Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výživné na manželku - manžel přestal platit

Od: senduc odpovědí: 48 změna:

Prosím o Váš názor.Byla jsem v rozvodovém řízení.Zažádala jsem výživné na mě a soud nařídil jednání,manžel se ke všemu vyjádřil v tom smyslu,že OK výživné bude platit do rozvodu,takže jednání bylo zrušeno.Ovšem zrušili jednání a manžel zakrátko přestal platit.Můžu toto exekučně vymáhat?Nebo prosím,poraďte co by bylo nejlepší.Je to jen částka napsaná od něho na odvolání k mému návrhu.Díky

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

1x

Rozveďte proč má platit výživné , jste nemocná, těhotná nebo nezaměstnaná?

senduc
hodnocení

starám se o malé nemocné dítě na které mám příspěvek na péči a i kdybych neměla,tak máme mít v manželství stejnou životní úroveň...

amadeus*

Prostě pijavice, no...

senduc
hodnocení

nesuď,když neznáš situaci...toto může napsat jen další zhrzelý chlap,který si nechá pro kačku vrtat koleno...

amadeus*

Ještě nejsem zhrzený a utrácím docela rád, ale požadovat po manželovi peníze, které nevyděláte, jen proto, abyste se měla stejně dobře, jako on, to je způsob pijavic. Jsem názoru, že každý člověk má být samostatný a kdo není, ten jen parazituje (děti parazitují, ale očekává se, že to rodičům ve stáří oplatí)

eulalie*

Amadee, pokud dané problematice až tak nerozumíte, navíc tady už všichni víme, jaké máte názory na děti a manželství, možná by bylo příště lepší, abyste tu ani neodpovídal. Ta paní je evidentně v dosti svízelné životní situaci, kterou si možná ani svou vlastní vinou nezavinila a vy ji nazvete pijavicí. Je to od vás nízké, podlé a podpásové.

amadeus*

Opravdu nerozumím problemům, které člověka dostanou do situace, kdy není samostatný a dožaduje se, aby jej živila jiná osoba. Byl jsem schopen chvíli žít i s minimem a v případě zdravotních komplikacích se (ještě stále) můžete obrátit na stát. Omlouvám se za podpásovku, ale opravdu nerad vidím, když si někdo dělá nárok na výdělek někoho jiného.

martinaa*

To nemocne dite zrejme zplodili dva, jak uz to byva. A ani rozvod nezabrani tomu, aby se oba rodice o toto dite starali, to dite se muze mit lepe prave z duvodu tohoto vyzivneho, notabene pokud je s nim matka vetsi cast dne doma, protoze nemuze do kolektivu a je tezce nemocne. Takovamatka sobtva bude delat 12h denne manazerku s platem 120 000. Vim, kolik dnes stoji starat se o nemocne dite, kteremu stat nic neda.

Ano, byl byste schopen zit. Chvili. A sam. Ne s malym ditetem a delsi dobu.

amadeus*

Přece není možné, aby měl dítě v péči člověk, který ho z jakýchkoli důvodů nemůže uživit. Jsou-li ještě manželé, bylo by to od obou zanedbání povinné péče, pokud už nejsou, pak dostává alimenty, které může vymáhat. Pokud jí to ani tak nestačí, pak se musí obrátit na stát. Kdyby dělala manažerku s platem 120 000, pak by 12h denně nebyl problém. Mohla by si najmout tolik opatrovatelek, kolik by jen chtěla.

eulalie*

Tak za prvé, stát nemůže zachraňovat něco, za co by primárně měl dělat ten, kdo odmítá přispívat na své vlastní dítě. Tedy jeho vlastní otec. Vy na poradnu chodíte, Amadee, evidentně jen prudit. Zřejmě se dost nudíte, a tímto svým psaným projevem se jen bavíte. Napíšete útočná slova a čekáte si vesele před monitorem na tu odezvu.

senduc
hodnocení

přesně tak,pán neví,která bije,doma si toto dovolit nesmí,tam je pod pantoflem,veškeré peníze co vydělá tak vyklopí a tady si vybíjí svůj vztek:)) ale jen tak dál...hlupáci jsou v životě důležití,abychom vynikli my normální

amadeus*

Oh, jsem raněn! Přimo do srdce.

senduc
hodnocení

nevím co si od toho slibujete,příště buď přímo poraďte,nebo svůj úsudek nechte stranou

amadeus*

Proč by nemohl. Stát uděluje dávky v hmotné nouzi, atd. Nebude stát za moc, ale to minimum se z něho vypáčit dá. Já na poradnu chodím, protože se občas nudím, jsem zvědavý na názory lidí a občas s nimi holt nesouhlasím, tak prezentuji ty své. V čem se to liší od ostatních?

eulalie*

V čem se vaše názory odlišují od ostatních? Že je z nich evidentní, že chcete lidi naprosto vytočit, že pošlete do éteru pár svých názorů a tetelíte se blahem u svého PC (nebo u čeho sedíte), jak ty radiče všechny napružíte, a kdo se vám to zase ozve a vynadá vám. Nevím, kolik je vám let, tipovala bych vás na hodně sebevědomého (možná i úspěšného) mladého muže, více méně dost sobeckého, zaměřeného na užívání si života. Ženu berete jako příjemné zpestření svého života, její pozornost si kupujete tím, že občas popustíte směrem k ní nějakou korunu a hovoříte přitom o štědrosti, přičemž ovšem vyžadujete její nezávislost na vás (nedej bože, kdyby vás chtěla odvléci k oltáři nebo na vás ušila nějaké to těhotenství). Máte rád svobodu, žádné závazky, žádné děti, žádné manželství, žádná zodpovědnost. Jen to maximální si užívání všeho, co život obnáší. Hough, skončila jsem.

amadeus*

Že mé názory spoustu lidí vytočí, s tím počítám. Na anonymním internetu nemusím jednat politicky a brát si servítky. Jistě vás, jako i spoustu dalších, užírá, že má někdo názory, které vám přijdou konfliktní, ale je tomu tak. Nehodlám přizpůsobovat své názory jen abych se zalíbil a našel co nejvíce zpřízněných duší.

Vaše hodnocení mé osoby není přesné, ale ani tak daleko od pravdy. Lichotí mi, že na vás možná trochu působím, jako sebevědomý a možná i úspěšný, neřekl bych, že mám kdovíjaké sebevědomí (internet může mást) a úspěchy bych si dovedl představit větší. Zaměření jste trefila přesně. Chci si život užít, nechci si ho jen odžít a vychovat potomstvo (jako každé zvíře!). Partnerku chci (a snad i mám) takovou, která je mi rovna. Nemáme se, protože by jeden z nás toho druhého potřeboval, ale protože je nám spolu dobře a vzájemně si děláme život lepším. Občas propustím směrem k ní těch korun hodně, ale nevadí mi to, protože si je užijeme spolu a příště propustí pár korun pro změnu ona.

Odpovězte, prosím, co je na tom špatného? A naopak, co je správného na tom, že se někdo ožení, zplodí kupu dětí, celý život dře, nemá čas na sebe a utrápený umře? Planeta je přelidněná, takže je pro svět mnohem lepší, když se najde víc takových, kteří se zdrží plození potomků.

lidus*

Amadeus Váš názor je stejný jako mé 32 leté neteře, mít děti je nerozum, líp je si užívat, tento názor má od doby co se po 7 letech rozešla s klukem a holt nemá jiného. Hlavně aby ste si to myslel i v padesáti letech a hlavně aby tento názor měla i partnerka. O jakém to pouštění peněz mluvíte? Jak jsem 30 let vdaná tak toto neznám. Peníze jsou společné a je jedno kdo z nás má jaký příjem. Platit na rozvedenou manželku co se stará o nemocné dítě pokládám za samozřejmé, pokud by měl v péči dítě muž tak by to platilo obráceně.

Vdaná jsem 30 let, dítě mám, utrápená a udřená nejsem, umím si užít volné chvíle, dovolenou a umírat se ještě nechystám. Bez dětí a vnoučat bych rozhodně být nechtěla.

martinaa*

Bod pro Vas*palec*

martinaa*

Vam nikdo nevycita Vase zivotni presvedceni. Muzeme nesouhlasit, muzeme polemizovat, ale to je asi tak vsechno, co muzeme:) Tady jde o to, ze cokoli se vymyka Vasi predstave o bezproblemovem zivote, je vadne a spatne, viz druha diskuze. Nedavate lidem prostor pro jiny nazor, protoze je podle Vas spatny, ale sam nemate pro tyto situace zadne zkusenosti. To mi vadi. Ja radim zasadne tehdy, kdyz k tomu mam blizko, neco podobneho jsem zazila a rozumim tomu, toto je smysl poradny.

Jen nezapomente, ze postoje se s vekem meni. Plno mych kamaradech nechtelo deti v zivote videt, dnes je ma drtiva vetsina. V temer kazdem tele zeny odbijeji nenapadne biohodiny, ktere spusti, az prijde cas...

doplněno 02.05.11 15:20:

Jeste se zeptam, co byste delal, kdyby Vase pritelkyne o pres antikoncepci otehotnela, nebo mela za pet let vazny uraz a Vy byste se o ni (o ne) musel starat. Budete to taky brat jako neprijemnou komplikaci uzivaciho zivota?

senduc
hodnocení

přesně jste to trefil,že je dobře,když se najdou takoví jako vy a nebudou dále plodit děti...se mi fakt ulevilo.Hlavně to včas řekněte té vaší partnerce o tom,že nebudete mít děti,aby zbytečně nemarnila čas,protože i ten je dnes drahý a dražší než si myslíte.Tímto by jste jí mohl okrást o něco co se v životě nedá ani penězi vynahradit,to by jste pak byl pijavice vy...

eulalie*

No sice jsem už odpovídat nechtěla, ale budiž... Vy totiž neustále kritizujete ty, kteří se rozhodnou, že dítě si zplodí, že se tedy i ožení, vdají. Svůj životní postoj berete jen jako jedinou možnou životní pravdu. Druhým vyčítáte jejich způsob života (s dětmi, rodinou), pak se divíte, že naopak oni napíšou pár ostrých řádků vám. Nikdo vám nebere váš nezájem mít děti, nikdo vám nebere ani to užívání si života. Ale přestaňte rýpat do druhých, když se rozhodnou pro něco jiného, když vyznávají něco jiného než vy. Asi nejste moc tolerantní, viďte. No ale pak jste něco v bleděmodrém jako oni. No a z toho všeho usuzuji, že vám hodně záleží na vašem způsobu životu, že vám dělá dobře, pohodit jen tak mezi lid na éteru (na vhodném místě ovšem, kde máte šanci, že uspějete), ty svoje pravdy a jukáte nedočkavostí, co pracující lid, usoužený od výchovy dětí, vám na to poví.

doplněno 02.05.11 15:28:

Moje odpověď je určena pro Amadea.

amadeus*

Vy zas neustále kritizujete jakousi sobeckost toho, kdo dítě nezplodí, nežení se, atd. Neberu vám jiné varianty, byť je nemusím považovat za rozumné. Nevyčítám jim způsob života, vyčítám jim to, co k němu navazuje, pokud se takový způsob nedaří podle plánů - boje o děti, majetek, alimenty, teď dokonce výživné na matky, proto neustále otloukám lidem o hlavy, jak je to nerozumné. Občas si rýpnu, ale co je to proti tomu, kolikrát a kolik lidí tady rýpe do mě? Kolikrát úplně bez souvislostí zaútočí například na moji rodinu, která s debatovaným tématem vůbec nesouvisí. Nejsem příliš tolerantní, ale krom internetu, který je anonymní, lidem své pohrdání jimi o hlavy neotloukám. Nebojte, nejukám, jen se vyjádřím a případná odezva, či výjimečně celá debata je vedlejší.

martinaa*

To vite, pekne jste si nabehl, kdyz kdyz jste tazatelku nazval pijavici. To se neodpousti:) Pak se nemuzete divit. Ja Vam take nenadavam do debilu, protoze mate jiny nazor, nedejboze se na neco ptate.

senduc
hodnocení

mě by stačila i domácí práce,která by mi pomohla...práce se nebojím,ale těžko můžu jít do práce a nechat doma dítě samotné,že?

martinaa*

Vy byste svemu nemocnemu diteti bez mrknuti oka zaplatil osetrovatelku? No... mate vubec deti? Prijde mi, ze dite je pro Vas nejaka vec. A s tim uzivenim - zenskou mlati nebo ji zahyba chlap, ktery je pekny hovado, ona od nej utece jen s par vecmi, prptoze nema moc kam jit.. a dite bude nemocne, bude s nim muset byt doma, prace neprichazi v uvahu. Vy byste ji to dite vzal, protoze ho neni schopna uzivit, a dal ho otci, ktery se o nej nezajima a treba ho bude taky bit?

amadeus*

Kdepak, já děti nemám ani neplánuji. Rozumný člověk se přeci nemůže stát tak nesamostatným. Žít se dá i s minimem. Není-li na nájem, je nutné se přestěhovat do levnějšího. Zbavit se nenutných nákladů. Pokud matka nestojí na vlastních nohou, jak to jinak chcete řešit? Není možné někomu přikázat, aby ji živil. S dítětem je to jiné... to se živit musí.

senduc
hodnocení

je dobře,že děti nemáte,protože jednou by jste po nich mohl chtít,aby vás živily a ono se to pak nestalo a vás strčily do DD a tam by jste mohl přemýšlet kde jste udělal tenkrát chybu...s vaším přístupem k věci si nic takového nepořizujte,protože co kdyby po vás chtěly peníze!

martinaa*

Nezlobte se na me, ale v tom pripade muzete tezko poradit. Vy jste se k podobne situaci ani nepriblizil, nemuzete o ni nic vedet ani omylem. A ted mi jeste vysvetlete ty nenutne naklady, to si pockam. Dite musi neco jist, potrebuje hygienicke zazemi, leky (kuprikladu nemoc motylich kridel stoji mesicne kolem 8000,-), jidlo, obleceni (a opravdu nestaci jedny boty a jedna bunda, potreby do skoly, hracky, take nejaky konicek, aby nesedelo doma (mysli tim treba pitomy kopacak). Take elektrina, voda, plyn, popelnice, provoz auta (pokud je ma)... do toho se musi obleci a najist i matka, take potrebuje hygienu, nadobi, postel, nejake cistici prostredky... je Vam to malo?

senduc
hodnocení

na jeho výdělek si opravdu nikdo nárok nedělá,to se pletete!Ale zákony právě nahrávají právě takovým jako byl můj manžel nebo vám,co vidíte ženskou nebo manželku jako pijavici,ale o to,že se postará 24 denně o vše včetně nemocného dítěte,to už nevidíte.Přála bych vám alespoň na chvilku takovou to situaci zažít,že on se má jak pr...v žitě,koupí si klidně další barák a máma s dětmi musí otáčet každou korunu,protože musí přemýšlet jestli když půjde do lékárny,tak jí ještě zbude na jídlo a na věci do školy,takže prosím nikoho neodsuzujte a vaše rady si nechte pro vaší budoucí manželku,to aby po vás náhodou v budoucnu také nechtěla třeba také váš výdělek,ačkoliv vám to bude přímo určovat institut manželství...opravdu nemáte pojem o čem je řeč

amadeus*

Já nevidím ženy jako pijavice. Já tak vidím takové osoby, muže či ženy, které jsou nesamostatné a očekávají, že je bude živit někdo jiný. O mou budoucí manželku nemějte starost, jsem proti tomuto institutu, dokud bude má přítelkyně, budu si ji hýčkat, ale nenechám ji, aby se na mě dobrovolně stala závislou.

martinaa*

Z zeny, ktera mohla byt samostatna, jak chtela a mela treba plat 17 000, se narozenim nemocneho nebo postizeneho ditete stava manzelka vice ci mene zavisla na manzelovi. tak to proste je a bude. Lide jsou vetsinou ochotni postarat se o vlastni rodinu:)

senduc
hodnocení

dokud bude "jen"vaše přítelkyně,budete jí hýčkat,ale až se vám narodí společné postižené dítě,které bude potřebovat 24 hodinovou péči a žena bude už vaší manželkou a nebude moct vydělávat,jak jí v klidu nazvete pijavicí.Nezlobte se na mě,ale tohle je od vás sprosté.Kdo vás proboha vychoval?Takto se k sobě doma tedy nechováme,to by mě bylo s prominutím na blití...jste nevychovaný a arogantní sobec,který neví co mu ještě život třeba přinese,pak přehodnotíte vaše dosavadní názory...nechtěla bych být ani vaše dítě ani manželka a jako matka bych se musela stydět,za to co jsem takto vychovala,je mi vás líto...

amadeus*

Já si dávám pozor! Já se hlídám pomocí prezervativů a slečna, ač nemusí, bere antikoncepci. Samozřejmě jsem se partnerce nikdy netajil s tím, že o dětech nechci ani slyšet a i ona by v případě nějaké nehody raději volila potrat.

Vychovali mě moji milující rodičové a dělali to dobře, jiné bych nechtěl. Jsem připraven je zajistit, až to budou potřebovat.

Jak nechováte? Vždyť si přeci stěžujete, že vám manžel odmítá platit.

martinaa*

No ale co kdyz se stane? Antikoncepce ani kondomy nejsou vsemocne. Partnerku pocitam tak ve veku do 25 let, protoze jit na potrat v pozdejsim veku je totalni hovadina. Ale to je jeji zdravi a zivot.

Reaguji na to, ze odmitl platit - jak domitl? On ma ze zakona vyzivovaci povinnost vuci manzelce tak, aby zila na slusne stejne urovni. Takze nechapu, kde je problem, kdyz pan porusuje zakon a pani se jen snazi domahat toho, na co ma narok.

No, k tomu potratu - znám pár holčin, které tvrdily, jak by v případě těhotenství šly na potrat... a šup, když otěhotněly, tak najednou otočily. Ono hormony jsou svině. Jako třikrát těhotná si vzpomínám, že jsem dojetím ronila slzy i u Krtečka a přímo hystericky se bránila možnosti, že bych měla usednout do jednoho auta s tchánem za volantem :D Ale mimo těhotenství jinak bývám celkem normální.

senduc
hodnocení

tou rodinou byla myšlena rodina z mé strany,rodiče,sourozenci,mého manžela do rodiny opravdu nehodlám počítat,byl totiž podobného ražení jako jste vy,a pokud by vaše partnerka raději volila potrat,je to čistě její věc a pokud by dítě chtěla,nic s tím neuděláte a nazvete jí prostě pijavicí,je mi vás opravdu líto,takový konzumní život bych ani nechtěla,neznáte ty pravé hodnoty a v tomto peníze nemůžou pomoci*bzum*,ale třeba si jednou vzpomenete,proč jste byl tak arogantní,ale to už bude pozdě:-P

To není způsob pijavic, to je zákon o rodině. Manželství je dobrovolné, a pokud tedy někdo DOBROVOLNĚ vstoupí do manželství (= vlastně stvrdí manželskou smlouvu), měl by svým závazkům dostát. Člověk, který nejdřív uzavře nějakou (jakoukoli) smlouvu, a pak ji klidně porušuje, tak to zrovna nesvědčí o jeho dobrém charakteru.

senduc
hodnocení

ano,přesně tak,protože nedej bože,abych nezaplatila třeba nájem,je to taky smlouva,zrovna tak jako to manželství...jenže už jsem v manželství musela zaplatit za manžela tolik dluhů a exekucí,tak proč by on teď nemohl něco zaplatit mě a ještě když to není z mého rozmaru.On je bohatý podnikatel,chudáka to nepostihne...

roboot*

Rozvodem se ta smlouva snad zruší ne?

senduc
hodnocení

rozvodem se smlouva ruší,samozřejmě...otázka zněla,jak dostat výživné co dluží

senduc
hodnocení

starám se i o jeho těžce nemocné dítě,které nemůže do kolektivu,je to snad málo?Za to co on provedl,ale to je věc jiná,toto tu psát nechci a ze zákona mají mít manželé stejnou životní úroveň,ne?Neznáte zákon o rodině?Tak to by jste si ho měl rychle přečíst,aby jste pak nebyl v budoucnu překvapený:))

amadeus*

Ano, je to smutné. Některé zákony by se měly změnit. Výživné by v tomto případě mělo jít na dítě, nikoli vaši životní úroveň. Rozvádíte se?

hodnocení

0x

Kdysi jsem se rozvedla se svým prvním manželem a když měl náš syn 17 let,požádala jsem o zvýšení výživného. Tenkrát k soudnímu jednání taky nedošlo, protože jsme se na chodbě ještě před jednáním domluvili, že mi výživné na syna zvýší. Pak nás pozvali do jednací síně a řekli nám, že to tedy bude tak, jak jsme se dohodli, ale kdyby manžel přestal platit dohodnutou částku, řízení už skutečně proběhne. Myslím, že byste se měla zeptat na tom soudě, co máte dělat, když manžel přestal platit, co jste si dohodli.

eulalie*
hodnocení

0x

Nemáte-li soudně stanovené placení výživného, totiž neexistuje žádný vykonatelný rozsudek soudu, tak asi nemůžete žádat výkon exekuce. Možná by stálo za to, podat si k soudu návrh na stanovení výživného pro vás, jako bývalou manželku. Proběhlo by řádně soudní řízení, soud by vám dejme tomu vyhověl, no a vy byste konečně měla v ruce něco, na základ čeho byste se mohla penět dožadovat. Berte ale v potaz, že na výživné na manželku není automatický právní nárok, jakože by to bylo automatické, že by vám soud to přiřknul. Další věc je, že byste mohla žádat zvýšení výživného na dítě. Tam můžete žádat i 3 roky zpětně. Dle mého skromného názoru laika - pokud od soudního řízení na stanovení výživného na dítě uběhla už nějaká doba, změnily se podmínky pro život dítěte, bylo by možná lepší si zažádat o zvýšení tohoto výživného (na dítě). Dítě by totiž mělo mít stejnou životní úroveň jako jeho rodiče. Pokud vy nejste schopna z důvodu nemoci dítěte, chodit do práce, a otec dítěte vydělává dosti velké finanční částky, měl by také přiměřeně přispívat. Vaší chybou bylo, že jste přistoupila na to, že vám manžel slíbil výživné na vás dávat, neproběhlo ale soudní řízení. On s tím dost možná počítal, věděl, že v ruce nic mít nebudete, a tak vám neplatí. Jste poučena do budoucnosti, váš ex-manžel je jako většina jiných rozvedených otců (platit se mu nechce), tudíž pro příště určitě už nedáte na žádné jeho sliby, ale všechno si necháte potvrdit soudem a jeho rozhodnutím, které nabude právní moci.

senduc
hodnocení

no to nebylo z mé hlavy,abychom se dohodli mimosoudně,právnička mě strašila,že zaplatím i soudní výlohy,pokud mi to částku neuznají.V té době jsem odešla od manžela jen s věcima osobní potřeby a školníma pomůckama pro děti a jeho nezajímalo,co budeme jíst,nebo jestli děti mají kde a na čem spát...takovej to byl frajer.Dneska bych to už opravdu dotáhla do konce,protože vím,že to chtěla mít právnička rychle z krku...i na finančním vyrovnání jsem kvůli tomu dost bita,ale to není až tak o penězích,protože jsem ještě od něj žádný neviděla,ale o tom každodenním přežití

roboot*
hodnocení

0x

Taky nikoho neodsuzuju ale platit výživné na bývalého/lou je hnus, hnus a hnus. Zrušila bych to všude. Styděla bych se! Máte nemocné dítě? Alimenty snad má ne? A určitě v odpovídající výši.

martinaa*

Ted jsem se od srdce zasmala, Vy snad zijete na jine planete, ale rozhodne ne v cesku. Odpovidajici vyzivne? To tady neexistuje. Stejne jako stat neprispeje nic moc na dlouhodobe nemocne dite, tak nesprispiva nic moc treba na deti s nemoci motylich kridel, s postupnou atrofii svalu atd atd. Tady si proste rodice musi poradit sami... obcas pomuze medializace pripadu, kdy jeste nevymreli dobri hodni lide a vyberou se nejake penize i treba obleceni a podobne. Tady u nas Vam nikdo nic neda.

senduc
hodnocení

tak se klidně styďte...asi jste nebyla v té situaci,kdy dotyčný u soudu podá daňové přiznání v mínusu,podle toho i ty alimenty a vydělá i 120.000 měsíčně...a máma s nemocným dítětem se musím prosit o každou korunu,protože nemůžu nastoupit do práce i když bych ráda.Nemáte asi ponětí,jak je to celé vyčerpávající i psychicky takto doslova žebrat,abych měla měsíčně na léky,protože podle úřadů,když napsal,že se zavazuje platit,tak to berou jako můj příjem...no třeba někdy pochopíte až ta situace u vás nastane

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]