Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedávno (nějakej ten týden zpátky) jsem sem psala ohledně toho, že se mi líbí můj o 6let starší vedoucí.. Většinou jste mi odpovídali, že to nemůže vyjít, že by z takového vztahu nic neměl a není skoro žádná šance na úspěch.
On ale překvapil a podle všeho se mu taky líbím. Píšeme si několik hodin denně přes fcb, skype, nebo třeba esemesky, pomalu se dostáváme i k volání. Přijde mi, že jsme se pro sebe snad narodili, protože jsem si nikdy s nikým takhle nerozuměla. Několikrát se nechal slyšet, že ho strašně mrzí, že mě nepoznal o něco starší, ale že mě má rád a "tak rychle se ho nezbavím".
A tady je moje otázka..: Myslíte, že 20letý kluk, teda spíš muž, může rok počkat na holku, se kterou ani nežije ve stejným městě? Vzhledem k tomu, že on je zodpovědný a já pod zákonem, musí vydržet a mě by zajímalo, jestli jsou toho kluci vůbec schopní..
Předem moc děkuju za odpovědi.
Šest let rozdílu je v pohodě, když je člověku trochu víc, třeba 34-40.
Ale ve čtrnácti si můžeš myslet, že jsi mentálně starší, ale nejseš. A za pár let budeš uvažovat úplně jinak, říkej si teď, co chceš.
Stávají se takové případy, že kluk počká, ale moc bych tomu nevěřil. Ve dvaceti je v plné síle ve všech ohledech a asi mu brzo přestane stačit volání a dopisování do jiného města. Rok je hodně dlouho, za ten rok se změníš i ty.
Ahoj.
Mám-li být upřímná, tak musím říci, že kdybys byla moje dcera, tak Ti udržování tohoto kontaktu zakážu. Ale moje dcera nejsi, nemám tedy právo cokoliv zakazovat či nařizovat, jen tedy poradím. Nezdá se mi vztah mezi 14letou dívkou a 20letým mužem zrovna jako vhodný. Váš věkový rozdíl, vzhledem k Tvému věku, je obrovský. On je vyspělý, Ty jsi ještě málem dítě. On má zkušenosti a co Ty? Co ho k Tobě táhne. Věřím, že jsi moc fajn holka a věřím, že v okolí je plno fajn kluků Tvého věku. Možná na Tebe rok počká, jak říkáš, ale co potom. Nejde přece jen o to, že už nebudeš pod zákonem. Opravdu dávej na sebe pozor.
Naši mi nemají co zakazovat kamarády.. Teda mají, ale neudělají to, pokud to nebude vyloženě extrém, protože ví, že já se svou povahou bych je stejně odmítla poslechnout a jenom bych jim začala lhát. Navíc mám tolik starších kamarádu, že už si asi zvykli :D
O mých patnáct nejde kvůli sexu, jak si možná myslíte.
Každopádně děkuji za odpověď, alespoň že jste se - i když s tím nesouhlasíte - nevyjádřila tak tvrdě.
Myslím, že se hodně mýlíš v tom, že tví rodiče ti nemají co zakazovat kamarády. Financují tě, živí a jsou za tebe odpovědní, takže se o tebe i třeba bojí.
Pokud odmítáš poslouchat rodiče díky své povaze, není to zrovna ono. Taková povaha je špatná i pro to, že v životě budeš muset poslouchat leckoho a dělat i to, co nechceš.
Mysli si co chceš, mysli si, že ti nemáme co radit a ty víš všechno nejlíp. Ale třeba si jednou na tohle všechno vzpomeneš a řekneš si, oni to jsou sice dědkové a báby, ale radili mi tenkrát dobře...
Zrovna v tomhle se nemají čeho bát.
Ani jedno z toho si nemyslím, kdybych si myslela, že vím všechno nejlíp tak se neptám.
..Ale i tak děkuju.
Ale zase naopak, podle tvého písemného projevu, bez chyb a dobře formulovaného, bych si tipnul, že jsi opravdu chytřejší než ostatní.
Takže asi bych opravdu nějakou dobu, minimálně ten rok, počkal, psal si a ono se to nějak vyvine. Je fakt, že ve čtrnácti ještě zmeškáno určitě nemáš.
Abys pak nebyla v osmnácti člověk zklamaný a zahořklý. Jako v lecčems ostatním, i v lásce si každý normální musí nabít ústa...
20 let nic není. Není to ještě žádnej ostřílenej dospělák, jak zde někteří naznačují. Dnešní "chlapi" jsou kluci asi tak do 25ti let. Takže u vašeho vztahu nevidím žádnej problém. Kdyby mu bylo 30 let a víc, tak to by už problém byl. Pokud s ním začneš chodit, tak budeš chodit prakticky s vrstevníkem. Dneska už se věkovej rozdíl 5 let víceméně smazal. Jsou to už jenom čísla. 14ti letej dneska přemýšlí stejně jako 20ti letej. Až kolem třiceti let dneska většina lidí vyroste z puberty a začne žít normální seriózní život.
Ten kluk klidně rok počká a klidně spolu budete chodit, vidím to docela reálně. Pak teprve zjistíte, jak vám to bude ve skutečnosti klapat, to už je ale věc druhá..
největší hloupost žen je asi ta, že si ve 14 letech chtějí najít lásku na celý život. Už ve 24 tě ten partner bude otravovat. Jsi vě věku,kdy se tvoje smýšelní teprve utváří a vyvíjí. Až ti bude přes 20, uvidíš, jak budeš všechno vidět zcela jinak a ve 14ti sebe jako hloupoučkou najivku.
Partnera na život hledej až po 20 tce lépe i později! věř o hodně staršímu a zkušenějšímu.
Kdo říká, že hledám lásku na celej život? Takový pako nejsem. Ale nemůžu za to, že ho mám ráda, tudíž to zkusím
Zvláštní je, že u tebe platí, že lásku na celý život hledá jen pako. Něco podobného už asi není "cool"...
Takže tvoje položená otázka byla zbytečná, jestliže ukončíš diskusi větou, že nemůžeš za to že ho máš ráda, tudíž to zkusíš.
Zkoušej a za nějakou dobu ti třeba budeme radit s opakem.
Nemusíš tomu věřit, ale znám dvojici, kteří se poznali v mateřské školce a minulý rok oslavili třicetileté spokojené manželství
mí rodiče spolu chodili do školky, do školy, v 8. třídě spolu začali chodit, učiliště i školu dělali ve stejném městě a teď měli 47. výročí svatby
Príma, takže opravdu existuje jedna láska na celý život...
Jenže to byli rodiče, v téhle divné době to už není, jak už jsem tu jednou podotknul - "cool".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.