Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem po padesátce a bez práce - změní se to?

Od: honza031* odpovědí: 7 změna:

V září loňského roku jsem přišel o zaměstnání,nic jsem od státu nedostal,protože mně bylo řečeno,že jsem byl propuštěn po zkušební době zaměstnavatelem.

Byla to další pohroma pro mně,protože jsem 7.srpna při povodních přišel o všechno.
Snažil jsem se žít s toho co jsem měl.
Kamarad dostal byt mimo liberecký kraj a město Frýdlant ato v ústeckém kraji ve Varnsdorfu a ja bydlim ještě s kamarádem u něj.
Jediný zdroj příjmu je jeho důchod devět tisíc korun.S toho se zaplati najem 5830,- a 1000,- korun jeho půjčka,takže pro tři lidi na cely mesic zbude 2170,-korun.
Nejsem typ co chodi po uradech a "žebrá”o nějaké peníze,ale přišla chvilka,kdy jsem už nvěděl kudy kam a došel jsem si na sociální odbor městského úřadu,právě ve Varnsdorfu.
Jaké bylo rozčarování,když mně bylo řečeno,že nemám na nic narok.
Přemyšlím,zda když nemám nanic nárok,tedy na obživu,oblečení,lékaře a ostatní základní věci,co mně asi zbyva ve svych 52 letech života,prave ten život ukončit,asi ano.
Pravda nemám zde trvaly pobyt a na cestu do Frýdlantu nemam prostředky,je to pro mně začarovany kruh.
To opravdu člověk,který je v naší republice v tísní,nemá na nic nárok a ma opravdu,tak jako ja myslet na to nejhorší,na sebevraždu,asi ano.
Jak je vidět nikdo se o lidi v takovéto situaci nezajíma,naco...
Človek musí asi opravdu skončit se životem,nic jiného mně nezbude...
Po dalším rozčarování,kdy s kamaradem bydlíme přes dvacet roku v jedne domacnosti a i tedď ve Varnsdorfu bydlime v jednom byte,kde mame společne věci,
je jediná podmínka,abych dostal nejake penize aspon na jídlo,je ta,že se musím odstehovat s domova na sociální ubytovnu.
Celý život,než skrachovala naše firma jsem poctivě pracoval a ted na stará kolena,aby se dodržely zákony bude ze mně nucený
bezdomovec.Ono podle zakona dvema lidem musí stačit na cely měsíc dva tisice,dva tydny před dalšímy penězmi pít jen vodu slazenou umělým sladidlem...
To je opravdu pro mně lepší skončit se životem.Nic jiného mně nezbyva...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

1x

Dobrý den. Ještě něž se odděláte, tak zkuste něco podniknout. Třeba se zeptejte Deži, kde jeho stará bere prachy na živobytí, i když v životě nikde nedělala. Stejné zákony platí pro všechny. Vy jenom nevíte do kterých dveří se musíte vlomit. Jinak práce je naprostý dostatek a kdo chce dělat, tak pracuje. Pouze je potřeba zvednout zadek a jít se poohlédnout. Když u nás může legálně pracovat 300.000 cizinců a dalších 200.000 ilegálů, tak je to akorát náhrada za naše nezaměstnané. Každý nemůže být v kanclu. Já jsem také kopal kanály, štětoval meliorace, dělal pomocného dělníka, chodil na směny, dojížděl do práce 70 km. A co? Žiju. Půjčil jsem si peníze, začal podnikat a teď se bavím životem. PS. oddělat se můžete kdykoliv. to není problém, zatím to ale odložte na neurčito a zkuste se pochlapit. S pozdravem Laďa

juldab*

To není že by si neuměl zjistit v kterech dveřích by dali podporu. To je v tom že se "normální" člověk stydí o něco takovýho žádat. Holt bude muset přestat bejt normální a stane se nepříspusobivým. A rázem bude i na alkohol.

myse*
hodnocení

0x

chápu že máte depresi, chápu že se trápíte. Ale musíte něco udělat! Aby se vaše situace zlepšila.

Vyřiďte si trvalý pobyt tam kde jste ted - kvůli tomu nemusíte jezdit do Frýdlantu. Stačí dojít na Městský úřad a vyplnit pár papírů a následně si vyřídit nový občanský průkaz. - to pro začátek. Hlášený na pracovním úřadě jste? Pokud ne - nikdo za vás neplatí zdravotní a sociální = vzniká vám dluh, který naskakuje každým dnem! Takže následně na Úřad práce! a Sociálka...

jakým způsobem si hledáte práci? Čtete inzeráty? Hledáte na internetu? Chodíte se ptát? Proč nevezmete alespon brigádu? V supermarketu, hlídací služba... Možnosti jsou i pro lidi po padesátce. Jenom hledat a aktivně se starat...

buss
hodnocení

0x

Co to je 52? Na úřad práce, ať aspoň hradí zdravotní a sociální. A hledat, ne čekat, kdo co nabídne a nechat se zaměstnat. Zapřemýšlet co umím a nabízet. Co tak na vlastní nohy se postavit? Stavebníkům brigádičit byť na černo... Zapomenout jak je ten svět a okolo špatní.

nadne
hodnocení

0x

Pane Honzo031, lidé zde se Vám snaží v dobrém poradit. Avšak věřte, že cesta k penězům je snad trochu pootevřena pouze na těch stavbách a na černo, jinak to je beznadějné. Zákony lidi, jako Vy a podobné případy, vůbec neberou v úvahu. Dle platných právních předpisů to je tak, jak Vám řekly úřednice : "téměř na nic nemáte nárok", pouze máte povinnosti platit a platit. Existují u nás staticíce lidí v podobné situaci, jako Vy, a jsou to bohužel i mladí lidé. Pouze zákony působí ve prospěch zaměstnavatelů, kterým umožňují kdykoliv a kohokoliv propustit, a nejhorší je, že zejména ve ZD BEZ UVEDENÍ DŮVODU! To je vůči zaměstnancům absolutní nemorální všivárna! To musí totálně špatně dopadnout.

lidus*
hodnocení

0x

Pane Honzo, máte pravdu, že člověka po padesátce nikde moc nechtějí. Ale přece jen se občas zadaří, pokud jste odborník neměl by to být zas až takový problém. Zkuste se vyptat na sociálním odboru v místě kde jste hlášený na trvalý pobyt zda přece jen nemáte nárok např. na příspěvek v hmotné nouzi nebo podobně. Hledejte i krátkodobou brigádu, podřadnou práci, zeptejte se i na obecně prospěšné práce. Vydržte, život máte jen jeden. Pozastavila jsem se nad tím umělým sladidlem, cukr je levnější.

hodnocení

0x
1,nemate byt a tedy ani nejste vazan na misto, kde ted jste. Vyuzijte to. Bude trochu teplejc, tak do Prahy. 2,zkusit u studentu prava, nebo na UP u pravnika, jestli fakt na nic nemate narok. Na UP to mate zdarma. Na kteremkoliv UP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]