Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit odpovědnosti za platbu hovoru

Od: kkavalir odpovědí: 7 změna:

Vážení,

neprozřetelně jsem zavolal na inzerát slibující snadné a rychlé vyřízení půjčky přes podnikatelskou linku (95 Kč/min), vypisování žádosti strašně natahovali, potom mi poslali SMS, abych ještě jednou zavolal, že je potřeba, aby byla manželka spoludlužníkem. Za tyto dva hovory mám zaplatit téměř deset tisíc Kč a přitom jsem žádnou půjčku nedostal. Mám důvodné podezření, že se jedná o podvod. Bohužel, nevím jak se z tohoto placení vyvléknout, protože tyto peníze vlastně dlužím provozovateli telefonu a to je O2 a nikoliv tomu kdo mě podvedl.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

a to se vyplatí.

je vidět, že lidé jsou nepoučitelní...

karelxii*

z toho cesta nevede!Operátora zajímá platba za hovor a né že jste nedostal pujcku!Takže zaplatit a pak jedině cenu hovorného vymáhat po poskytovatelovi pujcky soudní cestou,ale i toto vidím černě!Mimochodem ,jaký je Váš věk a vzdělání?*zed*

hodnocení

0x

*plac*je to smutné, ale z tohoto placení se zřejmě jen tak nevyvléknete. 95 kč za mintu...pěkný výdělek...nechápu, jak je možné, že to těmto podvodníkům jen tak prochází. Lidičky dávejte si větší pozor na jaká čísla voláte!

krkovicka*
hodnocení

0x
Ach jo,je mi Vás líto.Je všeobecně známo,že tyhle hovory Vás stojí majlant.To Vás neupozornil systém na začátku hovoru na to kolik stojí minuta hovoru?Tohle není nepravost ale varování!Teta taky naletěla,taky to schválně prodlužovali,a pujčku neposkytli.Pak musela splácet bezmála 12tis T-Mobilu.Nehledě na to,že v Tv a v novinách na to nesčetněkrát upozorňovali,že je to podvod na lidi.Nezbývá nic než to zaplatit.Soudem si nepomůžete.Hezkej den přeji.

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. To je bordel v kotlině české, že? Víte ono to fuguje následovně: někdo si zřídí speciální linku u operátora za speciální pronájem. Třeba za 100.000 Kč měsíčně s tím, že co operátor vyinkasuje od volajících jsou vlastně peníze toho nájemce té speciální linky. Potom stačí inzerovat cokoliv, na co se lidi chytnou ( a nemusí to být zrovna nelegální ). A lidi telefonují a na druhé straně sedí dobří kecálkové, kteří umí tak natáhnout hovor, že ani nemáte tušení, že tak dlouho udržíte telefon v ruce. Až jim počítadlo ukáže, kolik utržili, tak vědí, ža to jsou jejich nezpochybnitelné příjmy. Pro ně nejste partner Vy, ale operátor a on jim ty vybrané prachy vždycky pošle. Pro operátory jste partner Vy a on ty peníze bude legálně vymáhat na Vás. Navíc každé číslo, které takto vybírá peníze začíná na nějaké předčíslí a ze zákona musí být uvedena platba za minutu hovoru. A to určitě v tom inzerátu bylo, protože to by porušili zákon a policie by měla něco v ruce. Takto nemáte Vy v ruce nic, akorát fakturu od operátora, kterou musíte zaplatit. A z toho se nevyvléknete. A že nejste sám je jasné, protože to bylo řešeno mnohokrát v TV a výsledek byl pro Vás vždy negativní. Jediné řešení je NEVOLAT, NEVOLAT a NEVOLAT. S pozdravem Laďa

hodnocení

0x

Další možníostí je obrátit se na svého poslance a navrhnout mu změnu zákona, kterým je definován trestný čin zvaný lichva.

buss
hodnocení

0x

A pak že nejsou příležitosti si vydělat ... stačí být fikaný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]