Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak z českého účtu poslat Eura?

Od: plechacek* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poslat na Slovensko peníze, ale nevím, jak se to dělá. Mám internetbanking od Poštovky ale jak tam zvolit měnu, to jsem neobjevil. ZA každou reakci předem díky

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
hodnocení

0x

Dopručuji si založit ušet u FIA maji na slovensku ponočky aje to nejjednodušší

plechacek*
hodnocení

kvůli jedné platbě?

juldab*

Vední učtu zadarmo internetové bankovnictví zadarmo karta vedení zadarmo podívej se na jejich stránky.

des*

Přímo u PS si lze založit eurokonto,stačí zajít na poštu.

jozinec

Takže mít na Slovensku ponožky, to musí být obrovská výhoda.

juldab*

Když ti smrděj nohy proč ne

marenka*

*smich* Hezký.

Jinak k tazateli. Pozor na poplatek za převod peněz. U nás se jezdí do Sparkasse (Německo), protože tam si za převod účtují deset centů, kdežto česká banka o hodně víc.

plechacek*
hodnocení

OK, ještě mě napadlo poslat ty peníze v obálce. Ale to taky není bezpečné:( Nevim, uvidíme co se dá dělat

marenka*

To jste mi připomněl. Co takhle cenné psaní? Podívejte se na stránky české pošty, to by mohlo jít a za pár kaček. *frajer*

plechacek*
hodnocení

Super kouknu na to, to by mohlo vyjít. Díky za tip:)

juldab*

Nebo je pošli přez MOnybookers tak je posílám pocelým světě

juldab*

To jezdíte do Žitavy?

plechacek*
hodnocení

Co je to Žitava?

marenka*

Seifenesdorf. ;)

doplněno 02.05.11 22:37:

Plecháčku, to byl dotaz k té německé bance, Žitava je německé město u hranic. ;) Omlouváme se.

juldab*

V žitavě je banka Zadarmo a převody taky pár centů hlavně šprechtěj česky

buss
hodnocení

0x

Jde to i poštovní poukázkou, nebo si někoho najít, kdo může platit do zahraničí a udělat to přes něj (paypal..). Psp patří pod ČSOB ...

hodnocení

0x

Peníze jen tak v obálce je riziko.Existují též cenná psaní.

lidus*
hodnocení

0x

Netuším jak se to dělá ale dcera objednává zboží z různých částí světa a platí přes el. bankovnictví-žádný účet dolarů a jiné měny nemá, do kolonky se vypíše jakou měnu chce odeslat a banka to z korunového účtu přepočítá. Zatím s tím nebyl problém.

antynka*
hodnocení

0x

Běžný pčet by měl umožnit platbu do zahraničí - zadat zahraniční příkaz - vy to pošlete v Kč a banka do které posíláte to přijme v jejich měně, tj. v EURech. Podle mě tedy měnu neovlíte. Jediný problém bývají poplatky, které jsou nehorázně vysoké. Dá se navolit, na čí vrub půjdou poplatky - jestli sdílěné - tj. na každého část nebo jestli jen ve vaší režii atd. Takže nejdřív si zjistěte kolik by vás ta transakce stála.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]