Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očkovat se proti klíšťatům?

Od: kasandra70* odpovědí: 8 změna:

ahoj, chtěla bych se zeptat, zda se se vyplatí nechat očkovat proti klíšťatům? zda má s tím někdo zkušenosti,a je to vážně účinné,a kolik to asi zhruba stojí.

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Očkovat lze pouze proti klíšťové encefalitidě, jsou nutné 3 dávky - jedna stojí cca 700,- Kč. Mrkněte na stránky svojí zdravotní pojišťovny, jestli vám náhodou nějakou dávku neproplatí. V tomto případě byste si pak musela nechat nějaký odklad od toho očkování. Proti borelioze očkovat tuším, že nelze. Jo a vyplatí se to, jen je po třetí dávce pak nutné sledovat dobu a vždy po 3 letech se nechat přeočkovat už jen jednou dávkou. Pokud chodíte často do lesa, cestujete a pod., vůbec bych neváhala a byly-li by volné finanční prostředky, určitě bych se nechala naočkovat. My jsme přeočkovaní celá rodina.

myse*

My nejsme očkováni nikdo a ani to nemáme v plánu - a bydlíme na konci vesnice u lesa...

Dětem to kdysi doktorka nedoporučila, tak jsme to nechali plavat... Klíště jsem měla naposledy tak před 10 lety...prostě na nás nelezou...

Je fakt, že dětem dávám v létě občas zobnout B-komplex...

Nejsem příznivcem očkování proti čemukoliv, je to tak trochu byznys farmaceutických firem

krkovicka*
hodnocení

0x
Je klíště které je nositelem encefalitidy a boreliozy.Vy máte očkování jen na tu boreliozu.Očkuje se převážně na podzim a jestli se nemýlím tak jen 2 dávky.cenu neznám.
doplněno 08.05.11 18:52: U starších lidí a dětí jsou u těchto očkování silné vedlejší účinky.Spojené s únavou,malátnosti i zvracení.Taková menší chřipka.
kasandra70*
08.05.11 18:52
hodnocení

děkuji

eva900*
hodnocení

0x

Očkovat se má brzy zjara,i,když jsem již slyšela,že na tom až tak nezáleží. Nutné je však dodržovat termíny přeočkování,které vám sdělí lékař. Vakcína stojí kolem 500,-kč. Učinné si myslím to je určitě,víkendy trávím v přírodě a co jsem naočkovaná,žádné klíště jsem neměla. Může to být samozřejmě náhoda,ale ani moji dva synové,kteří jsou rybáři a velice často jsou na rybách,taky klíště nemívají.

krkovicka*
Evo,klíšťata budete mít stále,ale jste chráněna proti nemocem co přenášejí.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Kasandro,

poptejte se svého obvodního lékaře. Když jsem byla u svého, řekl mi, že v naší oblasti se nakažená klíšťata téměř nevyskytují a proto je očkování zbytečné. To samozřejmě nemusí platit pro Vaši oblast.

doplněno 08.05.11 21:19:

kliste.cz/...

hodnocení

0x

Jsem očkovaná proti klíšťatům. Dávky musí být tři, pak už jen přeočkování. Cena očkovací dávky je 500 - 600 kč, záleží na tom, jakou vám lékař předepíše. Za aplikaci jsem platila u lékaře 100 kč, ale to nemusí být zpoplatněno všude. Účtenku z lékárny za očkovací dávku a potvrzení o aplikaci jsem zanesla na zdravotní pojišťovnu, kde mi vrátili peníze zpět. Nechte se očkovat, předejdete případným vážným zdravotním problémům.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]