporodní péčí nebyla spokojená, 2 dítě malá porodnice u nich a vše v pohodě. Rodit tam po prve nechtěla, že slyšela různé drby. Tak ať je vše v pohodě a hodně zdravíčka vám i novorozenci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.