Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stařecké bradavice - jak se poznají?

Od: bradavice odpovědí: 4 změna:

Ahoj,zajímalo by mně,jestli jste se někdo setkal s pojmem "stařecké bradavice" ,jak vypadají nebo kde se dá najít nějaké foto v internetu?Nepodařilo se mi to.Známá má nějaké tmavé útvary na kůži a paní dr.pohledem z 1m řekla,že jsou to stařecké bradavice.Nikdy jsem se s tímto pojmem nesetkala,ani neviděla mimo ni,tak by mně zajímalo něco o tom.Nějak jsem předpokládala,že jí ty útvary vyšetří a nic.Mně to připadalo jako hodně tmavá hrbolatá znaménka,ale houby o tom vím.Děkuji J.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stracena*
hodnocení

2x

Já jsem s něčím podobným byla na dermatologii. Paní doktorka to nazvala stařeckými bradavicemi, že je to stejné jako stařecké skvrny. Měla jsem je v obličeji a docela se to šířilo. Mám je i na rukách. Šíří se to stejně jako normální bradavice, je to pro dotyčnou osobu infekční. Zkuste se podívat na netu na ty stařecké skvrny. Z obličeje mi to paní doktorka dostala laserem, ale už se to zase objevuje. Stracena

hodnocení

2x

Zdravím, stařecké bradavice vypadají jako vystouplá tmavá znaménka, nerovný hrbolatý povrch, jak píšete. S věkem se objevují někomu víc, někomu míń. Má je moje matka, měla je i tchýně, docela velká. Pokud nejsou zdravotní důvody pro jejich odstranění, např se odírají prádlem, nechávají se být. Z kosmetických důvodů je odstraní za úplatu, třeba laserem.Záleží na domluvě pacienta s lékařem.

raadek*
hodnocení

0x
Nemáte na mysli spíš ploché bradavice? R.

patronka*
hodnocení

0x

Před několika lety jsem se v rámci dne proti melanomu nechala vyšetřit kožní lékařkou. Bylo mi cca 60 let a na různých místech těla, hlavně ve vlasech a na zádech se mi dělaly hnědé vystupující útvary. Jako laik nepoznám, zda se nejedná právě o melanom, ale lékařka všechny označila jako "stařecké bradavice". Po dohodě mi je ihned vypálila tekutým dusíkem. Vysvětlila mi, že bradavice je na rozdíl od melanomu přesně ohraničená a není pro člověka nijak nebezpečná, jen někdy působí neesteticky. Od té doby si všímám starších lidí a skutečně velmi často bradavice mají. Pokud se Vám taková bradavice udělá v sezóně, pomůže opakovaně pomazat oranžovou šťávou z rostliny vlaštovičník. Patronka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]