Nejste přihlášen/a.
Dnes prisli k nam do panelaku 2 divny chlapci, bez jakehokoliv oznameni , zazvonili a pres dvere mi rekli at jim otevru, ze jsou z telekomunikace a, ze nabizeji neomezene volani.Odpovedel jsem at mi predlozi nejaky prukaz a oni, ze pry se se mnou nebudou bavit pres dvere at jim otevru a byli tak trochu nervozni.Tak jsem jim rekl, ze nemam zajem a pak to jeste zkouseli, ze kvuli tomu pujdu pobocku a nerekli kam ani jsem nedostal zadny dopis nebo tak neco!Pred nejakou dobou k nam zase prisles nekdo s levnou elektrinou a chtel podepsat na miste nejakou smlouvu a potom ve zpravach bylo, ze jsou to podvody a, ze je to cenove nevyhodne.Tak chtel jsem se zeptat jak reagovat na podobne situace a jestli ze zakona je povinosti, aby se prokazali nejakym prukazem ci dokladem, pokud pozaduji vstup do bytu bez blizsich informaci, uz mi to jde na nervy jak porad neco nabizeji a lakaji zakazniky na takove ******** .Dekuji moc.
V žádném případě neotevírat. Pokud nabízejí nějaké smlouvy, ať jejich společnost pošle návrh smlouvy poštou a vy zvážíte, zda přistoupíte na jejich podmínky a uzavřete s nimi smlouvu. Hlavně byste se měli v paneláku dohodnout a zamykat hlavní vchod. Já v žádném pořípadě nikoho do domu nepouštím a pokud někdo příjde, tak je odpálkuji rovnou oknem. Máme v domě pouze 4 bytovky a já bydlím v přízemí. Já si sama rozhoduji, s kým uzavřu smlouvu a informace si mohu najít na netu. A také jich tu v posledním roce pár otravovalo. Když probíhalo sčítání, tak se také pracovnici pošty museli proukázat legitimací. Ale i to není zrovna věrohodné, dneska si legitimaci může vytvořit i počítačový laik. Takže jediná rada, neotevírat a zamykat!
Dobre dekuji moc, mel jsem v tom trochu zmatek.Mimochodem vas nazor neotvirat jsem vicemene sdilel uz predem.Problem je, ze dokazou byt dost presvedcivy a, kdyz uz je clovek pusti do bytu tak ho temer donuti k podepsani smlouvy.Coz byl muj pripad s tou elektrinou, nejaky zastupce firmy po me chtel podepsat dlouhou smlouvu, kterou jsem nemel prectenou, tak jsem odpovedel ,ze az si to prectu a promyslim jim ji odeslu poštou.Pozdeji jsem videl ve nastesti zpravach varovani, ze je to nevyhodne a nebezpoecne, tak jsem nechtel jsem riskovat kvuli par desitkam korum s neznamou firmou pro podepsani smlouvy o platbe elektriny pres jejich firmu.
Pokud ti velmi slušně oblečení a rétoriku ovládající pánové či dámy zavítají k nám, otevřu dveře jen na řetízek a odpovím hned než spustí jako kolovrátek nacvičenou řeč, že jsem je nezvala, nic nechci a pokud dům neopustí volám policii. Jsme panelák a dole na dvěřích máme napsané, že si návštěvu prodejců všemožných slev a podobných produktů nepřejeme.
Nabízeče čehokoliv poslat do řiti a naučit se říkat Nemám zájem. A vyhodit z paneláku.
Chodí jen ti, co přesvědčují pro něco nového, zlanařit za provizi, klasičtí - ČEZ, RWE ... nechodí ale píšou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.