Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu- loni jsem sepisovala darovací smlouvu na nemovitost na svého syna. Bohužel jsem opoměla zapsat do smlouvy podíl na společné cestě. Nyní bych chtěla i toto převést na syna,ale nevím jak smlouvu napsat. Vím,že musím sepsat smlouvu jako při darování jakékoliv jiné nemovitosti, ale nevím,zda je nutné v případě,že cesta má 33 majitelů do této smlouvy všechny vypsat,nebo zda stačí na syna převést pouze svůj podíl,tj. 1/33 daného pozemku. Kdo ví,prosím poraďte,děkuji předem.
Ostatní vlastníky cesty vypisovat nemusíte. V darovací smlouvě uvedete, že převádíte pouze svůj podíl 1/33. Ověříte podpisy a smlouvy ve 4 vyhotoveních vložíte na katastrální úřad spolu s návrhem na vklad.
Díky, ještě nevím,zda tento podíl ve smlouvě také nazvat nemovitostí.,či napsat podíl na pozemku,parcelní č. xy?
Ještě mě zajímá,pokud by byl darující v jiném případě nechodící,jak je to s ověřováním podpisů,lza toto řešit nějakou plnou mocí,nebo podpisem doma,nebo jak? Děkuji
Za imobilními občany docházejí na požádání ověřovatelé podpisu z obecních úřadů (městských částí) do místa jejich bydliště.
Když jsem převáděla na dceru darovací smlouvou pozemky, napsala jsem jen, že se jedná o ideální ( v mém případě 1/4 ) část pozemků a k tomu katastrální číslo, celkovou výměru a způsob nabytí. Je to vlastně samostatná darovací smlouva, takže by měla mít stejné náležitosti, jako ta smlouva předchozí, včetně návrhu na vklad do katastru nemovitostí. K Vašemu druhému dotazu - domluvte se s nejbližší notářskou kanceláří, na plné moci totiž taky musí být ověřený podpis, aby byla platná. Jistě Váš případ není úplně výjimečný a podobnou službu musí za úplatu jistě poskytnout. Patronka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.