Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nárok na Nálezné?

Od: med® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

když najdu nález (archeo), mám nárok na nálezné? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Objevitel archeologického nálezu, který nebyl učiněn při archeologickém výzkumu má právo na nálezné. Tuto odměnu poskytuje okresní úřad a jeho výše je u nálezů zhotovených z drahých kovů a jiných cenných materiálů do výše ceny materiálu a v ostatních případech dosahuje až výše deseti procent kulturně historické hodnoty. Nálezce má právo na náhradu nutných nákladů, které mu vznikly v souvislosti s archeologickým nálezem, také o této náhradě rozhodne a náhradu poskytne okresní úřad.
Ovšem pozor, pokud k Vám archeologové mají přijít kopak kupříkladu na zahradu. Jsou schopni Vám na dva roky zastvit dům a rozkopat zahradu i zaklady, protože tam našli pohřebiště:)

med®
hodnocení

Nález byl předán muzeu. Čekám na zprávu (co je to, letopočet...). Co mám tedy dělat dále já? Děkuji

atreus*

Čekat, popř. po delší době zaurgovat.

buss
hodnocení

0x

Pouze právo ...

krkovicka*
hodnocení

0x
Ne,hledači pokladů jsou na tom stejně.
martinaa*

Hledaci pokladu prece nalezne dostavaji. Za predpokladu, ze ma nalez nejakou historickou hodnotu... treba mince a podobne.

des*

Každá dobrota je po zásluze potrestána,kolega je takyhledač a říkal že tu blbost už nikdy neudělá.Nejen že nic nedostal,ale dostal pokutu za to že hledal na zakázaném pozemku,jen si to nějak neuvědomil.

martinaa*

Jaj i tak to muze dopadnout:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]