Nejste přihlášen/a.
Sháněl jsem mapy lesů na internetu a zjistil jsem, že tyto lesy poskytuje UHUL.
(referováno z knihovny Trutnov )
Problém je je v tom, že odkazy ze zmiňované stránky (tedy server) negenerují funkční stránku, ale pouze vrací nějaký soubor s chybou v asp nebo xml formátu. Nevíte někdo co s tím? Vypadá to jak kdyby se o ty stránky nikdo nestaral, přitom je to služba placená z daní. Nefunguje tam ani odeslání dotazu na podatelnu, a přes email (podatelna ani webmaster) nikdo neodpovídá. Co s tím, když ty mapy chci? Kam se obrátit aby to někdo spravil?
geoportal2.uhul.cz/...
mně to jde
dali tam gugl earth a letecký simulátor
Co to znamená, že tam dali googel earth? Tomu nerozumím. Znám ten simulátor ale nechápu jak otevřít ty odkazy...
Příklad:
WMS:
geoportal2.uhul.cz/...
nebo
geoportal2.uhul.cz/...
Zatím jsem našel pár odkazů, kde se píše něco o WMS mapách.
jenže tam se píše "Pokud má uživatel k dispozici vhodné programové vybavení, může si složit svůj vlastní projekt (mapu) přidáním služby (služeb) WMS z cizích serverů, které službu poskytují. Standardní protokol komunikace umožňuje pro stahování služeb WMS využívat programové vybavení různých výrobců. "
Jaké programové vybavení tedy potřebuji a jak to otevřít? Mám Windows a Firefox s pluginem Google Earth a taky linux a Google Earth samostatně. Jenže prý se to má otevřít po zadání url.
Našel jsem taky WMS prohlížečku,
tam zadám adresu té mapy UHUL nebo ji zvolím z předvolené lokace. Napíše se, že se zpracovávají data a pak se otevře okno s údaji, kde v pravém sloupci je všude Googl Earth. Ovšem nevím jak dál, protože v té prohlížečce se žádná mapová data neobjevili.
Tak nevím co s tím. Hlavně na UHULu není vysvětleno co k tomu potřebuju abych si tu mapu mohl prohlédnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.