Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypoglykemický komat - lze se vzbudit?

Od: hahahehe* odpovědí: 5 změna:

Pěkný den,chtěl bych se zeptat. Můj otec má diabetes prvního typu. Už byl 2x v hypoglykemickem komatu a mám strach, abych v něm nebyl i potřetí a už se z něj neprobral nebo měl nějaké následky, přeci už dvakrát to je hodně na mozek a potřetí? Tak to nevím,každopádně jsem tu zde,protože mě zajímá to,jestli je možné,aby se člověk vzbudil nebo jak jinak to nazvat, z hypoglykemickeho komatu. Diky za odpovedi a doufam, ze to nikoho z vas diabetiku nepotka, je to vazne sok! Jednou jsem byl svědkem,přišel jsem domu a on lezel na zemi cely bily,zpoceny, hned jsem dal glukozu do úst a zavolal RZP ale take se muze stat ze u nej nikdo nebude kdyz se do takoveto situace dostane.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lian1
hodnocení

0x

sám otec by se asi z koma neprobral,neboť by nedostal potřebný cukr,takže by upadal do stále většího bezvědomí a co by pak následovalo,dokážete asi domyslet

Ale pokud je správně léčen a dostává potřebné dávky insulinu a drží důslednou dietu,tak by se to opakovat nemělo.Držím palce

martinaa*

No ten kolaps a koma tomu moc nenasvedcuje, myslim te diete a davkam inzulinu. Mam pomerne dost kamosu diabetiku, i budouciho tchana, diabetes 1.typu, ale az na vyjimky nikdy kolaps nemeli. A to bylo pouze vlastni vinou, kdyz jedli, co nemeli nebo naopak nejedli vcas... je to narocne, ale da se to dodrzet. Kazda nemoc potrebuje rezim a disciplinu.

hahahehe*
hodnocení

Problém byl ten,že otec se poprvé dostal do komatu ve spánku, protoze ma problem rozpoznat hypoglykemii a podruhé se pokoušel předávkovat.Aplikoval si dvě lahvičky inzulínu, které mají 3 ml, našel jsem ho naštěstí včas, kdy byl sice v bezvědomí, ale podařilo se ho v nemocnici dát do kupy, takže předpokládám že byl asi v mírnějším bezvědomí, né tak hlubokém. Obávám se, aby se o to nepokoušel znova, má psychické problémy - nejsou peníze, máma je 2 roky po smrti, neustále kouří. Snažím se ho podporovat ze všech sil ale také nemůžu být pořád s ním, musím chodit do práce a tak dále a tak dále .. Každopádně mohl bych se ještě zeptat jak dlouho trvá, než se člověk dostane do hlubokého bezvědomí, do té nejsilnější fáze (nerad to jmenuji)? Ptám se,protože když se otec naposledy pokoušel předávkovat,všem známým vč.mě rozeslal sms,že chce ukončit život a tak dále,to si domyslíte co napsal..Bydlím od rodné vísky,kde otec bydlí 2 km, ale pracuji ve městě 18 km vzdáleném a proto potřeboval bych vědět jak dlouho to trvá, než se dostane do velmi hlubokého komatu (...).

martinaa*

Ma otec nejaky casovy rezim, kdy si picha inzulin? Ten by mu mel dat lekar a otec ho musi bezpodminecne dodrzovat. Kazda hypoglykemie ma na telo tezky dopad.

Na netu se nepise, jaka doba ma uplynout od komatu k tezkemu komatu a dale. Prirucka prvni pomoci informuje, ze zakrocit se ma co nejrychleji, takze zrejme interval nebude nijak velky.

hahahehe*
hodnocení

Jinak děkuji za odpověi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]