Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

UHUL a mapy lesů

Od: 4ever odpovědí: 4 změna:

Sháněl jsem mapy lesů na internetu a zjistil jsem, že tyto lesy poskytuje UHUL.

geoportal2.uhul.cz/...

(referováno z knihovny Trutnov )

Problém je je v tom, že odkazy ze zmiňované stránky (tedy server) negenerují funkční stránku, ale pouze vrací nějaký soubor s chybou v asp nebo xml formátu. Nevíte někdo co s tím? Vypadá to jak kdyby se o ty stránky nikdo nestaral, přitom je to služba placená z daní. Nefunguje tam ani odeslání dotazu na podatelnu, a přes email (podatelna ani webmaster) nikdo neodpovídá. Co s tím, když ty mapy chci? Kam se obrátit aby to někdo spravil?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

geoportal2.uhul.cz/...
mně to jde

search.seznam.cz/...

doplněno 06.05.11 13:29:

dali tam gugl earth a letecký simulátor

4ever
hodnocení

Co to znamená, že tam dali googel earth? Tomu nerozumím. Znám ten simulátor ale nechápu jak otevřít ty odkazy...

Příklad:

WMS:
geoportal2.uhul.cz/...
nebo
geoportal2.uhul.cz/...

4ever
hodnocení

Zatím jsem našel pár odkazů, kde se píše něco o WMS mapách.

pardubickykraj.cz/...

jenže tam se píše "Pokud má uživatel k dispozici vhodné programové vybavení, může si složit svůj vlastní projekt (mapu) přidáním služby (služeb) WMS z cizích serverů, které službu poskytují. Standardní protokol komunikace umožňuje pro stahování služeb WMS využívat programové vybavení různých výrobců. "

Jaké programové vybavení tedy potřebuji a jak to otevřít? Mám Windows a Firefox s pluginem Google Earth a taky linux a Google Earth samostatně. Jenže prý se to má otevřít po zadání url.

bnhelp.cz/...

Našel jsem taky WMS prohlížečku,

bnhelp.cz/...

tam zadám adresu té mapy UHUL nebo ji zvolím z předvolené lokace. Napíše se, že se zpracovávají data a pak se otevře okno s údaji, kde v pravém sloupci je všude Googl Earth. Ovšem nevím jak dál, protože v té prohlížečce se žádná mapová data neobjevili.

Tak nevím co s tím. Hlavně na UHULu není vysvětleno co k tomu potřebuju abych si tu mapu mohl prohlédnout.

Hey no tak už jsem přišel na to jak ty WMS mapy v tom Google Earth otevřít jenže z toho UHULU ty mapy nejsdou otevřít protože Earth hlásí, že na tom serveru žádné mapy nejsou. Jinak třeba geologické mapy mi otevřít jdou ale to je jiný server. Tak nechápu jak tobě (nebo Vám) to mohlo jet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]