Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce - co vše můžou?

Od: nevimco odpovědí: 20 změna:

Dobrý den. Pokusim se stručně nastnínit problém. vzal jsem si pujčku na částku 30tis. kč. Neměl jsem na placení a tak jsem odcestoval do zahraničí abych si vydělal. Ted jsem ale nějakou dobu neplatil splátky. jde o to, že mojí matce nalepili an dveře nálepk exekuce a dopis o tom, že dlužím atd. Jsou tu ale . Nebydlím na adrese, kde má moje matka vedenou trvalou adresu. Trvalo adresu mám ted již zřejmě psanou na OÚ jelikož dům kde jsem měl vedenou trv. adresu je prodaný již delší dobu.

Je vůbec možné, aby když se s matkou nestýkám, na její adresu mi nechodí ani korespondence, ani tam nejsem vedený , aby jí tam přišli a domáhali se exekuce? Já to ted začínám řešit, ale jde o mojí matku. Píše mi emaily o tom, že se bojí aby ji nevtrhli do bytu a nezačali brát věci... pokud s tou adresou nemám nic společného, tak na ni nemohou. Nebo ano? Děkuji za přečtení a za jakokoliv odpověd.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Nevím sice jak vše právně funguje,jen něco z mála,ale pokuď už Vaše maminka měla vylepený lejstro od exekutora na svých dveří,vrátí se pravděpodobně na stejné místo a začnou ihned jednat.Musíte je předběhnout,nepůsobit matce přítěží a urychleně řešit situaci.Přece už jste velký kluk.
doplněno 02.05.11 17:16: Taky ať maminka si dá dohromady veškeré papíry o tom,že tam nemáte trv.bydliště,ani tam nepřespávate a věci,že jsou všechny jen její.Více poradí zdejší jedna rádkyně,určitě se ozve ;)

hodnocení

0x

Exekutor je jako smrtka..

Ta si taky nevybírá ale lovnou bere...

Stačí jim jakákoli skloubenost a kdekdo s rodiny má ihned problémy..

roboot*
hodnocení

0x

Rozumný (a je jich většina veřte nebo ne) exekutor tam nic hledat nebude. ale hlavně exekutor nevylepuje na dveře, max. jde rovnou dovnitř . Nejsou to takové ty nálepky jak rozesílá třeba Profidebt? Dlužíte nám splátku, nápis exekuce a ostatní blbiny.

Dluh splácejte a máte klid.

krkovicka*
Pokuď není nikdo doma,vylepí výstrahu s datumem příští náštěvy,to už dorazí i s policistou a zámečníkem,případně ještě se stěhováky.
cyril*

Myslíte, že Vám jako dají týden šanci na vystěhování zařízení, aby z holobytu nebylo co zabavit? *smich*

krkovicka*
Ne,lhuta bývá často jen pár hodin.Nevniknou hned.Není to URNA.To by se dalo jestě něco uschovat.Kolegyně si rvala 10minut před příjezdem zlaté prsteny z prstů dolů pak je blbec schovala do pračky a oni pračku naložili.
marenka*

Tak k nám do firmy vtrhli okamžitě, že jsme nestihli schovat vůbec nic. Ani manžela nenechali vzít si svůj osobní notebook.

roboot*

Policisté už dlouho k exekucím nechodí!

krkovicka*
Ne?a co kdyby tam seděl někdo s bouchačkou s rotvajlerem apod.jj to se potom volají...exekutor se zámečnikem nemá speciální výcvik,maximalně slzák v kapse.
buss

Co to je za nesmysl, pak tam už najdou NIC. Tomu by bylo spoustu lidí rádo a neměli by ex ani na slanou vodu

marenka*
hodnocení

0x

Nevimco, k mamince nesmí. Podívejte se na tento článek, vypište si z toho pro vás důležité paragrafy a okamžitě exekutorovi volejte. penize.cz/...

Vaše maminka musí mít na vchodových dveřích jmenovku se svým jménem, to musí. Pokud jí nemá, exekutor tam vpadnout může, protože neví, kdo tam bydlí. (i kdyby to byl cizí, pak si vyžaduje věci zpět, ovšem na vl. náklady). Hlavně nesmíte mít na dveřích jméno vy. To ani náhodou. Maminky je byt vlastní, nebo je to pronájem? Zase ať si sežene písemně, že zde bydlí jen ona. Hlavně nečekejte, co se bude dít. Volejte jim.

hodnocení

0x

Já mam zkušenost s exekutorem a to ne vlastní vinou. Měl jsem v bytě nájemníka, něco neplatil, byla na něj exekuce o které jsem nevěděl, ani mi to neřekl, exekutor byl i u mě v bytě když byl ještě pronajatý, řešili tam spolu splátky a jeho věci, pak jsem neprodloužil smlouvu, skoro rok nic a najednou jsem měl ve schránce (kde už neměl ani jmenovku) dopis od exkutora ve kterém byl datum kdy mi otevřou byt, prosím můj byt, nájemník tam předtim neměl ani trvalé bydliště, ani nic podobného (ani příbuzný) a hlavně už tam cca rok nebyl. Řešil jsem to s exekutorem, stačilo zapsat, že tam už neni atd, prý přestal komunikovat a tohle byla poslední stopa... Takže na tom dopise bylo jméno a telefon vykonavatele tak určitě komunikovat... Mimochodem, teď si vemte kdybych byl zrovna třeba na dovolené (doba mezi dopisem a datumem násilného otevření byla pár dní)...

nevimco
hodnocení

wow. děkuju za různé postřehy. sešlo se jich docela dost.

Jinak byt je mamky. myslím v jejím vlastnictví. Nemá teda ale jmenovku an dveřích. resp. nemá ji nikdo z celého domu, mají jmenovky na recepci kde je "vrátný" a kde seznam bytů a jména vlastníků či nájemníků a pak ještě na schránkách.

Samozřejmě kontakty jsem už dostal ale udivila mě ta drzost. Když s nimi poprvé mluvila mamka, poté co našla oznámení, tak po pár dotazech jí ještě navrhli at to platí za mě a kolik že může splácet. Nevim jak to přesně chodí, ale v tomhle případě, když s tim mamka nemá nic společného, to po ní přeci nemůžou chtít :(

Každopádně děkuju za rady . Snad pochodím dobře.

krkovicka*
Pevně věřím,že to brzy vyřešíte a tomu hejskovi řekněte,jak by se jemu líbilo,kdyby jste obtěžoval jeho mámu ;)
marenka*

No, právě proto jsem vám psala to s tou jmenovkou. Jde o to, že k nám do firmy vletěl exekutor. Přesněji dva. Na dveřích jsme neměli ceduli s názvem firmy a exekutor zabavil všechno, co bylo v areálu bez popisu. Na dveřích kanceláře vedle byl název jiné naší firmy a tam nešli. Po počátečních emocích jsme se začali bavit normálně a vyzvídali. Nu a exekutor nám doslova řekl. Kdyby vedle, na té stavební buňce byl popis vaší firmy, zabavili bychom buňku. Pokud by na těchto dveřích bylo jméno jiné firmy, nemohli bychom sem vstoupit. Na naší nabídku, že si rychle tu buňku pojmenujeme řekl, že je pozdě. ;) A to, že řekli mamce, ať to platí za vás je jasné. Zkoušejí jí "dostat". Jakmile by pod nátlakem, ze strachu podepsala splátkový kalendář, nebo uznání pohledávky, či směnku, je to v háji.

atreus*
hodnocení

0x

Exekutor může jít kamkoliv, kde se domnívá, že je majetek povinného.

lui*

Možná je to podle práva. pokud ano, je tu něco špatně. Jak si může exekutor hrát a nahrazovat soud. On se "domnívá" že je to majetek povinného. Bez jakéhokoliv dokazování. Zas je mi z něčeho špatně. Tak neomezenou moc, jako exekutor, nemá v tomhle státě snad nikdo. Ať žije "právo". Nezlobte se, ale nedalo mi to. Na tomhle dotazu se jen ukazuje, v jak bezprávném systému žijeme. Že je potřeba díky internetové poradně(díky jí za to), hájit svoje práva jinak, než by selskej rozum předpokládal. Místo aby je pro mě hájil stát, který si platíme vlastními daněmi.

juldab*

Exekutor popíše vše možné a majitel dá návrh na vyloučení.Já jsem půjčil známému tiskarnu a klidně mi ji vrátili.

hodnocení

0x

Ještě sem se na to nedíval ale včera sem to měl na Fejsbůku - ,, Hyde Park
Exekutoři chtějí zabavovat peníze a věci dlužníků bez rozhodnutí soudu. Nově by navíc mohli brát i družstevní byty. Umožnit to má novela exekučního řádu, kterou chce ministr spravedlnosti Pospíšil předložit vládě. Měl by to stát dovolit? Obstojí argument, že se uleví soudcům? Jaké jsou vaše zkušenosti s vymahači dluhů? A jak se bránit těm agresivním? Diskutujte a ptejte se šéfky Exekutorské komory Jany Tvrdkové."

ceskatelevize.cz/...

buss
hodnocení

0x

A nebylo by lepší si místo rad možná, domnívám se...a pod. si přečíst exekutorský řád, OSŘ? Myslet si o nich můžeme co chceme, ale jsou účinné. Jinak tlačit na psp ať to změní.

To nevimco: adresu mám ted již zřejmě psanou na OÚ jelikož ... a jak to víte, co když si vás matka přihlásila? Jak na ni přišli?
A když se přestalo platit, tak je třeba s věřitelem komunikovat a ne zmizet. Proč má na dluh upozorňovat. Někde by muselo přijít usnesení soudu (exekutora) o exekuci, možná veřejná vyhláška (to je na webu obce).

doplněno 04.05.11 12:21:

V každém případě však by bylo vhodné, aby si matka zajistila doklady na cennější věci, ideální s doložením, kdo to kupoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]