Nejste přihlášen/a.
Před 3 měsíci mi bylo 18 a rodiče mě vyhodili z domu. Nastěhovala jsem se ke svému příteli, se kterým jsme se rozešla a tak nemám kde bydlet. Nevím co mám dělat. Můžete mi prosím poradit, jaké mám možnosti? předem děkuji
Zažila jsem něco podobného a ne jednou. V těch 18 jsem to pořešila bydlením u kamarádky. Pak otěhotněla a sdělila mi, že bych si měla něco rychle najít, protože pokoj, který jsem měla plánovala pro mimi. Druhé, co se naskytlo bylo zde zmíněné přítel s bytem. To bych už nikdy neudělala. Takové z nouze jednání se mi krutě nevyplatilo. Bylo mi to po pár letech předhazováno a vůbec... špatné manželství. Podruhé se mi to stalo někdy ve 30 letech, byla jsem najednou na ulici a co dál. Našla jsem si práci s ubytováním a vidím to jako nejlepší řešení. Moc neutratíte, našetříte si, mezitím se porozhlídnete v klidu po nějaké lásce a máte klid.
V dnešní době bych volila i práci v zahraničí.
Já sice říkám, že by mělo být uzákoněno, že děti s rodiči můžou bydlet maximálně do 25 let ale neumím si představit, proč bych své dítě vyhodila. Co tak starašného jste provedla, že vztahy s rodiči jsou na bodu mrazu? Máte babičky? Zkuste požádat o bydlení je a nebo se domluvit s rodiči, že budete platit svou část nájmu, podílet se na stravě a td. Nebo hledejte podnájem. Hlavně aspoń nějakou práci aby ste na to měla. Nechcete přece zkončit jako bezdomovec.
No právěže teď jsem už třetí den u kamarádky. Dělám teprv 2 ročník SŠ, takže vůbec netuším, kde by mě mohli vzít na nějakou práci. Známá ještě říkala, že si můžu jít požádat o nějaký azyl, tak zkusím štěstí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.