Nejste přihlášen/a.
ahoj, chtěla bych se zeptat, zda se se vyplatí nechat očkovat proti klíšťatům? zda má s tím někdo zkušenosti,a je to vážně účinné,a kolik to asi zhruba stojí.
Děkuji
Očkovat lze pouze proti klíšťové encefalitidě, jsou nutné 3 dávky - jedna stojí cca 700,- Kč. Mrkněte na stránky svojí zdravotní pojišťovny, jestli vám náhodou nějakou dávku neproplatí. V tomto případě byste si pak musela nechat nějaký odklad od toho očkování. Proti borelioze očkovat tuším, že nelze. Jo a vyplatí se to, jen je po třetí dávce pak nutné sledovat dobu a vždy po 3 letech se nechat přeočkovat už jen jednou dávkou. Pokud chodíte často do lesa, cestujete a pod., vůbec bych neváhala a byly-li by volné finanční prostředky, určitě bych se nechala naočkovat. My jsme přeočkovaní celá rodina.
My nejsme očkováni nikdo a ani to nemáme v plánu - a bydlíme na konci vesnice u lesa...
Dětem to kdysi doktorka nedoporučila, tak jsme to nechali plavat... Klíště jsem měla naposledy tak před 10 lety...prostě na nás nelezou...
Je fakt, že dětem dávám v létě občas zobnout B-komplex...
Nejsem příznivcem očkování proti čemukoliv, je to tak trochu byznys farmaceutických firem
Očkovat se má brzy zjara,i,když jsem již slyšela,že na tom až tak nezáleží. Nutné je však dodržovat termíny přeočkování,které vám sdělí lékař. Vakcína stojí kolem 500,-kč. Učinné si myslím to je určitě,víkendy trávím v přírodě a co jsem naočkovaná,žádné klíště jsem neměla. Může to být samozřejmě náhoda,ale ani moji dva synové,kteří jsou rybáři a velice často jsou na rybách,taky klíště nemívají.
Jsem očkovaná proti klíšťatům. Dávky musí být tři, pak už jen přeočkování. Cena očkovací dávky je 500 - 600 kč, záleží na tom, jakou vám lékař předepíše. Za aplikaci jsem platila u lékaře 100 kč, ale to nemusí být zpoplatněno všude. Účtenku z lékárny za očkovací dávku a potvrzení o aplikaci jsem zanesla na zdravotní pojišťovnu, kde mi vrátili peníze zpět. Nechte se očkovat, předejdete případným vážným zdravotním problémům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.