Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svědectvi u soudu

Od: paolo* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,byl jsem svědkem při vydírání jednou osobou,která vydírala mého přítele.Nejsem plnoletý,při výslechu u policie jsem svědčil,ze jsem viděl vyděrače při rozhovoru s mým přítelem.Nyní jsem obdržel předvolání k soudu jako svědek.Z tohoto svědectví mám obavy,že vyděrač a jeho rodina bude fyzicky napadat mě a mou matku,která bude můj doprovod u soudního loučení,jelikož nejsem ještě plnoletý...Prosím o radu,zda se mohu nějakým způsobem vyhnout soudnímu přelíčení,a to z důvodu jak o verbální,tak fyzické napadání mé osoby a mé rodiny.Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

senduc
hodnocení

0x

myslím,že vás z tohoto důvodu mohou vyslechnout bez obviněných a vy můžete požadovat ochranu,zkuste si zavolat na soud a říct vaše obavy

1jara*
hodnocení

0x

Své obavy svěřte právníkovi vašeho přítele. Zvažte jaké důsledky mohou nastat příteli když odmítnete svědectví.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jde to udělat. Matka se musí obrátit na soudce, který má tento případ přidělen a ten může učinit příslušná opatření. Vyloučení veřejnosti u výpovědi svědka je poměrně běžná věc, ale určitě jsou ještě jiné možnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]