Nejste přihlášen/a.
Poraďte prosím, jakou nejvyšší částku mohu převést přes hranice z Německa a jak často. Chci si půjčit od rodiny z Německa větší částku peněz na nákup nemovitosti a nechci platit bankovní poplatky za převod, kolik můžu podle zákona,aniž bych musela někde něco hlásit, převézt v průběhu jednoho roku?
No může se stát, že Vás na hranici zastaví a zkontrolují, ale mě jde spíš o to, že kdyby někdo chtěl vědět ,odkud mám ty peníze a já řeknu ,že jsem si tu vyšší částku převezla přes hranice, abych neměla potom problém třeba s celní správou. Vím, že najednou lze převézt 10000 euro, ale jak často?
Pokud Vás nezkontrolují tak nemohou vědět kolikrát jste peníze převážela. Osobní prohlídku nedělají, v kapse se taky dá schovat nemamlá částka. Pozor na spolucestující a stopaře, mohlo by Vás čekat nemilé překvapení. Nikde byh raději ani nezastavoval.
Zajímá mě, kolikrát za rok můžu převézt 10000euro, aniž bych to musela někde oznamovat. Jde mi o to ,nemít problém s úřady. Do Německa jezdím často a tak kolikrát v roce si můžu tu určitou částku převézt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.