Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze se spojit s exekutorem - jak dál?

Od: kristl76 odpovědí: 2 změna:

Dobrýž den,

mám dotaz, před třemi roky jsem zaplatila svůj dluh vůči bance. Bylo to složité a táhlé a banka předala pohledávku za mnou exekutorovi. Já se snažila exekutora kontaktovat a domluvit se s ním na co nejrychlejším splacení, abych nemusela platit velkou exekuci jako takovou :(. Na úřadu my bylo řečeno, že na mé jméno žádnou exekuci neevidují a tak jsem opět volala do banky, kde mi řekli, že ano a s exekutorem se musím spojit sama, tak jsem udělal další (osobní) pokus, kde nikdo nebyl a tak jsem na sebe nechala kontakt ve schránce, ale bylo to dobré, protože jsem si opsala úřední hodiny. Tak jsem se dovolala (po týdenních marných pokusech) a do telefonu mi bylo opět řečeno, že na mé jméno nemají žádnou exekuci a že nechápou kam jsem na sebe házela kontakt, že žádnou schránku nemájí :(! To už jsem byla rozpálená do běla! V bance nakonec povolili a dali mi vnitřní číslo účtu, kam jsem uhradila veškeré své pohledávky, včetně úroků a sankcí z prodlení. A "ejhle" dva dny na to mi přišlo usnesení o exekuci a náklady exekuce :(. Nesouhlasím s tím, abych platila takovou částku jako odměnu exekurorovi, který se nijak nezappřičinil o to, aby byl dluh uhrazen a ani korunu neinvestoval do toho aby mne kontaktoval! Je nějaká možnost, jak v tomto případě zaplatit použe paušál a odměnu né?!?!?

Děkuji za odpověď :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

1. psát takový předmět, který říká o co jde ... možnosti jsou o čemkoliv
2. když už, tak měl být dotaz na banku, zda to předala exekutorovi, nebo soudu. V usnesení je poučení o odvolání. Pokud to bylo uhrazeno před! vydáním usnesení, pak by to měla banka stáhnout. Problém je v tom, že než exekutor zareaguje to nějakou dobu trvá. Tady je třeba si srovnat data, jak to po sobě šlo. Pokud se s takovými institucemi komunikuje, tak písemně, doporučeně, nechat si potvrdit kopii. Pak je možnost stížnosti na ex. komoru, na min. spravedlnosti...
Přečíst si exekuční řád a OSŘ. Za jistých okolností se poplatky ex. snižují. Popř. utíkat za právníkem o poradu.

kristl76
hodnocení

Za předmět se omlouvám, ale díky moc za odpověď. Zkusím nějak zabojovat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]