Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, začal jsem podnikat 1.4.2011 a chtěl bych se zeptat, zda se přiznání k DPH podává po kalendářním čtvrtletí nebo fiskální.
Hm a vy jste se přihlásil jako dobrovolný plátce DPH? Jestli ano, tak byste měl DPH podávat čtvtletně. Jestli jste k DPH dobrovolně nepřihlásil, měl byste si sledovat svůj obrat a jakmile překročíte tu osvobozující hranici, tak pak samozřejmě budete nucen DPH odvádět ze zákona.
Ano jsem plátce DPH, ale psotupem času jsem zjistil, že je pro mě výhodnější být neplátcem DPH.
Takže jste nejspíš dobrovolný plátce DPH, že. V tomto případě můžete požádat za rok od registrace o zrušení plátcovství DPH v případě, že váš obrat za 12 měsíců nepřesáhne 1 milion (to je ta hranice, když ji podnikatel překročí, musí platit DPH ze zákona). V současnosti vám nezbude nic jiného, než rok vydržet a to DPH platit - čtvrtletně vždy do 25. dne v měsíci, tuším, že to tak je. Ale možná si to ověřte telefonem na finanční úřad.
Dobrý den. Placení DPH je buď čtvrtletní, nebo měsíční. V obou případech se patí po ukončení kalendářního měsíce, či čtvrtletí do 25.dne měsíce následujícího. Čili pro kvartálního plátce je to do 25. dubna, 25.července, 25.října a 25.ledna roku následujícího. Plátcem jste se zaregistroval asi dobrovolně, nebo je to potom podle obratu. A v tomto režimu musíte setravat ještě 1 rok po podání žádosti o vyřazení z evidence, aby se ověřilo, jestli náhodou nežádáte neoprávněně. S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.