Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny lidi,
rozhodl jsem se podělit o muj příběh, dá se říci posledních dvou měsíců... Udělal jsem si v podstatě svůj vlastní závěr a chtěl bych se zeptat, zda je to opravdu tak...
Byl jsem se svojí přítelkyní necelý rok. Dá se říct, že to byl nádherný vztah. Spousta společných zájmů, parádní intimní život a koncem ipočátky nesmělého plánování potomstva a společného života. Koneckonců oběma nám je kolem 30 a vše klapalo.
Letos v únoru jsem měl nemilou příhodu, kdy se mi jednoho dne udělalo špatně a svěřil jsem se jí, že pujdu na kontrolu, aby se předešlo nějakým komplikacím. Ten večer byla z toho asi natolik v šoku, že mi oznámila, že vedle sebe ale potřebuje někoho zdravého. Na otázku, co tím jako chce říct nereagovala, uvědomila si, že přestřelila a začala žehlit, podařilo se jí to... Ale od té doby, jako když utne. Tehdy mě to moc nedocházelo, ale: Intimní život ze dne na den téměř zmizel. Z povrchu zemského zmizel i její mobilní telefon, jindy se stále válející všude po bytě... Tedy zmizel opticky, pípání smsek bylo slyšet neustále... Několkrát jsem se ptal, co se děje. Vždy prý nic a v posteli si mám přece začít, když něco chci! Mezitím proběhlo naše výročí. Krásná večeře, krásné pohledy, ale jakmile jsme dorazili domu, zalehla a usnula. Nebyl jsem schopný z ní vydolovat, zda mi nechce něco říct.
Jednoho dne, když byla ve sprše jsem se odhodlal k zoufalému a ubohému činu. Nechala snad po měsící volný telefon, podíval jsem se do něj a málem jsem omdlel. SMS od jakéhosi Jirky plné nejbarvitějšího vyjádření toho, jaké to je do ní vnikat, atd... Zkrátka šok... Vletěl jsem za ní do sprchy, at se sbalí a vypadne. Okamžitě se rozbrečela a začala vysvětlovat, že to jsou jen sms, nikdy spolu nic v reálu neměli, že jí to musim věřit, ale že chápe, že udělala hrozný hnus. Neměl jsem jí co říct, tak odešla. Bombardovala mě smskama, jak mě miluje, jaká to byla chyba. No týden jsem jí nechal vydusit, pak jsme se viděli a přesvědčila mě, že o nic fyzického nešlo, že prostě jenom jako kráva blbá se příliš ponořila do tohoto typu smskování. Odpustil jsem jí.
3 dny to poté byla krása. Ale potom opět znatelný útlum a ikdyž jsem jí taktkně zdůraznil, že specielně po tom průseru, co udělala, potřebuju od ní cítit podporu, aby se mi vrátila důvěra v ní. Nedařilo se a na Velikonoční víkend jsme se pohádali a neviděli se. Až pondělí večer. Pokecali jsem si a pak začali řešit naší situaci. V podstatě už jsem neměl co řešit, bylo to jiné a oznámila mi, že chce pauzu. Na to jsem jí řekl, že to u mě nepřichází v úvahu a jesi je v tom stále někdo jinej. Prý neni. No nic, řekl jsem jí, že o ní stojim, ale pauzu neberu a odešel jsem. V tu chvíli mi bylo jasné, že jí ve dvěřích vidím naposledy. Ještě jsme si vzápetí vyměnili smsku, kde mi řekla, že chce čas, než si všechno rozmyslí.
No po několika dnesh, kdy jsem se svěřil známým, jsem si dal 1+1 dohromady. A ted mi řekněte, zda je to opravdu pravděpodobně tak...
Zjistila, že pro své děti potřebuju někoho stopro zdravého, bez pochybností. V tom potkala bývalého kolegu. Začala si s nim a nešlo jen o smskování. Nicméně stále mě měla ráda, ale to se převracelo až do chvíle, kdy si nebyla schopná vybrat koho z nás a tak to rozlouskla naše velikonoční hádka, kdy si řekla, že to zkusí s tím druhým, ale neřekne mi pravdu, aby se měla případně kam vracet. Je to hodně přitažené za vlasy?
Mám už doma sbalené její věci, chci jí to odevzdat a v klidu to rozetnout. Je vůbec na místě ještě s něčím váhat, nebo už je v podstatě zbytečné a nestojí mi to za to.
Co myslíte?
Je to pro Vás teď těžká životní situace,ale já osobně bych to už navždy ukončila, protože takový vztah už nemůže být založený na vzájemné důvěře a dřív nebo později, by se to opakovalo a Vy by jste byl nešťastný. Proto tečku za vztahem a hledat jinou, která Vás bude mít ráda a nebude podvádět. Hlavu vzhůru, hezkých a hodných ženských tu běhá hodně. Přeji štěstí.
Udělal jsi jediné rozumné řešení. Je to konečná.
I když vztah funguje... "funguje" a jeden řekne, že chce pauzu... Pauzu od čeho. Od toho druhého, protože ho v podstatě již nezajímá. A pokud je to po roce? Co by bylo za několik let, nový partner?
Pauzu je si možné dát po deseti letech manželství, kdy jeden jede na týden sám na dovolenou, ale ne po roce chození, kdy do sebe ti dva mají být stále ještě bezhlavě zamilovaní.
Teď tě tvé rozhodnutí asi bolí, ale buď rád za to, že jsi ho udělal. Přiblížilo tě víc k ženě, kterou si přeješ mít.
Asi jsem blbej ale v okamžiku kýž jste ji vlezl do telefonu to byla konečná. A je jedno co jste tam našel.
Souhlas tak nejak ze 3/4:D Jeden byvaly mi dlouho neco tajil, citila jsem to... ale nemela jsem jistotu. Jen jednou v zivote jsem nejakemu partnerovi vlezla do telefonu a nasla sms od milenky. A ted radte - kdybych nenasla nic, mohla jsem byt spokojena, i kdyz - na jak dlouho? Urcite by ten pocit prevladl za cas znovu a ja se do toho telefonu zas podivala. Jasne, je to hnusny, ztrata soukromi, neduvera. Jenze nebyt tech sms a nebyt telefonu, buhvijak dlouho by me jeste vodil za nos, nez by to prasklo..
Nebo by se s ní rozešel a dobře věděl kde je rodiné zlato. V okamžiku když porušíš nečí soukromí tak v ten okamžik máš jistotu že vztah končí. Jen hledáš důvody. Nesmíš opakuji NESMÍŠ porušit soukromí člověka ,kterého si vážíš. A pokud si ho nevážíš tak je to jedno.
Pravda, ze soucasnemu priteli nemam duvod neverit a lezt mu do soukromi Ale taky prede mnou nic neschovava a vim, ze mi nelze. A v momente, kdy me zacal byvaly podvadet, si prestal vazit on me. Nebo nemam pravdu? Vztah byl naruseny z jeho strany, dobra, prohlidkou telefonu i z me strany, ackoli jsem uz pouze chtela vedet, na cem jsem, abych ze sebe nedelala rok blbce. Co je podle Vas lepsi? Delat ze sebe rok vola, kdyz Vam partner lze do oci a zahyba, nebo narusit jeho soukromi a podivat se do telefonu?
Pokud spolu dva ziji a ma to za neco stat, tak mezi sebou namaji tajemstvi, jenom darky k vanocum, jednou jedou spolu zivotem, tak ale se vsim vsudy,
Nezlobte se ale podívat se do telefonu doopravdy nemůže te. Tím totiž říkáte že pokud by byl zakospirovanej a vtelefonu nic neměl že je vše v pořádku.
Tak na tohle je snad jednoduchá odpověď. Nikdy jsem nepochopil lidi, kteří si nechají tak snadno, slušně řečeno, kálet na hlavu. Slečna vám to naznačila snad docela jasně, ne? Nevím, který hlupák řekl, že umění odpouštět je dobrá vlastnost, protože není. Malé přohřešky se mají přejít, ty velké se nesmí zapomenout a musí se podle nich jednat. Udělal jste správně. Zachovat chladnou hlavu, sbalit jí věci, rozloučit se, popřát hodně štěstí a požádat, ať už se vás nikdy nepokouší kontaktovat. Život jde dál, hledejte lepší.
Děkuji za ohlasy a dá se říct i podpoření toho, co se chystám udělat. Dneska jsem jí psal, že jí posílám věci a popřál jí hodně štěstí, bohužel sem mi vrátil email, který mě opět trochu srazil... Samé promin, promin, to je konec? A defacto žádost, že chce být kamarádkou... Ale věřím, že tímhle se to snad uzavře a bude už jenom lépe.
Jinak souhlasím s tím, že do telefonu se prostě lézt nemá. Já v tu chvíli taky tušil, že tohle je prostě špatný a že důvěra je prostě v háji. Ale nelituju. Nebýt toho, trápil bych se ještě teď.
Přeji všem, ať se vám podobné problémy co nejvíc vyhýbají!
Presne tak. Lezt se tam nema, ale kdybyste ze sebe mel delat vola jeste rok, nelitujte. Mailovou adresu zablokujte, facebook zablokujte, na sms neodpovidejte. Ted ji bezpodminecne musite vymazat ze zivota, aby nemela pocit, ze jste takovy ten pristav, do ktereho se muze kdykoli vratit.
Preji pevne nervy, nedejte se a hodne stesti!
Víte jaké jsou nejčstější lži které se v ČR používají
prvni
Tu faktůru jsme jiý zaplatili
druhá
To víš že mi nevadí že budeme jenom kamarádi.:D
doplněno 02.05.11 20:40:A jestli můžu doporučit pořádně se vožer až ti bude špatně a povině smutni moc smutni první den první tyden zkrátka tak dlouho až si řekneš to sem vůl že smutním
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.