Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sehnat praci bez znalosti jazyka?

Od: bikerace* odpovědí: 5 změna:

Dobry den,

za rok nebo za dva roky se mozna budeme s ditetem stehovat do spanelska.

snad vse by bylo obstarano, ale penize prece nerostou na stromech.

Proto se chci zeptat, jakou praci byste mi doporucili.

Prosim odpovidejte vazne a vulgarity si nechte

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Chcete se stěhovat někam,kde je momentálně 25-ti procentní nezaměstnanost.

Ať Vám doporučíme jakoukoliv práci,v konečném důsledku budete ráda,že jste vůbec nějakou sehnala.

Pokud vůbec.

hodnocení

0x

No pokud tam nemáte předjednané zaměstnání nebo nějakou formu obživy tak nemáte nic obstarané *cteni*

iz*
hodnocení

0x

Proč jste nepokračovala v původním dotazu? Takhle to bude nepřehledné pro rádce i pro čtenáře.

Za jeden rok intenzívní výuky se můžete slušně naučit Španělsky, po dvou letech byste se měla bez problémů domluvit ve všech životních oblastech.

Pak můžete práci hledat podle toho, co umíte nejlépe (nebudete potřebovat ničí nápady).

Sizuace na pracovním trhu se neustále mění (v celém světě!), co platí dnes, může být za rok nebo za dva úplně jinak.

___ Každopádně doporučuji ke studiu jazyka připojit i studium mentality, kultury, politiky, ...

doplněno 22.12.12 19:16:

Zaměstnání se snažte sehnat ještě před vystěhováním, abyste hned v počátcích nemusela řešit, jak přežít.

hodo
hodnocení

0x

Dobrý den,do Španělska nedoporučuji.Nevím kam se chcete stěhovat konkrétně a proč(zda za partnerem atd.),ale já mám zkušenost s Barcelonou.Momentálně tam je problém sehnat práci.Mladí co vyjdou školu jsou například s prací naprosto v háji.Oni také Španělé nejsou zrovna žádní pracanti a to nezaměstnanosti jen nahrává. Jediný kdo tam opravdu pracuje jsou přistěhovalí Pakistánci a Číňani se svými bistry a obchody,které Španělé také využívají,protože např. v neděli Španělé pracovat nebudou ikdyby čert na koze jezdil,kupovat ale jdou.Pro Španěla je v neděli,a často i v jiné dny,vše "maňána"(v překladu "zítra") Pakystánci a Číňani ano,takže je možné v neděli kde koupit kus žvance.Navíc tam začínají lidé blbnout s osamostatněním Katalánska.Španěli to vlastně rozděluje na dvě skupiny.Na ty co to chtějí a na ty co ne. Nedávno tam byly volby.Ani nevím jak dopadly.Jsem byl už v Čechách.Mohu Vám zcela zasvěceně říci,že životní úroveň v Čechách je naposto srovnatelná,ne-li o malinko lepší. Nevěřte co se dozvíte z medií a různých novin.Když to srovnam,tak Češi mají výhodu v tom,že jsou dříči v porovnání se Španěly.Jinak,pokud jste tam nikdy nežila dlouho,připravte se na šváby,chlad v naprosto nezateplených domech v zimních měsících,které jsou v porovnání s Českem velice mírné.Chlad je ale chlad.Baráky jsou tak jako "skořápky".Naše domy jsou v porovnání s tím naprosto vymakané.Elektroinstalací počínaje,přes samotné stěny,střešními krytinami a odpady konče.Zato léto je jak má být.Letos v srpnu bylo vedro přímo brutální.Pro člověka,který si nese v těle genetickou výbavu pro přežití v našich podmínkách jsou Španělské pařáky unávné.Zvažte toto kvůli svému dítěti.Pokud nebudete zrovna někde u moře,bude to pro vás něco na co si budete těžko zvykat. Přes letní měsíce tam není nikde zelená tráva například.Nevěřila byste,ale i toto může člověku,který je zvyklý na krásně zelené louky a parky ve městech chybět. Euro je příšerná měna.centy,které pořád nosíte v peněžence už dávno ztratily význam,takže si je jen přehazujete s obchodníky a prodavači. Dále. Jídlo: Španělé neumí udělat pečivo,takové jaké znáte u nás.Mají jen bílé pečivo ve všelijakých tvarech ale chutná na jedno brdo.V Čechách je pečivo v porovnání s tím naprosto luxusní.Když přijdete do samošky,koupíte vynikající sýry i za menší cenu(jogurty bych řekl,že máme lepší),velice kvalitní víno i nižší ceny,výborné salámy,šunku,levné a čerstvé ryby(chutnají výborně),čerstvé mořské plody,ale nekoupíte tam rohlíky a chleba.To mě kolikrát dokázalo vytočit. *smich* U Číňanů koupíte suprovou zeleninu a ovoce na které si jen vzpomenete.Je kvalitnější než u nás a levnější.Španělé také nemají cukrárny a zákusky v našem podání tam také neuvidíte.Oni to neumí vyrobit. Naši curáři jsou proti nim mistři.Španělé nepoužívají máslo jako u nás,ale pouze olivový olej.Pivo,které je tam teď modní je...jak to napsat...no je to děs a je drahé.Kolikrát jsem se ptal proč se motají do výroby piva,které dělají třeba z kukuřice,když to neumí a nezustali jen u vína,které je vynikající,má tam staletou tradici a je mnohem lepší než u nás i v té nižší cenové kategorii.Podívejte,zvažte to.Je totiž rozdíl když tam jedete na dovču a nebo tam bydlíte každý den.Abych ale nehanil.Španělé jsou takoví servilní lidé,družní a jejich neformální "olá ketal" vás bude provázet stále.Češi jsou v porovnání s nimi takoví malinko "studení čumáci". Nelze to však idealizovat. Hodně tam mezi mladými jedou drogy,mariána.V barech,které jsou snad každých deset metrů se nesmí kouřit,takže cigáro si musí jít každý dát před hospodu.*smich* Některé bary ,kvůli rušení nočního klidu ,zavřou už v 11 hod. večer.Za to v půl sedmé ráno tam už klidně rozbalují zahrádku.*smich* Nevím co bych ještě napsal...no je to exotika...palmy,nezvyklé teplo,družní a povídaví lidé,hodně slunečných dnů,které ovšem v letních měsících...no však už jsem to psal...*smich*

hodo

Tady jsem našel obrázek jak je klima v Barceloně odlišné od našeho.Toto je u nás velice známý ficus elastica.Tam roste regulérně venku celoročně jako keřík.

Jak sehnat praci bez znalosti jazyka?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]