Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkuste mi někdo vysvětlit

Od: plechacek* odpovědí: 10 změna:

4 slova: rukavice, rukáv, nohavice, ponožka

Proč je nohavice od "těla" po kotník, ale rukavice je od zápěstí ke konečkům prstů? Proč není rukáv rukavice, nebo proč není nohavice noháv? Vím že je to hloupost ale tak nějak mě to napadlo a nenašel jsem vysvětlení. Díky P

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

4x

plechacek. Kam se ty Tvoje rukavice, rukáv, nohavice a ponožka hrabou na KOZAČKY *zed*. To mi vysvětli *haha*

martinaa*

*smich**smich**smich*nerikalo se driv kozackam vysokacky? Cetla jsem to v nejakych povestech... ty by ovsem mely byt z teletiny, ne z kozy:D

plechacek*
hodnocení

Vy musíte být ale veselá kopa Martinoo:-D

martinaa*

V temer jedenact hodin vecer nemam na vyber:)

ladinpraha*
martinaa*

A ted se rika vysokacky gumakum?*sok**haha**haha*

plechacek*
hodnocení

OK pochopil jsem zkusím sem dát tu otázku zítra, dneska to na odpověď nevypadá

martinaa*

Ja nechapu, co se Vam na nasich odpovedich nelibi*smich*

martinaa*
hodnocení

0x

Bych si to vysvetlila tak, ze nohavice musi byt vzdycky dve:) Proto mnozne cislo. Jedna nohavice sama o sobe nema smysl. Za to jedna rukavice uz jo, da se pouzit samostatne:D

Musim priznat, ze jste me ted vecer hodne pobavil*smich**smich*

des*
hodnocení

0x

Ono to stačí zdrobnit a vypadá to přirozeněji-rukáv-rukavičky,nohavice-nohavičky,,,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]