Nejste přihlášen/a.
Asi se tu obracím se zvláštní otázkou, ale co se může a nemůže psát do věznice, aby náhodou nevzniklo podezření že se snad něco plánuje. Nevím jak jinak to napsat, ale mám přítele ve vězení a ráda bych ho aspoň takto podpořila. Poradí mi někdo?
doplněno 10.11.12 17:26:Kdyby třeba měl někdo zkušenost s někým blízkým ve vězení a byl by ochotnej to třeba se mnou probrat byla bych ráda. Skoro po roce náhodou zjistíte že máte člověka na kterým vám moc záleží ve vězení a nemáte se s ním jak spojit. Jediný co máte je malý dítko, který se za chvilku bude ptát na tátu. Kdo to nezažil, nedokáže si představit tu bezmoc.
Nemůžete čekat že vám někdo fundovaně odpoví za 40 minut.
Basmani maj víkend.:D
Ando mě by zase zajímalo (pro někoho to mám zjistit) kolik a jakýho tabáku nebo cigaret se může poslat v balíku.
Zatím taky nevím.
Sim: mně jde spíš o to jestli se může poslat kilovej sáček tabáku z Polska.
Kámoš co seděl mi říkal že to máme nacpat do normálních pytlíků od tabáku. Já mu na to říkám že je to podle mně blbost, protože když bachaři uvidí 30-40 malejch, evidentně trochu pomačkanejch pytlíků od tabáku tak to budou určitě posuzovat za víc podezřelý (třeba kvůli mariánce), než když bude v balíku kilovej ale evidentně neporušenej pytel s tabákem z Polska.
V nárokovém balíku 2x do roka (5 kg včetně obalu) - nijak se neomezuje, kolik čeho v něm musí být.
Aha. Tak teď jsi mne zaskočil, to fakt nevím - ale co vím, že někde sami dozorci tabák přesypávají, kontrolují se totiž i uzavřené zásilky z tuzemska - oni lidi jsou hodně vynalézaví, kam co dát. Někde, ne všude. Takže - podle mého názoru- je to úplně jedno, já bych asi poslala ten celej... Moment, teď mne něco napadlo. Mám dojem, že na těch výrobcích (tabák, cigarety) musí být pravé kolky. Tedy opravdu netuším zda může být poslán tabák z Polska, ani navím, jak se tam kolkuje. Určitě ale nesmí být cigarety od Vietnamů... Asi ti to moc nepomůže...
neberte tak vážně "pokyny" Věz.služby typu-tohle a tohle takhle,takový balíček 1x za 6 měsíců,této komodity jen 20 dkg apod...Zkrátka jinými slovy můžete psát cokoli a o čemkoli,jen si je zapotřebí si uvědomit,že přítel nebude jediným čtenářem vašich řádků...No a samozřejmě řešit kamery,oplocení,koridory pro psy atd.asi nepřichází v úvahu...Jinak přeju at to klapně a dopadne dobře!
Nejspíš to nějak tak bude snažím se s tím nějak srovnat, takže takhle zjišťuju co jde a nejde. Nedá se jen tak sedět, to by se člověk zbláznil.
Dobrý den. Ando, něco kolem korespondence jsem našla. nemám osobní zkušennost, ale snad toto trošku pomůže, udělat si alespoň představu...:
Korespondence představuje ve vězení jeden z nejdůležitějších informačních toků o tom, co se děje venku a hlavně doma. Je to jedna z málo cest, jak svému blízkému ve vězení poskytnout morální a citovou podporu.
Za korespondenci se považuje jen písemné sdělení. Jakmile je k dopisu přiloženo ještě něco jiného (potraviny, věci osobní potřeby), považuje se zásilka za balíček. Obviněný a odsouzený může přijímat a na své náklady odesílat korespondenci bez omezení množství.
Kontrolu korespondence obviněných (odsouzených) provádí pracovník Vězeňské služby, který je k tomu pověřený. Výjimku v tomto smyslu představují obvinění ve výkonu vazby dle § 67, písm.b) tr. řádu, kdy kontrolu korespondence provádí orgán, který vede trestní řízení. Kontrola korespondence se netýká orgánů určených k vyřizování stížností, nevztahuje se na korespondenci mezi obviněným a jeho obhájcem, státními orgány ČR, orgány dozoru nad výkonem vazby a určenými mezinárodními organizacemi na ochranu lidských práv. V odůvodněných případech může pověřený pracovník závadovou část korespondence zadržet a podá o tom zprávu orgánům činným v trestním řízení.
Náklady spojené s korespondencí hradí obviněný (odsouzený) z vlastních prostředků. U soukromé korespondence je na náklady věznice odeslán zpravidla jen první dopis. Obviněnému (odsouzenému), který neumí nebo nemůže číst a psát, věznice poskytne pomoc.
Protože např. balík nesmí zejména obsahovat - tiskoviny nebo materiály propagující národnostní, etnickou, rasovou nebo náboženskou nesnášenlivost, fašismus a podobná hnutí, násilí a krutost nebo obsahující popis výroby a použití psychotropních látek, jedů a výbušnin,je tomuto dobré se vyhnout i v náznacích v korespondenci. A v písemné komunikaci bych se určitě vyhnula i tomu a nerozebírala, zač byl přítel odsouzený.
Pro více info, které by mohlo být pro Vás užitečné, mrkněte sem:
doplněno 10.11.12 20:06:Není zač. Psát můžete o čem chcete, co se týká normálního, běžného života...
doplněno 10.11.12 21:08:Lujsi, rádo se stalo!
Co se týče normální korespondence do vězení, tak nevidím žádný problém. Přece jsou dokonce známy případy, kdy si vězni dávají inzeráty do novin a seznamují se. Kolikrát se dokonce i ve vězení ožení s osobou, se kterou se seznámili na inzerát. Napřed si pouze dopisovali, pak se i viděli při povolených návštěvách a nakonec se vzali. Vy píšete, že máte s dotyčným člověkem dítě, takže vůbec nevidím žádný problém ke korespondenci, nebo osobním návštěvám. Nevím za co je uvězněn Váš přítel, ale pokud to není terorista, tak nechápu, proč se s ním nemůžete spojit. Přece znáte jeho jméno, víte ve které věznici je, tak stačí zajít přímo na místo, zeptat se kde je kancelář sociální pracovnice(ka), která se stará o vězně a vysvětlit jí svůj případ. Další už Vám určitě poradí ona sama. Záleží to ovšem také na tom dotyčném, jestli se s Vámi bude chtít sejít, nebo si dopisovat...
Ale problém nikde jinde nevidím.
Je přímo ve věznici.
Abych to vysvětlila. někdy před rokem měl autonehodu(mikrospánek) kdy vznikla vysoká škoda, byl odsouzen na 2 a půl roku. O tom sem já nevěděla. Tenkrát byla práce důležitější. Jednou v prosinci řekl že jede pomoct s něčím rodičům a to bylo naposledy co jsem ho viděla. Teť asi před 14dny se dostal do práce a tam jeden hodně hodný zaměstnanec mu půjčil telefon a ozval se mi. Brečel mi do telefonu, že se mi bál to říct, bál se že přijde o mě i o syna. Za sebe můžu říct jen tolik že by to tak nebylo a není. Proto zjišťuju co se dá. Jen nevím co je horší, když člověk neměl tušení co s ním je a psal na všemožný instituce nebo teť když vím kde ho mám a nemůžu nic. Syn je nemocnej, takže nějaký cestování nepřichází v úvahu. Jeho rodičů jsem se zeptat nemohla. Neznám je, nikdy sem je neviděla ani nevím kde bydlí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.