Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zajímalo by mě, zda-li je možné, že jsem přibrala právě z této kombinace. Antikoncepci už beru téměř 2 roky, přibrala jsem celkově asi 5 kilo. Ale za poslední dva měsíce jsem přibrala dalších 10 kilo. Může to souviset s tím, že ty poslední dva měsíce beru hořčík? Děkuji předem za odpověď.
Horcik je mineral, sam o sobe by ukladani tuku nemel delat. U antikoncepce zalezi, zda nejste posledni dobou ve stresu, hormony telo silne ovlivnuji. Neprestala jste sportovat, nezacala vic jist, uzivat nejake leky, stres, prace...?
Dobrý den,
je zcela nemožné aby hořčík způsoboval nárůst váhy, spíše naopak ... aktivně se zapojuje do metabolismu bílkovin, tuků i cukrů a udržuje optimální metabolismus.Pravdou je, že teoreticky, při megadávkách hořčíku by bylo možné to, že by zvyšoval chuť k jídlu a tudíž byste po něm mohla přibrat, ale sám o sobě na váhu vliv nemá a jak říkám muselo by to být ve velkých dávkách. Ženy obecně mají hořčíku spíše nedostatek. Když už, tak bych problém viděl v antikoncepci. Mohu se zeptat, jakou užíváte?
Nejlépe ovšem bude celou situaci vhodné konzultovat se svým lékařem gynekologem.
S pozdravem MUDr. Kryštof Lánovský (internista, dietolog)
Dobrý den,
užívám Qlairu. Ano, máte pravdu, rozhodně se na to zeptám, chtěla jsem jen něco málo zjistit, abych nevypadala jako "blbec". Děkuji.
tak čistě náhodou to s velkou pravděpodobností bude tou antikoncepsí, shodou okolností ji užívala i moje žena, také přibrala, jen ne tolik ... cca 4kg... konzultovala se svým gynekologem, protože tohle je trošku mimo obor, i když jsem státnice z gynekologie a porodnictví také dělal ve všem se nevyznám natož v antikoncepci, které je nepřeberné množství a každému vyhovuje něco jiného. Každopádně prášky změnila a do 3 měsíců zhubla na její původní váhu. (bez změny jídelníčku). Tak snad Vám to výjde podobně
Zdraví MUDr. Lánovský
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.