Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, truchu jsem se nudil a pomalu jsem procházel několik videoklipů a hledar skryté reklamy. Je povoleno v televizi, videoklipech... dělat tzv. podprahovou reklamu? Teď nemám na mysli problikávání nějaké značky, ale vložení reklamního předmětu někde do scény.
Mnou nalezené příklady: Videoklipy: Avril Lavigne - what the hell : 1. Záběr když avril bere zřetelně popsaný parfém avrlil lavigne
2. Na konci záběr na diváka koncertu co točí telefonem Sony ericson HD
Britney Spears - Hold it against me: 1. Parfém britney spears
2. Make up forever profesional paris
3.WEB: Plenty of fish
4. Značka Sony přes celou obrazovku
Našel jsem i na jiných videoklipech od Jennifer Lopez - On the flour ft. pitbull, Ke$ha - we r who we r ATD. nebudu je vypisovat.
Děkuji za radu na otázku zda je to povoleno a proč se to případně neřeší.
To je divný, že jste si toho nevšiml už dávno. Je to naprosto běžné nejen v klipech, ale i ve filmech. Říká se tomu "product placement"a firmy za to, že se jejich výrobek objeví v nějakým záběru, platí jak mourovatý.
doplněno 03.05.11 21:35:A u nás je to - jak na to koukám - už skoro rok povolený.
Právě že jsem někde četl že jsou dva typy ono problikávání a nějaký produkt v záběru. Já tomu také říkám podprahová reklama jelikož si často ani nevšimnu nějaké malé značky v záběru, ale mozek to vnímá. Je nějak určeno jak dlouho musí být značka v záběru než je považována za podprahovou? Třeba u britney některé značky problikly celkem rychle a bez toho abych záznam zastavil bys nevěděl o co jde.
Ono se to těžko popisuje co je to ta podprahová reklama. Na to jsou nejlepší právě ti marketingoví odborníci. Takže zkuste si přečíst tohle www.m-journal.cz/cs/reklama-podpora-prodeje/kouzlo-a-zmar-podprahove-reklamy__s278x6526.html . Nebo projet wikipedii.
doplněno 03.05.11 22:26:Teď jsem narazil na pár videí.
Sakra, čéče, co sem dáváte takový otázky. Mě to tak zaujalo, že brouzdám a hledám a čtu o tom na netu a zapoměl jsem čučet na hokej.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.