Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou částku mohu převézt přes hranice

Od: leni11* odpovědí: 10 změna:

Poraďte prosím, jakou nejvyšší částku mohu převést přes hranice z Německa a jak často. Chci si půjčit od rodiny z Německa větší částku peněz na nákup nemovitosti a nechci platit bankovní poplatky za převod, kolik můžu podle zákona,aniž bych musela někde něco hlásit, převézt v průběhu jednoho roku?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

2x

Pokud vám nedají do balíčku s penězi rozbušku, tak vemte co unesete. Pro jistotu bych ty peníze dal do kufru auta, interiér od inkoustu nevyčistíte.

des*

Běžně se dá dočíst že to nesmí být víc než 10000eur.Víc se nedoporučuje,zkrz praní špinavých peněz.

buss
hodnocení

1x

To by mne ani nenapadlo...kolik bych uvezl. Že by zase na hranicích prohrabávali auta, lidi jak za komuny?

leni11*
hodnocení

No může se stát, že Vás na hranici zastaví a zkontrolují, ale mě jde spíš o to, že kdyby někdo chtěl vědět ,odkud mám ty peníze a já řeknu ,že jsem si tu vyšší částku převezla přes hranice, abych neměla potom problém třeba s celní správou. Vím, že najednou lze převézt 10000 euro, ale jak často?

1jara*

Pokud Vás nezkontrolují tak nemohou vědět kolikrát jste peníze převážela. Osobní prohlídku nedělají, v kapse se taky dá schovat nemamlá částka. Pozor na spolucestující a stopaře, mohlo by Vás čekat nemilé překvapení. Nikde byh raději ani nezastavoval.

des*

S tou osobní prohlídkou,nevím ,ale už jem četl,že konkrétně Němci ji dělají,a dost neurvale.Mimoto se 10000eur nenosí v kapse jentak.A ty nervy s tím...Raději bych udělal něco jiného.Nabil bych v Německu z účtu PAYPAL a pak to unás vybral.

leni11*
hodnocení

Zajímá mě, kolikrát za rok můžu převézt 10000euro, aniž bych to musela někde oznamovat. Jde mi o to ,nemít problém s úřady. Do Německa jezdím často a tak kolikrát v roce si můžu tu určitou částku převézt.

des*

Proč za rok?Jde to mnohokrát denně.

leni11*
hodnocení

Ne já si myslím ,že je tam nějaký limit,že se to snad musí písemně oznamovat celnímu úřadu.

doplněno 01.05.11 16:34:

Jak často za rok ,pod částku 10000euro,aby se to nemuselo hlásit.

des*

Ano,to platí když se veze víc jak10000eu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]