Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte mi druh živnosti, ze které bych měl pravidelný měsíční příjem minimálně =5000,-Kč čistého. Mám ŽL, bytovku s balkonem, starší osobní auto, PC a internet (dobře ovládám), notebook, technickou literaturu a učebnice, slovníky, učebnice jazyků. Bydlím na malém městě. Mám technické vzdělání, kurzy BOZP, Základy podnikání, ECDL testy počítačové gramotnosti, Zdravotní průkaz pro práci s potravinami, velmi dobře ovládám angličtinu, z Nj jsem maturoval, částečně Rj, Fj, Špj. Jsem štíhlé askenické postavy, žádný atlet. Mám představu buď nějaké práce na PC, nebo doma něco vyrábět. Ale co, aby to lidé koupili? Jak to mám nabídnout a skutečně prodat? Nejsem obchodník ( s rodiči jsem prodělal 35 tis.Kč při pokusu přeprodávat neprodejné zboží od zahraniční firmy).
Dobrý den. Nechci být posel špatných správ. ale Vy nemáte ani jeden předpoklad k úspěšnému rozjezdu jakékoliv firmy. Chybí Vám naprosto všechny předpoklady, abyste se mohl postavit na vlastní nohy. A ten nejzákladnější předpoklad je podnikatelský duch. Viděl jsem na ČT kousek jakéhosi pořadu, kde poteciální podnikatelé žádali investory o spolufinancování svých projektů. Ti investoři nebyli žádná charitativní organizace, ale opravdoví žroloci, kteří umí vyhodnotit potřeby trhu, čili obchod, potřebu investice a její návratnost a hlavně riziko, jestli to bude fungovat dlouhodově se ziskem. A věřte, že drtivá většina žadatelů byli schopní lidé, kteří něco vymysleli, něco vyrobili, něco už dokázali a přesto nenalezli kladnou odezvu u investorů, protože to pro ně bylo buď nezajímavé z hlediska budoucího zisku, nebo velmi rizikové z hlediska ochrany své investice. Takže někomu poradit - dělej to, nebo ono, riziko bude nulové a ty si na svých 5.000 přijdeš vždycky jednoduše nejde. A pro takto uvažující lidi, jako jste Vy, je nejmenší riziko a nevyšší profit, jít někam pracovat jako zaměstnanec. PS a stanovit si příjem pod hranicí životních potřeb svědčí o Vašem abslutním nepochopením života a životních nákladů. Bohužel. S pozdravem Laďa
Pane "ladajaskva", já jsem se Vás neptal, zda mám předpoklady, a také nevím, kde jste sebral to přesvědčení a informace o tom, že předpoklady nemám. Jste snad jasnovidec?
Ten pořad, co jste viděl, je vlastně "kradení nápadů zadarmo". Vysvětlím: tak zvaní investoři před sebou natřásají statisíce Kč jako vějičku pro lidi, kteří mají nápad, ale nemají finanční prostředky pro vstupní náklady na realizaci nápadu. Pánům "investorům" ti "vynálezci" svěří všechny podrobnosti svého nápadu, a páni "investoři" jim pak řeknou "nemáme zájem". Proč by měli, když už vlastně celý nápad dostali zadarmo? Už to je pro "investory" výnosný džob, protože za rok, za dva, i dříve, mohou ten nápad sami někde úspěšně rozjet.
A Vaše konkrétní rada je podobná např. takové, jakoby jste bloudícímu poutníkovi v poušti poradil, že "nejdříve tam musí najít vodu, aby tam mohl začít podnikat, a že jestli dosud tu vodu nenašel, že je neschopný". A ohledně stanovení toho příjmu "pod hranici životních potřeb, jste také vedle. Zatímco páni doktoři ze sebe dělají chudáky a vyřvávají si od státu další miliardy ke svým měsíčním cca=70000,-kč platům, tak v naší zemi vedle nich živoří statisíce lidí, kteří by byli vděční za =5000,-Kč/měsíc, protože NEMAJÍ PŘÍJEM VŮBEC ŹÁDNÝ!
Asi tak pro vysvětlení. Přesto děkuji za Váš čas věnovaný napsání Vašeho příspěvku.
Den D. Vážený, jestli jste si všiml, tak se dotazují zda to mají právně ošetřené, tedy nebudou strkat prachy do něčeho, co někdo vykřikuje veřejně v TV a může te tedy "ukrást" kdokoliv kdo u ní sedí a oni jsou namydlení. . Úspěšní jsou kopírováni. Na druhé straně jsou lidi, co prodávají nápady (typicky vynálezci...). Co čekáte, že vám někdo řekne, na čem vydělat balík? To může on, nebo to prodat. Proč se nepodíváte do sebe?
Dobrý den. Nezlobte se na mě, ale já jsem Vás chtěl vrátit do tvrdé reality. Moje rada není vůbec konkrétní a vycházel jsem z toho co jste napsal. Jestli máte sám navíc, tak se nemusíte na nic ptát. A k těm doktorům - i když se mě to také moc nepozdává, tak si všimněte jedné věci : jsou to zaměstnanci, žádní podnikatzelé, žádné ŽL, žádné rizika. Takže stačí vystudovat a zapojit se. Platy si už vybojovali. A příměr s pouští by paltil, kdyby se jednalo o profesionálního průvodce karavan pouští a neměl zajištěny zdroje vody. S pozdravem Laďa
Vitix, tys na to kápl. Na tomto fóru by se nic nemělo brát až tak vážně. Ale nějak jsem nazaznamenal nějaké světoborné a dobré rady z tvé dílny, které by měly aspoň nenulovou hodnotu. Snad někdy jindy, že. S podzdravem Laďa
"Ladajaskva" ma naprostou pravdu. Kdybyste mel predpoklady, uz byste davno neco rozjel a neptal se zde na verejnem foru. Ono totiz ti lide, pred kterymi investrori natrasaji tu svoji vejicku, maji jedno vyznamne plus. Oni maji ten napad. Ze jim to nevyjde, je druha vec, clovek schopny delat byznys a majici spravne predpoklady tech napadu bude mit povicero. Vy nemate ani ten napad coz je jeden z prvotnich a nejdulezitejsich predpokladu.
A k tomu bloudicimu poutikovi (ackoli je to teda pekna blbost) - jasne, reknu mu "najdi si nejdrive vodu, bez ni totiz bude veskere tve snazeni marne a pojdes zizni." To same plati i u Vas - pokud nemate dobry prubojny napad a dobry plan, jak ho prodat, Vase "podnikani" taky pojde zizni.
Bohužel, ladaskva má ve všem pravdu. Podnikatele dělá podnikatelem jedině jeho nápad, jeho schopnost být lepší, rychlejší, levnější, atd. než desítky a stovky jeho konkurentů. Vy nemáte vůvec nic. Nemáte nápad, chcete dělat business a nejste obchodník, nemáte základní minimální kapitál pro rozjezd podnikání. Položte si otázku co vlastně umíte a v čem jste lepší než všichni ostatní v širokém okolí. Jestli v ničem, tak nepodnikejte, jste prostě typ řadového zaměstnance.
Řeči, že někdo nemá 5 000 Kč jsou směšné. Jistě, pokud někdo odevzdá v marketu životopis a považuje to za vrchol aktivity k sehnání zaměstnání, pak nezbývá, než se pousmát. Jestli máte skutečný zájem v tom marketu pracovat, pak tam musíte být 2x týdně u vedoucího a stále dokolečka se na pracovní místo ptát. Jak jsem to vycítil, tak vám ani moc o práci nejde - stačí něco přeprodávat, hlavně se moc nenadřít. Když máte technické vzdělání, tak se informujte ve Škodě Auto, v TPCA, v Hyundai, u pracovních agentur dodávajících jim pracovníky, Jestli je zle, tak zajeďte do Ostravy - doly přijímají na různé pozice stále.
A pokud jde o radu, tak tady jsou aspoň dvě, které mě hned napadly:
- když umíte jazyky, tak překládejte. Společnosti zabývající se překlady denně hledají externisty - práce je dost,
- když se dobře orientujete v BOZP, PO a ŽP, tak dělejte koordinátora nebo třeba jen zpracovávejte "Plány BOZP" pro projekční firmy (jestli osvědčení koordinátora nemáte, tak si ho dodělejte)
Váš problém vidím v tom, že vy si najdete na všechno tisíc důvodů proč to nejde, pak samozřejmě nemáte v životě šanci.
"nadne", a co takhle pořídit si nějakou atrakci pro děti? Třeba oslíka a povozit děti na oslíku, nebo malý kolotoč. pamatuji si, že tak zhruba před 40 lety, když jsme jezdili do ZOO, tak tam jeden člověk provozoval jízdu na oslíku pro děti. Možná je to nereálné, ale je to jen nápad a ten jste chtěl poradit. - stařenka
Děkuji Vám za nápad "vozit děti na oslíku". Mohl by být realizovatelný pro někoho, kdo má zemědělskou usedlost a louku, ze které může sklízet seno. Já pro oslíka nemám ani stáj, ani louku, ani to seno z ní. Malý kolotoč by stál peníze, které nemám, a bylo by ho potřeba také uložit někam pod střechu, kterou pro ten kolotoč nemám.
No z minimálního příjmu 5000 měsíčně nevyžijete. Víte, kolik živnost spotřebuje nákladů? Asi o tom nemáte dost dobrou představu, jinak byste to nemohl takto napsat. V dnešní době, kdy levným zboží nás zásobuje Čína, asi neuspějete s nějakým svým vlastním výrobkem. Lidi jsou přesyceni, všeho je moc. Určitě jste chytrý, pracovitý, ale je to těžké otevřít si vlastní živnost a ještě v ní i obstát. No s nějakou živností byste třebas uspěl, ale muselo být něco jedinečného - třebas když někdo umí nádherně vyřezávat loutky, nebo opravovat starý nábytek apod. Dávám to jako příklady, neznamená to, že zrovna tímto byste se uživil. Když umíte jazyky, nezkoušel jste si udělat nějaké průvodcovské zkoušky a provádět třebas turisty?
bezne jsem na splnomocneni pro sveho sefa vyrizoval, odstal si radu na obchodnim rejstriku, soudu, zanesl danove priznani, a pod. Na trvale splnomocneni, ktere si pak sef dal do trezoru, soucasti ktereho byla dolozka opravnujici konkretni cinnost v konkretni den. / je moznost delat spolecnost starsim lidem, odvoz do nemocnice, z nemocnice, k notari, matrika, navstivit nahrobky pribuznych ve svatek, pomoct jim vycistit hrob, zapalit svicky, + ke kadernici, na svatbu, zas je odvezt domu, a pod. Neni to zadna vyhra v loterii, ale... Da se vozit nakup, a pod. Stejne by ste jeli do Tesca, muzete jet s plnym autem a benzin zdarma.
doplněno 08.05.11 07:31:Prestava doba prumyslove vyroby, zacina doba sluzeb. / Zvladnete sluzby technologicke? S vysokou mirou automatizace? Delat automat. telefonni centraly pro ruzne firmy? Poskytovat softwarova reseni? Plnit / pronajimat food a drinks a cafe automaty? I to je moznost.
vyřizování na úřadech za prachy smrdí, to mi vysvětlili, že jako živnost to nejde, dělají to advokáti ... neměli by kšeft
doplněno 07.05.11 13:40:a za další, někomu napovídat co dělat - know how, proč by rádce, jeho rodina z toho nemohl sám třískat prachy
To si děláte legraci?
Vy chcete podnikat...nevíte jak, nevíte v čem...a ještě nejste "obchodník"...
Nechte se zaměstnat v supermarketu...5tis mít budete...a jak tak koukám na Vaše charakterové vlastnosti, ušetříte si spoustu
nervů...a vyhnete se dluhům, ke kterým by jste s Vaším stylem "představy o podnikání" brzo a rychle dospěl.
Teda "Martincakl" , legraci bych si nedovolil dělat. Vy naopak nade mnou "ohrnujete nos", pochybujete o mých "charakterových vlastnostech" , a domníváte se, že "zaměstnání v supermarketu" je pro mne snadno dostupné a že "to je pro mne to pravé ořechové". Dám Vám příklad: V supermarketu si vyplním dotazník, o práci požádám, a jaká je myslíte odezva? Supermarket se mi už vůbec neozve.
Podívat se na přílohy živnozákona a co by se hodilo. Kdo chce prodávat, jednat s lidmi na to musí mít.
Není řeč o dosaženém vzdělání, třeba učit, ale lze lektorovat i na živnosťák, jen si najít téma.
Vyrábět se dá kdeco, ale kdo to prodá, bude to prodejné? Co tak něco překládat? Zpracovávat žákům, studentům ...?
Doby přepisování diplomek jsou pryč.
Na malém městě problém. Přemýýýšlet, dívat se kolem sebe, kopírovat schopné.
doplněno 28.04.11 13:00:Domluvit se někým a prodávat jeho zboží, služby za provizi, (bez vlastních nákladů na nákup).
Např. pomoc při prodeji auta ... budu vám hledat kupce...
Nechci být rýpavý, ale nejdříve by měl být nápad a až pak rozhodnutí začít v tom podnikat. Je těžké říct vám v čem máte podnikat, když nikdo neví, jaká je současná situace na trhu ve vašem městě a okolí, co by se mohlo uchytit. Všude je to trochu jinak.
Podle všeho jse poměrně inteligentní člověk, tak bych se zkusil uchytit na nějaké "vyšší pozici". Jestli máte vzdělání technického směru, zkuste si udělat vysokou školu nějakého technického směru spojenou s manažerstvím. Nebo něco podobného, co by vás bavilo. Samozřejmě že vysoká škola je drahá záležitost, ale vždycky to jde nějak udělat.
doplněno 11.05.11 10:29:Např. IT technici a manažeři si přijdou na slušné peníze.
Dobrý večer pane / paní "spynfo".
Děkuji Vám za dnešní zprávu. Jak se mám zaregistrovat? Co Vám mám napsat? Jak poznáte, že Vám píši právě já? Chcete mi něco nabídnout (?) a co?
Pojišťováci furt přibírají agenty, udělat si koncesi a vijó přesvědčovat opčany, ať si novou pojistku založí, původní zruší že je lepčejší ...
Pane/paní "buss",
děkuji Vám za návrh. Ale na činnost "pojišťovacího agenta" pouze za provizi nemám ani "buňky", ani "žaludek". Jednou jsem se pokoušel dva dni "lanařit" zákazníky ze supermarketu od jednoho mobilního operátora ke druhému. Managerem agentury slibovaná výhodnost pro přelanařené lidi byla pouze na 14 dní (do konce roku, a osloveným občanům se to nesmělo říci), úspěšnost přelanaření sotva 1 procento oslovených lidí, a i tu jednu smlouvu, kterou bych byl býval získal za celý den, mi sebral můj tzv. "konzultant" (dohližitel), takže mi za ty dva dny nedali ani korunu. Stokrát s úsměvem nabízet nevýhodný "produkt" a stokrát slyšet od "mnou otravovaných" občanů "NE", je velmi stresující beznadějná činnost. Já mám o obsahu slova PRÁCE úplně jinou představu.
A proč tedy tu svou představu nerealizujete a chcete zdarma rady po úplně cizích lidech, kteří vás neznají? Zvláštní.
Dobrý den nadne,
Nebudu se Vám smát jakoé ostatní, přestože Vaše situace je patrně hodně o psych..., nicméně Vám dám radu, nemám na rozdíl od vás moc dobrou Angličtinu a pokud se nevychloubáte doporučuji Vám, udělat si zkoušku, která bude dobře vypadat. Následně si udělejte živnost pro lektorskou činnost a pokud nejste lempl tak si vyděláte, pokud nejste z Černé pridšope, bez problémů 200/1hod., pokud máte tedy volných 25hod za měsíc, dosáhnete tak na svůj vysněný příjem. Pro začátek můžete zkusit doučování.
Já si teda myslím, že poradit někomu včem má podnikat prostě nejde. Já zítra jdu taky žádat o živnost. A nedovedu si představit že mi nekdo má radit čím se živit. Poradím vám toto sedněte si a přemýšlejte co by vás bavilo a po čem je hlad. A HLAVNĚ TOMU MUSÍTE VĚŘIT! Pokud tomu nebudete věřit že je to dobrej kšeft, děte od toho pryč. Já jsem přesvědčenej že mám dobrej záměr a jdi do toho naplno. Tak že asi tak.
Někdo podniká v tom,v čem je šikovný nebo znalý ale většina zbohatlíků,kteří vlastně neumí nic, začala podnikat převážně z toho,že měli do základu miliony nebo dobré známosti,které se daly využít.Jak praví přísloví-někteří lidé žijí z vlastní práce a jiní z práce druhých.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.