Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšený signál v oblasti apexu

Od: hahahehe* odpovědí: 8 změna:

Prosím vás, co to znamená jen zjednodušeně, když má někdo zvýšený signál v oblasti apexu pyramidy vpravo? Na internetu to není nikde k přečtení. Děkuju

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Pekny den hrot pyramidy se nachazi dle lekarskeho slovniku u kosti skalni. Mozna ten zvyseny signal souvisi s Gradenigovym syndromem (syndrom hrotu pyramidy) - hnisani apexu skalni kosti, nadory. Pokud je tam zvyseny signal, je mozne, ze otec k tomuto ma sklon.

eulalie*
hodnocení

0x

A proč myslíte, to ti lékaři píšou tak složitě do chorobopisů? No právě proto, aby tomu pacienti až nerozuměli a zbytečně nemudrovali a nepřemýšleli. I když vám někdo napíše, co ona odborná slova znamenají, stejně tomu budete houby rozumět.

hahahehe*
hodnocení

Nevadí, chtěl jsem, jestli by mi někdo rozumný napsal jako pro lajka, co to znamená, protože můj otec - diabetik byl akorát propuštěn z nemocnice a už si zase stěžuje, že mu tam píší věci nepravdivé, tak bych rád zjistil o co se jedná, vysvětlil mu to, aby to dál nehrotil a byl klid

krlanovsky
hodnocení

0x

Dobrý den,

nebyl(a) jste náhodou na echo srdce? Apex je útvar na srdci, pyramidového tvaru, laicky řečeno je to hrot na konci srdce směřující doleva dolů, pyramidou se myslí šiřší úsek srdce kde jeho vrcholem je již zmiňovaný apex. Zvýšený signál to bych potřeboval trošku podrobněji popsat. nevím jestli je to na echu nebo myšleno jako el. signál? Kdyžtak, jestli chcete můžete podrobněji popsat problém na kr.lanovsky@gmail.com. Ale pokud Vám nikdo nic neříkal, pravděpodobně se nejdná o žádný závažný problém. Menší abnormality jsou u velkého množství lidí. Ale, jak říkám podrobněji se k tomu nemůžu vyjádřit, nevím proč jste byl(a) na vyšetření a pouze podle jedné věti se toho moc posoudit nedá. Tak doufám, že jsem Vám pomohl, alespoň s tím apexem ;)

Zdraví MUDr. Kryštof Lánovský (internista, dietolog)

krlanovsky

doplněno: Až teď jsem si četl Vaši druhou odpověď. Takže myšleno na tatínka.

Kr. Lánovský

martinaa*

V tom pripade se omlouvam za moji zavadejici odpoved:) Skutecne jsem ve slovniku nasla apex u kosti skalni.

krlanovsky

není proč se omlouvat Martino. Ono obecně apex je v překladu hrot (špička) a tento útvar se nenachází pouze na srdci, v tomto kontextu bych se ovšem k označení (na srdci) příkláněl, jeví se to jako nejpravděpodobnější varianta.

Jinak apex je např. na již Vámi zmiňované kosti skalní, dále na boltci, také jej nalezneme na chrupavce, která je součástí hlasivek, dále ještě na zubu, jazyku (hrot jazyka = apex linguae), na kosti křížové, prostatě, čéšce a určitě jsem ještě na spoustu dalších "apexů" zapomněl. :)

Teoreticky by jste mohla mít pravdu, prakticky možná také ;) uvidíme, jak nám to autor doplní..., takže netřeba se omlouvat. Dle jedné věty to není 100% srozumitelné ani pro mně a to jsem internista.

Lánovský Kr.

martinaa*

Dekuji:) Za prijemnou reakci i rozsireni obzoru... neni to zde castym jevem. Studuji vychovu ke zdravi, ktera je velmi uzce propojena se somatologii, tudiz se rada neco priucim:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]