Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v pondělí je den melanomu, tak bych si chtěl nechat zkontrolovat znaménka. Chtěl jsem se zeptat jestli tam někdo byl? A mohl by mně napsat jak to vyšetření celé probíhá?A jak dlouho to cca trvá?
Děkuji
Před několika lety jsem se v rámci dne proti melanomu objednala ke kožní lékařce. Člověk tak zpravidla ví, kde má něco nepatřičného, takže prohlídka trvala jen několik minut. Většinou se jednalo o mateřská znaménka, která mám celý život, zbytek byly "stařecké bradavice". Ty mi po dohodě vypálila tekutým dusíkem, který pro tento den má připravený. Rozhodně takové vyšetření nelze podceňovat, zejména pokud někdo z rodiny melanom měl. Pokud se zanedbá, konec je zpravidla na dohled. Jste statečný chlap, máte moje sympatie. Patronka
Dobrý den patronko,dávala jsem do rubriky dotaz ohledně stařeckých bradavic a prohlížením této rubriky jsem se dostala až k Vašemu příspěvku,tak bych se chtěla zeptat,jak vypadají ty "stařecké bradavice"?Psala jsem v dotazu,že něco má moje známá,ale jedná se o maminku,které pouhým pohledem asi z 1m p.dr.řekla,že se jedná o tyto bradavice,je mi divné,že nezkoukla nějakým tím přístrojem,a protože mi to vrtá hlavou,tak se pídím a pídím.Můžete mi to popsat,příp.nevíte,kde bych našla nějaké foto jak to vypadá?Díky Jana
Byla jsem nekolikrat na vysetreni "pih" - tedy ne v ramci dne melanomu, ale mylsim, ze to je stejne. Bud lekarce ukazete kde mate nejaka znamenka - u me to probihalo tak, ze jsme se svlekla a ona sama si vse prohledka a kdyz se ji neco nezdalo, tak se na to koukla dermatoskopem (no neco jako lupa) a pokud je to v poradku, tak se nic nedeje, Pokud se ji to nezda, tak vas objedna na vyndan znamenka (jelikoz je to ze zdravotnich duvodu, tak se nic neplati - tedy krome poplatku 30,-) no a za cca 14 dni mate vysledky. A dle toho se pak dale pokracuje - pokud to byl "plany poplach" tak vse skoncilo, pokud to bylo znamenko, ktere by se casem v melanom mohlo zmenit, tak si vas bude pravidlne co rok zvat na preventivni kontroly a pokud to jiz bylo zhoubne tak se rozhodne dle zavaznosti - znam lidi co chodili i na chemoterapii, ale tim nechci strasit - pokud prijdete vcas, tak vam zadne riziko nehrozi - takze schvaluji, ze si znamenka chcete nechat zkontrolovat.
Dobrý den, vloni jsem si nechala prohlédnout znaménko na den melanomu u lékařky, která se do tohoto projektu zapojila - jejich seznam je na melanoma.cz/... Nechala nás vyplnit dotazník (nyní je možnost podle stránek i on line) a znaménko prohlédla dermatoskopem. Šlo to rychle. Žádné zákroky nedělala, bylo možné se na zákrok objednat. Všem doporučuji, prohlídka je zdarma a máme klid v duši.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.