Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ÚP nebo péče o dítě do 7 let věku

Od: senduc odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,potřebuji poradit.Jsem registrovaná na ÚP a nedostávám již žádnou podporu,zároveň pobírám na dceru příspěvek na péči 1.stupeň.Potřebovala bych znát názor,zda mám dále zůstávat na ÚP,kde mi práci stejně neseženou,jelikož dcera často marodí a nemůžu jí dát do školky,mám požadavek na domácí práci,ale toto bohužel je nadlidský výkon něco takového sehnat.Nebo se mám nahlásit na zdravotní pojišťovnu a mít péči o dítě do 7 let.Finančně na tom budu úplně stejně,protože nepobírám nikde nic.Jen mi z ÚP neustále nabízí nějaké jejich schůzky ke zvýšení osobního růstu,kde je účast dětí vyloučena a já nemám hlídání.Takže asi tak,chtěla bych znát Vaše názory

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

U osob do 18ti let je příspěvek na péči v I. pokud se nepletu 3000 Kč. a nezapočítává se péče na důchod. Evidence na ÚP asi zbytečná není, platí za vás pojištění. Navštivte sociální odbor vašeho města a tam získáte informace jak nejlépe postupovat.

senduc
hodnocení

no jo,ale než se mě něco začne započítávat na důchod,to už ani žádný důchody nebudou,tak z tohoto důvodu chci registraci ukončit.Přijde mi to zcela nelogické,neustále říkat,že mám dceru nemocnou a že jí prostě na ty jejich motivační schůzky vzít nemůžu a hlídání prostě nemám

fiodnet
hodnocení

0x

Vaše evidence na ÚP je naprosto zbytečná a dokonce v rozporu se zákonem. Nesplňujete totiž základní podmínku, a to tu, že jste schopna kdykoliv nastoupit do práce.

senduc
hodnocení

no asi to v rozporu se zákonem nebude,i když mi můžou nabídnout maximálně tak domácí práci,což se za celý rok nestalo

Dobrý den, je pravda, že za Vás platí pojištění, ale to je jediná výhoda. Přes ÚP neseženete domácí práci. Jsem také na ÚP a řekli mi, že je v nabídce jen velice zřídka a přidělují ji pak pouze handicapovaným lidem. Pokud budete hledat sama, narazíte na nabídky pana Vinčeka z Ostravy, pana Vrby z Prahy - APHISS, a na řadu dalších podobných podvodníků. Pozor na ně! Tvrdím, že poctivá domácí práce, jako tomu bylo dříve, se už dneska nesežene. Snad jenom překladatelská činnost, daňové poradenství apod., ale to zase nemůže dělat každý.

Jinak - pro pobavení, i když je to spíš k pláči. V 56 letech jsem dost silný diabetik, hypertenze, kožní nemoc - psoriáza, nemoc z povolání - alergie na tech. oleje. Na ÚP mi úplně vážně řekli, že jsou si jisti, že mi žádnou práci už NIKDY NESEŽENOU, tak ať si požádám o invalidní důchod! To člověka povzbudí, ani nevím, jak jsem se odtamtud vymotala ven. Prostě se nám všichni snaží ten náš nelehký život navíc ještě pořádně opepřit. Jaga.

senduc
hodnocení

toto vím a na nějaké podvodné nabídky nereaguji,stačí říct na ÚP kde všude jsem hledala a kde jsem odepsala a to,že každý chce hned zálohu na nějaký materiál,to nebudu riskovat,protože mám 3 děti a peníze neházím z okna a ani si je netisknu...vždycky na mě koukají jak když tam jdu žebrat,ale ono není o co...nic mi neplatí,tak jen přemýšlím,jaký to má pro mě smysl,tam docházet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]