Nejste přihlášen/a.
Dobrý den milí rádcové,
po několika dlouhých letech se chystám s přáteli na půlnoční mši (myslím opravdu v čase půnoci), v mé rodné Praze a chtěl bych znát vaše zkušenosti, kde se Vám osobně nejvíc mše líbila.
Předem podotýkám, že jsme skupina v podstatě nevěřících lidí a jde spíš o to, nasát vánoční atmosféru, zazpívat si koledy a samozřejmě mši spojit s noční procházkou.
Sv. Víta jsme předem zavrhli, kvůli přetlaku cizinců a všeobecně kvůli množství lidí.
Předem děkuji za vaše názory.
Nikdo se neozývá se svými zkušenostmi, tak já aspoň přidám odkaz na přehled pražských (katolických) mší. (Nebo se podívejte sem,) S žádnou z nich nemám zkušenosti, ale zaujala mne mne na Strahově: 25. 12. 2012 00:00 půlnoční mše sv. - s koledami, pro rodiny s dětmi, pontifikální. Myslím, že i místo je zajímavé pro p řípadnou vycházku. Pěkný moderní kostel, který spravují Salesiáni, je kostel sv. Terezie od Dítěte Ježíše v Kobylisích, zdejší "půlnoční" je s rytmickou hudbou, ale začíná ve 22:00 a taky je to stranou od centra, byť přímo na metru. Jinak se podívejte semi, upozornil bych na kostel Panny Marie Sněžné na Jungmanově náměstí, Panny Marie Vítězné a sv. Antonína Pad. v Karmelitské, možná i sv. Cyrila a Metoděje na arlínském náměstí, a další a další. mše z kostela Nejsvětějšího Srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad má být přenášena televizí.
Krom toho jsou v Praze i různé evangelické bohoslužby, třeba na Jarově (U Kněžské louky 9), v Kobylisích U Jákobova žebříku, ale ty jsou také od deseti (večer), no a je tu i Církev Československá Husitská (mimo jiné sv. Mikuláš), atd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.