Nejste přihlášen/a.
Jak řešíte, když přítel či manžel si nikdy nevzpomene na výročí seznámení, svatby. Když vám nikdy nedonese ani tu pověstnou kytičku. Když dává najevo, že dárek na Vánoce nebo narozeniny vám kupuje jen proto, abyste se zle netvářila, že byste nic nedostala. Když vám nezaplatí ani svatební kytici. Když vás na rodičovské dovolené s malinkým dítětem svým lakotným chováním donutí jít si hledat nějakou brigádu, abyste vůbec vyžila z peněz a netřela bídu, zatímco si sám lakotí peníze na různé druhy spoření (pro sebe a na svoje jméno). Tak by mě to jen tak zajímaly vaše názory na toto.
Problém je v tom, že jste si takovýhle náznaků musela všimnout před svatbou. No, co už?! Teď je to už obtížné. Jenom věřím, že pána nerozmazlujete. Že netáháte nákupy s pivem za peníze, které jste musela vy vydělat dost těžce. Že nevyvařujete jen proto, aby pán byl spokojen.
Už asi po sté řeknu větu: Každý si dovolí tolik, kolik je mu povoleno.
No potěš álois.Jako kdyby nestačilo že ta dnešní doba stojí za ho..o, ještě mít doma takovýho mešuge. Ještě že takovejch není moc.
Je tedy pravda, že letos přítel na výročí zapomněl, kytku nepřinesl ani dodatečně, ale vynahradí mi o Vánocemi... zamrzelo to, byla jsem zklamaná... ale jinak je to super chlap, takže jsem mu to ještě několikrtá okatě předhodila a nechala to plavat
Jak bych řešila Vámi uvedené situace? Tak, že bych s takovým chlapem rozhodně nebyla!
doplněno 22.12.12 19:17:"mi to Vánocemi..."
Dobrý večer,
připojím se k předchozí odpovědi - s takovým člověkem bych nebyl.Vím,že spousta lidí to nemá dnes s penězi jednoduché,ale aby jeden neměl pomalu na chleba a druhý z páru spořil nebo jinak investoval peníze,to jistě není správné řešení.
Já přítelkyni kupuji čas od času kytičku jen tak,že se mi prostě chce,nemusí to mít nutně nějaký důvod.
S takovým člověkem bych nezakládala rodinu. Když už se stalo, musíte o nějaké své peníze bojovat.
Drobné úsluhy a dárečky a kytičky k pěknému partnerství patří. Že chlap zapomene na narozeniny a výročí svatby a jiná důležitá data, je celkem normální. Ale mimo tato data by měl občas něco přinést, ne z povinnosti, ale sám by se měl těšit na radost a převapení toho druhého. I polní kvítí potěší. Je mi vás líto. Alespoň svého synka (pokud je to mimčo kluk) vychovejte jinak.
Lakomec, je stejně problémový partner, jako žárlivec. Alespoň to říkal dr. Plzák. Těmto partnerům by se měl člověk vyhýbat už při seznámení. Kdysi dávno jsem se seznámila na inzerát, a hned na prvním "randeti" chlapík při koupi vstupenek do kina prohlásil "no jo, vy ženský, necháváte hrozně rády za sebe platit., co?" Nikdy víc už mě neviděl...
Pokud s takovýmto člověkem už žijete, nezbývá Vám nic jiného (pokud se s ním nechcete rozejít), naučit se s tím žít. Protože on už se nezmění. Ale je to opravdu velmi těžké.
Ale prychy jsi mu už nevrátila, což?
Měly byste si uvědomit, že v dnešní době je krapet složitější, být rytířem. Mě by třeba nenapadlo ani ve snu platit za holku kino při prvním rande, klidně na revanš, ale jinak je to jasné využívání. Naštěstí jsem měl na tohle vždycky štěstí...
A k tazatelce - když už do Vašeho života vnitře nepatří, tak co chcete slyšet?
Můj názor je _ spolu ve zdraví i v nemoci, v dobrém i ve zlém, v bohatství i chudobě...Pokud to takto nefunguje, pak to není žádný partnerský vztaz...Ale záleží jen na nás, jaké si to děláme...Kolik toho snášíme, respektujeme, přehlížíme..Volba je jen na každém z nás. Zkrátka - jaké si to děláme, takové to máme...
doplněno 24.12.12 11:54:opr. vztah.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.