Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navsteva bytu za ucelem podepsani smlouvy.

Od: mongoose* odpovědí: 12 změna:

Dnes prisli k nam do panelaku 2 divny chlapci, bez jakehokoliv oznameni , zazvonili a pres dvere mi rekli at jim otevru, ze jsou z telekomunikace a, ze nabizeji neomezene volani.Odpovedel jsem at mi predlozi nejaky prukaz a oni, ze pry se se mnou nebudou bavit pres dvere at jim otevru a byli tak trochu nervozni.Tak jsem jim rekl, ze nemam zajem a pak to jeste zkouseli, ze kvuli tomu pujdu pobocku a nerekli kam ani jsem nedostal zadny dopis nebo tak neco!Pred nejakou dobou k nam zase prisles nekdo s levnou elektrinou a chtel podepsat na miste nejakou smlouvu a potom ve zpravach bylo, ze jsou to podvody a, ze je to cenove nevyhodne.Tak chtel jsem se zeptat jak reagovat na podobne situace a jestli ze zakona je povinosti, aby se prokazali nejakym prukazem ci dokladem, pokud pozaduji vstup do bytu bez blizsich informaci, uz mi to jde na nervy jak porad neco nabizeji a lakaji zakazniky na takove ******** .Dekuji moc.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

V žádném případě neotevírat. Pokud nabízejí nějaké smlouvy, ať jejich společnost pošle návrh smlouvy poštou a vy zvážíte, zda přistoupíte na jejich podmínky a uzavřete s nimi smlouvu. Hlavně byste se měli v paneláku dohodnout a zamykat hlavní vchod. Já v žádném pořípadě nikoho do domu nepouštím a pokud někdo příjde, tak je odpálkuji rovnou oknem. Máme v domě pouze 4 bytovky a já bydlím v přízemí. Já si sama rozhoduji, s kým uzavřu smlouvu a informace si mohu najít na netu. A také jich tu v posledním roce pár otravovalo. Když probíhalo sčítání, tak se také pracovnici pošty museli proukázat legitimací. Ale i to není zrovna věrohodné, dneska si legitimaci může vytvořit i počítačový laik. Takže jediná rada, neotevírat a zamykat! *jasne*

mongoose*
hodnocení

Dobre dekuji moc, mel jsem v tom trochu zmatek.Mimochodem vas nazor neotvirat jsem vicemene sdilel uz predem.Problem je, ze dokazou byt dost presvedcivy a, kdyz uz je clovek pusti do bytu tak ho temer donuti k podepsani smlouvy.Coz byl muj pripad s tou elektrinou, nejaky zastupce firmy po me chtel podepsat dlouhou smlouvu, kterou jsem nemel prectenou, tak jsem odpovedel ,ze az si to prectu a promyslim jim ji odeslu poštou.Pozdeji jsem videl ve nastesti zpravach varovani, ze je to nevyhodne a nebezpoecne, tak jsem nechtel jsem riskovat kvuli par desitkam korum s neznamou firmou pro podepsani smlouvy o platbe elektriny pres jejich firmu.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Souhlasím. Neotvírat, všechno mám, nic nepotřebuji. Možná opravdu jen nabízeli elektřinu, volání atd... Nebo to mohli taky být zloději, kteří si očíhnou byt, pak chtějí pustit na záchod... a máte po penězích, cennostech atd.. nebo Vás někdy navštíví později :)

krkovicka*
hodnocení

0x
Zásadně neotevírat.Nikdo kdo není zvaný se do Vašeho bytu nucovat nesmí,ani kdyby se oháněl nějakou průkazkou.Vždy mají mít předběžný upozornění,zda mění vodoměry,odečítají elektroměry atd.A to vše aspoň letákem ve schránce,kde jsou kontaktní telefony společností co posílají zaměstnance do terénu,ti se mají po právu legitimovat průkazem a číslem,který si na místě pro potřebu i telefonicky můžete zjistit u společnosti.To víte zkoušejí.Je správné že jste neotevřel-a.Poptejte se sousedů,zda u nich taky nebyly.Když nastane situace kdy se k Vám někdo dobývá,bez jakýhokoliv vyzvání,volejte policii.V dnešní době to fakt není sranda.

lidus*
hodnocení

0x

Pokud ti velmi slušně oblečení a rétoriku ovládající pánové či dámy zavítají k nám, otevřu dveře jen na řetízek a odpovím hned než spustí jako kolovrátek nacvičenou řeč, že jsem je nezvala, nic nechci a pokud dům neopustí volám policii. Jsme panelák a dole na dvěřích máme napsané, že si návštěvu prodejců všemožných slev a podobných produktů nepřejeme.

mongoose*
hodnocení

Vsem dekuji za rady a priste budu asi jeste opatrnejsi.

hodnocení

0x
Zrejme mate tu smulu, ze jste castecne utlocitny, a castecne nedostatecne razantni v odmitani. Bud je to dano Vasi povahou, nebo vekem. Vyhodit z domu podobna indiviua je pro mne osobne zalezitost na par vterin, a podam jim to takovym zpusobem, ze nemaji nejmensi pochybnosti o tom, ze priste jiz chodit nemaji. Zatim to pochopil kazdy...a ani jsem zatim nemusel nikdy pouzit ten nejtvrdsi zpusob jejich vyhazovu..ten mam stale v zaloze. Pokud jim dostatecne razantne sdelite, ze kdyz nevypadnou nez napocitate do peti, pak bude jejich navsteva ambulance mistni nemocice nevyhnutelna, verte ze nez napocitate do tri, budou pryc.

mongoose*
hodnocení

Liby se mi vas pristup :D

buss
hodnocení

0x

Nabízeče čehokoliv poslat do řiti a naučit se říkat Nemám zájem. A vyhodit z paneláku.
Chodí jen ti, co přesvědčují pro něco nového, zlanařit za provizi, klasičtí - ČEZ, RWE ... nechodí ale píšou.

fiodnet

Velká část obyvateltsva nebydlí v paneláku. Musí se spokojit se s vilou, rodinným domem nebo bytem v cihlovém domě. Jak se mají zachovat oni?

zakus*

Oplocený pozemek, zamčenou branku a psa.

buss

a to mají místo zamknutých dveří korálky, bez zvonku?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]