Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podprahová reklama - je to povoleno?

Od: vlk95® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, truchu jsem se nudil a pomalu jsem procházel několik videoklipů a hledar skryté reklamy. Je povoleno v televizi, videoklipech... dělat tzv. podprahovou reklamu? Teď nemám na mysli problikávání nějaké značky, ale vložení reklamního předmětu někde do scény.

Mnou nalezené příklady: Videoklipy: Avril Lavigne - what the hell : 1. Záběr když avril bere zřetelně popsaný parfém avrlil lavigne

2. Na konci záběr na diváka koncertu co točí telefonem Sony ericson HD

Britney Spears - Hold it against me: 1. Parfém britney spears

2. Make up forever profesional paris

3.WEB: Plenty of fish

4. Značka Sony přes celou obrazovku

Našel jsem i na jiných videoklipech od Jennifer Lopez - On the flour ft. pitbull, Ke$ha - we r who we r ATD. nebudu je vypisovat.

Děkuji za radu na otázku zda je to povoleno a proč se to případně neřeší.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

georges*
hodnocení

1x

To je divný, že jste si toho nevšiml už dávno. Je to naprosto běžné nejen v klipech, ale i ve filmech. Říká se tomu "product placement"a firmy za to, že se jejich výrobek objeví v nějakým záběru, platí jak mourovatý.

doplněno 03.05.11 21:35:

A u nás je to - jak na to koukám - už skoro rok povolený.

www.mediashow.cz//...

lui*
hodnocení

0x

Vlku, to co popisuješ není podprahová reklama. Podprahová reklama, je právě vložení jednoho TV obrázku reklamy do jiného signálu. Ta je u nás zakázaná.

K tomu co popisuješ ti ale nic nepovím. Domnívám se, že je to upraveno zákony každého státu zvlášť. U nás pokud vím, se to nesmí.

gp*
hodnocení

0x

Tohle podle mě není podprahová reklama. To jsou sponzoři, kteří platí jen když se tam výrobek nebo logo objeví.

Podprahová reklama je těžko identifikovatelná. Vstupuje do podvědomí aniž bychom to věděli.

hm*
hodnocení

0x

Podprahová reklama je zakázaná. To, co popisuješ, není podprahová reklama.

hodnocení

Právě že jsem někde četl že jsou dva typy ono problikávání a nějaký produkt v záběru. Já tomu také říkám podprahová reklama jelikož si často ani nevšimnu nějaké malé značky v záběru, ale mozek to vnímá. Je nějak určeno jak dlouho musí být značka v záběru než je považována za podprahovou? Třeba u britney některé značky problikly celkem rychle a bez toho abych záznam zastavil bys nevěděl o co jde.

hm*

Jestli je to přesně určeno, nevím. Ale podprahovou nevidíš. Bývá to opravdu jen jeden snímek a toho si prostě vědomě nevšimneš, o té reklamě vůbec nevíš, že tam byla.

Takže to asi musí být taková, která "není vidět" (no to je krásné vyjádření *haha* ).

hodnocení

I ve filmech které jsem viděl jsem si toho nevšiml

georges*

Ono se to těžko popisuje co je to ta podprahová reklama. Na to jsou nejlepší právě ti marketingoví odborníci. Takže zkuste si přečíst tohle www.m-journal.cz/cs/reklama-podpora-prodeje/kouzlo-a-zmar-podprahove-reklamy__s278x6526.html . Nebo projet wikipedii.

doplněno 03.05.11 22:26:

Teď jsem narazil na pár videí.

Sakra, čéče, co sem dáváte takový otázky. Mě to tak zaujalo, že brouzdám a hledám a čtu o tom na netu a zapoměl jsem čučet na hokej. *cert*

hodnocení

Taky mě to nějak chytlo

Už i v ulici a ordinace se to prý začíná projevovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]