Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektřina od RWE ano nebo ne? Místo ČEZu.

Od: marenka* odpovědí: 23 změna:

Dobrý den. V pátek mi přišlo vyúčtování za plyn a chtěli mi snížit zálohy. Takže jsem tam hned volala, že je chci nechat, tak jak jsou. Paní souhlasila bez připomínek, hned to změnila a taky mi hned nabídla elektřinu od nich. Řekla že do roku 2012 budu mít zaručené, že nezdraží, smlouvu a výpověď ČEZu taky zařídí oni, jen budu čekat 3 měsíce, výpovědní doba. Nemusím se o nic starat, nic zařizovat, nic měnit, jen potom číslo účtu, na které půjdou platby. To je jasné. Jako výhodu vidím to, že bych měla energie komplet od jednoho dodavatele. Nějaké, že ušetřím, no... když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají, zase si nedělám iluze. Přesto ale nechci doplatit na toto rozhodnutí. Jestli na tom nebudu lépe, nevadí, nechci být na tom pochopitelně hůř.

Nemáte někdo zkušenost? V pondělí má přijít kurýr se smlouvou, musí to podepsat manžel, kterému se to nějak nezdá. *nevi* Takže se ptám vás. *modla*

A předem moc děkuji za odpovědi.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

2x

Dobrý den, to je pěkné že do roku 2012 nezdraží. Co po roce 2012 myslíte že budou levnější? RWE elektřinu nakupuje takže bude dražší. Teď vám mažou med kolem huby.

marenka*
hodnocení

Děkuju. Na to mi právě řekla (to mě napadlo taky), že ČEZ je taky jenom distributorem, ale myslím, že máte pravdu.

ar*

Maruš, to že zaručí, že do roku 2012 nezdraří je hezké. Pak to ,ale lehce doženo a mžná i předeženou. Tak je to v tomto státě zvykem. Už dávno jsem se vyléčil z vidiny konkurence jak je to donutí ,aby bylo vše levnější. Pamatuji jak po revoluci tvrdili , že nejlevnější bude vytápění elektřinou a každý kupoval přímotopy. Pak bum prásk a cena šla nahoru a bylo po výhodě.

Prostě a jednoduše je celkem jedno od koho budeš elektřinu brát, oni se už nějak spolu dohodnou jak z nás ty prachy vytáhnout. Kdyby nakrásně jim do budoucna přišli na kartelovou dohodu a zjistili, že na ni vydělali 500 mega, tak jim daj 1 mega pokuty a jedese dál. Přece by neokrádali svoje manželky v dozorčích radách. *jasne*

jenicekpoplatnik

Vy bezúročně úvěrujete energetické giganty s miliardovými zisky a dobrovolně jim půjčujete zdarma své vlastní peníze? Blahopřeji, to na tom musíte být mimořádně dobře. Jen nechápu, proč boháč vašeho typu se zajímá o slevu v haléřích. Tady něco nehraje.

marenka*
hodnocení

Jeníčku, Váš příspěvek jsem naprosto nepochopila a dle odezvy vedle mě, nejsem sama. Jak to myslíte? Mám vše vypnout a svítit svíčkami? Či si dát nejmenší zálohy a každé jaro shánět peníze na doplatky? Není kde.

jenicekpoplatnik

Ano pravidelně doplácím - čím více, tím lépe (tzn., že úvěrují oni mě a ne naopak). Zálohy všeho druhu každý rok snižuju na minimum možného. Přece nebudu půjčovat bezúročně své peníze nejbohatším firmám světa. Je to jen o řádném vedení osobních financí a základním ekonomickém vzdělání.

marenka*
hodnocení

No vidíte to, Jeníčku a já, ačkoli mám středoškolské ekonomické vzdělání, přesto dál budu bezúročně půjčovat. A díky tomu mám krásné jaro a prašulky na sekačku. *uspech*

jenicekpoplatnik

Takovému jednání nerozumím. Pokud ke správě svých osobních financí potřebujete RWE, ČEZ a podobné giganty, pak to o ekonomickému chování vypovídá své, ale když vám to vyhovuje, tak to je hlavní. Ať vám sekačka seká jak o život :).

lucies*

A já tomuhle jednání naopak rozumím. I pro mě je lepší, když měsíčně zaplatím o 500 kč víc a po roce mi vrátí 6000,- . Ano, je to sice bezúročné, ale kdybych tyto peníze nechala ležet na běžném účtu, tak to jejich 0,01% p.a. mě opravdu nevytrhne. Pokud bych si snížila zálohu, tak mám o 500,- měsíčně víc, ale tyto peníze jen stěží ušetřím.

bludimira3

mam elektrinu od RWE a jsem s ni spokojena.a když zdraží tak přejdu jinam ale ted momentalne šetřím a to je jediné co me zajímá.

ferda60*
hodnocení

2x

V každé zemi, zdá se, účinkuje jiná reklama. U nás se (všichni) předhánějí ve slevách, doma si vystačí bez toho:

Dodavatele neměnit - (časem) bude stejně drahej jako ten stávající.

buss
hodnocení

0x

Ne

RWE něco vlastní?

fiodnet

Majetek v hodnotě stovek miliard - jinak nic.

marenka*
hodnocení

Takže to shrnu. Velice děkuji VŠEM za laskavé odpovědi i za váš čas. *pusa* Musím se přiznat, že můj nápad se mi velice líbil, těšila jsem se, že budu mít vyúčtování v jednom. *hi*No a taky jsem si říkala, že manželovi ukážu tuto diskusi, aby viděl, že jsem tak špatný nápad neměla. *smich* Ukázala jsem mu jí i tak a závěr manžela zní.

"Až ten kurýr v pondělí přijde, tak mu prostě řeknu, že přejdu pouze za těchto podmínek. Po celou dobu trvání smlouvy mi budou garantovat nižší cenu než mi může poskytnout ČEZ." Howgh.

A co z toho plyne? Hlava rodiny se muší poslouchat. *pivo*

Děkuji všem a přeji krááásnou neděli.

juldab*

Přeji přijemnou neděli a doufám že jsi byla plíbená pod rozkvetlým stromem

Zde je kalkulátor ERU kde si můžeš spočítat nejlepšího dodavatele. kalkulator.eru.cz/...

rv*
hodnocení

0x

Před časem jsem přešel od ČEZ také k RWE, protože měli ze "známých" dodavatelů nejlepší ceny a nabízeli nějakou prémii. Závazek mám na rok a až se bude blížit konec, opět se poohlédnu, kde ušetřím. Nejedná se o podstatnou úsporu, ale zůstat u "svého" dodavatele obvykle znamená, že zaplatím nejvyšší cenu. A to neplatí jen u elektřiny, ale jak jsem si ověřil i u povinného ručení nebo účtu v bance.

1jara*

Kdybych přešel k RWE tak ušetřená roční částka by se rovnala asi sedmi korun českých coč nemá smysl, dealer na uzavřené smlově získá daleko víc, proto jsou tak vlezlí.

mattes512*
hodnocení

0x

Asi před dvěmi hodinami u mně zvonila "paní" (dále jen zkráceně pí. :) s vizitkou RWE na klopě a začala povídat něco o tom že ČEZ s RWE se snad údajně dohodli že budou elektřinu u nás "spravovat" pod hlavičkou RWE, a že mi tímto přišla slevnit elektřnu.. bla bla bla.. když jsem té pí. řekl, že o ničem podobném jsem neslyšel, prohlásila, že je to proto že nečtu "oranžového průvodce", že tam se o tom píše už od loňského roku. (v podstatě mě pí. s blahosklonným úsměvem peskovala). Chtěla vidět staré vyučtování a pak občanku, (myslel jsem, že si mě chce jen zkontrolovat v nějakém seznamu) a vzápětí podle občanky začala na chodbě vyplňovat nějaký formulář... To už na mě bylo moc a tak jsem se té pí. zeptal, co že to vyplňuje a ona mi podala jeden prázdný formulář ať si ho prý klidně přečtu, že na to mám přece právo... No a... zjistil jsem, že vyplňuje (a chce podepsat) plnou moc k určitým úkonům... Nechtěl jsem být na pí. sprostý a tak jsem donesl letošního "oranžového průvodce" a ať mi ukáže, kde se píše o té její "historce" a pí. mi s kamenným výrazem odpověděla že to psali v loňském "v tom oranžovějším" a jestli prý nevěřím, dále to vyplňovat nebude a že to klidně roztrhá. No a to už jsem se s ní začal "loučit" ať tedy už dále nevyplňuje, že ji na chodbě nic nepodepíšu... S hodně nasupeným a "neprofesionálním" výrazem mi pí. vrazila do ruky občanku a zmizela bez rozloučení ve výtahu...

Nebudu radějí veřejně komentovat co si o tomto myslím, nechci aby mě tato pí. tahala po soudech! Snad jen na závěr - lidi bděte!

sunnybunny*

LIDI POZOR NA DVĚ LILIPUTKY*cert*Z OSTRAVY... KTERÉ CHODÍ PO BYTECH A PŘEDSTAVUJÍ SE JAKO OBCHODNÍ ZÁSTUPCI Z RWE..

JSOU TO UNTERWASSERMANKY! PODVODNICE RADOST POHLEDĚT*zed**zed*

PŘITOM RWE ŽÁDNÉ ZÁSTUPCE NEPOSÍLÁ CHODIT PO BYTECH. JDE O KONKURENČNÍ BOJ!

JSOU SPROSTÉ A VULGÁRNÍ- OTÁZKY TYPU KOLIK MESÍČNĚ PLATÍTE ZA PLYN A PODOBNĚ, VYHROŽUJÍ ODPOJENÍM PLYNU.

JEDNÁ JE BLONDÝNA A TA DRUHÁ JE HNĚDOVLASÁ S TETOVÁNÍM NA PRAVÉ PAŽI.

NEJLEPŠÍ RADA JAK SE JICH ZBAVIT- SVĚCENÁ VODA A NEBO VYPUSTIT PSA , AT SE TAKY POBAVÍ:DDDDDDD

VELEBNOSTI JDU BLEJT

bludimira3

je ošklivé že vyhrožují odpojením,ale jinak nemate pravdu,RWE má své obchodní zastupce které má v terénu a delají pro ně.Nevím jestli zrovna ty Ostravačky jsou jejich OZ ale kazdý jejich zastupce se da na info lince RWE ověřit zda pro ně pracuje.takže bych zase nedelala az tak ošklivé zavěry.

fiodnet

Vy jste dobrej. U dveří zazvoní kdejakej obejda, vy mu dáte vyúčtování a řádně se mu legitimujete. Tak to má být, poslouchat se musí. Z vás musí mít všichni podvodníci velkou radost. A co směnku vlastní bez protestu na meloun, tu byste mu ve dveřích nepodepsal, vždyť o nic nejde?

xxxx*
hodnocení

0x

Mi teď ovšem nabízí ČEZ plyn za výhodnou cenu. Haha, totéž naruby. Takže plyn od ČEZ a eletřinu od RWE? :-P Haha, housky u řezníka, maso u pekaře.

marenka*

No, já taky do toho nakonec nešla. Ono, jestli ČEZ stáhne pár lidí na plyn k sobě, tak i RWE ucítí konkurenční tlak a bude s tím muset něco dělat. Nechám to na trhu, jak zareaguje. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]