Nejste přihlášen/a.
Vážení,
neprozřetelně jsem zavolal na inzerát slibující snadné a rychlé vyřízení půjčky přes podnikatelskou linku (95 Kč/min), vypisování žádosti strašně natahovali, potom mi poslali SMS, abych ještě jednou zavolal, že je potřeba, aby byla manželka spoludlužníkem. Za tyto dva hovory mám zaplatit téměř deset tisíc Kč a přitom jsem žádnou půjčku nedostal. Mám důvodné podezření, že se jedná o podvod. Bohužel, nevím jak se z tohoto placení vyvléknout, protože tyto peníze vlastně dlužím provozovateli telefonu a to je O2 a nikoliv tomu kdo mě podvedl.
Dobrý den. To je bordel v kotlině české, že? Víte ono to fuguje následovně: někdo si zřídí speciální linku u operátora za speciální pronájem. Třeba za 100.000 Kč měsíčně s tím, že co operátor vyinkasuje od volajících jsou vlastně peníze toho nájemce té speciální linky. Potom stačí inzerovat cokoliv, na co se lidi chytnou ( a nemusí to být zrovna nelegální ). A lidi telefonují a na druhé straně sedí dobří kecálkové, kteří umí tak natáhnout hovor, že ani nemáte tušení, že tak dlouho udržíte telefon v ruce. Až jim počítadlo ukáže, kolik utržili, tak vědí, ža to jsou jejich nezpochybnitelné příjmy. Pro ně nejste partner Vy, ale operátor a on jim ty vybrané prachy vždycky pošle. Pro operátory jste partner Vy a on ty peníze bude legálně vymáhat na Vás. Navíc každé číslo, které takto vybírá peníze začíná na nějaké předčíslí a ze zákona musí být uvedena platba za minutu hovoru. A to určitě v tom inzerátu bylo, protože to by porušili zákon a policie by měla něco v ruce. Takto nemáte Vy v ruce nic, akorát fakturu od operátora, kterou musíte zaplatit. A z toho se nevyvléknete. A že nejste sám je jasné, protože to bylo řešeno mnohokrát v TV a výsledek byl pro Vás vždy negativní. Jediné řešení je NEVOLAT, NEVOLAT a NEVOLAT. S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.