Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojím se lidí - být zdvořilá

Od: salvia odpovědí: 5 změna:

Mám takový problém. Bojím se lidí, takže když jsem v partě bojím se být i třeba zdvořilá, pozdravit, nebo nabídnout svou pomoc a chovám se někdy ustrašeně jindy bojovně. Není mi moc rozumět a někdy vkládám lidem k přemýšlení věci, které se neříkají na sebe.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

naihonn*
hodnocení

0x

A já se vůbec nedivím. Když člověk vidí, co za blbost mezi lidmi kvete, tak ostražitost je vždycky dobrý nápad. Ovšem, pokud člověk dostatečnou ostražitost nemá nebo mít nedokáže, tak je aspoň dobrý nápad se přiměřeně obávat a strachovat. Ovšem, trochu se tu rozporuje bát se lidí a být součástí nějaké party. Ale možná půjde jen o odlišný náhled.

hodnocení

0x

Jo, to mám podobně. Nejhorší je, že nikdy nevím, jestli mám danému člověku tykat nebo vykat. Když tykám, tak se na mě dívají jako na idiota a když vykám, tak se začnou smát, že nejsou tak staří, a pak o tom mluví, když přijde někdo další. Naučila jsem se zdravit neutrálním "zdravím", a pak už moc nemluvím.

buss
hodnocení

0x

Kdo se bojí m u s í do lesa! Takže mezi lidi a trééénovat!

martinaa*
hodnocení

0x

Presne tak, ostrazitost je dobra vec, v dnesni dobe je uz nutna:) Jenze nepoustet si lidi k telu a byt zdvorila je uplne neco jineho. Kdyz nekoho pozdravis, prece si ho k telu vubec pustit nemusis. Proste pozdravis a jde se dal, zadne vyecavani. To same s tou pomoci. Treba pomuzes mamince s kocarkem do busu. Kdo te pak nuti si s ni povidat? Muzes ji pomoci a prejit nekam jinam, kdyz mas strach, ze se s tebou bude chtit bavit. Ja to tak delam, ale nedela mi problem s ni prohodit par zdvorilostnich frazi.

Naucit se zdravit a zeptat se, za nekdo nechce pomoci, je zaklad a je to celkem dulezite, aby te lidi meli za slusnou vychovanou holku a ne za dalsiho flakace co neumi tu hubu ani otevrit:) Takze vypnout prsa, hlavu nahoru, s mirnym usmevem pozdravit a prvni krok mas za sebou:)

nadne
hodnocení

0x

Nejste sama. Je velmi těžké zůstat uprostřed v sociálním chování se k lidem. Na jedné straně jsou rozchechtaní samolibí lháři a uzurpátoři, kteří lidmi kolem sebe manipulují ve svůj prospěch. Na druhé straně jsou poctivci, jako Ty, kterým nezbývá, než se těch "drasťáků" bát a vyhýbat se jim. Ale někdy nastanou situace, kdy si ten slušný člověk uvědomí, že musí na své trýznitele zařvat nebo jim dát co proto i nečestným způsobem, aby se jim ubránil. A ejhle, funguje to. Takže dosud slušný člověk začne najednou v sebeobraně používat vulgární slova, začne lhát, zkrátka "bít kolem sebe kopyty", ať rána padne kam padne. Domnívám se, že nejlépe funguje systém "politik": S lehkým úsměvem slušnými slovy slibovat a slibovat, sliby neplnit a lidi pod sebou a kolem sebe finančně vyssávat ve svůj prospěch. Zkrátka "kam vítr, tam plášť", a nedělat si žádné morální výčitky. S tím úzce souvicí zásada: pečlivě si hlídejte své soukromí, a pokud to není nutné, svým nepřátelům se nesvěřujte. Hrajte divadlo "Jsem spokojená", jak to oni vyžadují a jak to psychologové doporučují. Až jednou "džbán Vaší trpělivosti přeteče", tak Vám stejně nikdo nezabrání, "abyste někoho nechytla pod krkem".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]