Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Třeba mi tu někdo poradím jak se mám vyrovant s tímhle:...
Ještě před týdnem jsem svou kamarádku měla za nějvětší kámošku, i když jsem jí každým týdnem něco odpouštěla, jako např. že ona o mě šíří všelijaké pomluvy a bere mi ostatní kamarádky.. Ale dneska to už všechno přeteklo...Asi tak před 2 týdny jsem se s tou "kamarádkou" a jejími kamarády hodně pohádala, že jsem někomu něco vykecala (řekla jsem to 2ma lidem, když jsem ještě ani nevěděla, že to říct nesmím, a ti lidé mi slíbili, že to nikomu neřeknou)..Jednoho dne se do mě pustil jeden ten kluk, že jsem svině a tak...jako že jsem to vykecala celé třídě (což je samozřejmě blbost) a pak se do mě pustil i ten druhý (tomu ta "kamarádka" řekla různé lži o mě a všechno, co jsem o něm říkala) a on to proti mě všechno použil a otravoval s tim..Probrečela jsem asi 3 dny, protože jsem měla pocit, že mě najednou nenávidí celá třída (částečně to tak opravdu bylo)..Pak jsem se tak trošišišičku dala s tou holkou zase dokupy, ale moc jsme se nebavili, ona mě pořád odhazovala.. Ale dneska mi jedna holka řekla, že všechno, kvůli čemu jsem tak brečela bylo jen kvůli tomu, aby mě ti 3 naštvali a všude mě začali pomlouvat a ona mi lhala a prostě takový ty blbiny.. (ta věc byla to, že ona s tím jedním klukem (on se mi kdysi líbil) začala jakoby chodit) No a já jim to ze začátku samozřejmě moc přála a ona to vlastně nebla pravda a ještě mě tím chtěli ublížit..Za týden jedem na švp a já měla být s tou holkou na pokoji, a na ní prostě bylo celou dobu vidět, že nechce, abych jela, tak jsem učitelce dnes řekla, že nepojedu..Potom jsem se dohola s jinou kamarádkou, že s ní budu na pokoji, že tady pojedu a jakmile jsme to řekli tý "mrše" tak ona "no tak to já nejedu, já to tam s ní (se mnou) nevydržím" takže ona kvůli mě nepojede a taky kvůli tomu budou zase naštvaní ti kluci, že ona kvůli mě nepojede a zase buu ta špatná... Ovšem já si nejsem vědoma toho, že bych jim někdy něco provedla.. Těm klukům jsem na 1000% nic neudělala a tý krávě fakt nevim..
Nejspíš Vám tohle příjde hodně dětinské, ale zkuste chápat, že v mém věku (14let) je to docela důležité téma
Tvou bývalou kámošku bych pustila z hlavy. Tohle si kámošky nedělají. Ta co ti nabídla, že s tebou bude na pokoji, ta vypadá teda sympatičtěji. Každopádně, o to, jestli pojede, se nestarej - když nechce, tak ať sedí doma. Ono taky záleží, jestli ji rodiče doma nechají. A i kdyby nejela - tak si od ní aspoň odpočineš a nebudeš ji pořád mít na očích.
Jestli ti to budou mít kluci za zlé, normálně řekni, žes nic neudělala a doma jsi ji taky nepřivízala, že se rozhodla sama. Navíc, všichni ti to za zlé určitě mít nebudou, tak se drž jich. Třeba se líp poznáš a skamarádíš s někým jiným. To se stane určitě, ale zrovna ta změna prostředí by ti v tom mohla pomoct.
Co si pamatuju svou ŠvP, tak tam stejně na rozbroje nebyl čas. :D
Hodně zdaru a pěkné počasí na ŠvP
Holky jsou holt falesny, to si postupem casu zvyknes. Ja si daleko lepe rozumim s muzskym kolektivem. Ti si reknou vetsinou vsechno naprimo, zatimco holky se falesne usmivaji a za zady pomlouvaji. Takova jedna husa proti tobe dokaze otocit spoustu lidi, kteri sebou nechaji manipulovat, nedavno jsem to take zazila. A ty ji nesmis dat tu prilezitost, aby videla, ze ti to vadi. Nebavi se s tebou? Nevadi - najde se jina kamaradka. Pomlouva te? Vykasli se na to a hod kolem ni s hlavou hrde vztycenou. Prece si kvuli jedne falesne huse nebudes kazit cele dny ve skole. A na vylete bud na pokoji s tou druhou kamaradkou - v zadnem pripade at te nanapadne za tou falesnou dolejzat - ukaz ji, ze bez ni taky prezijes a je ti fajn
Sir kolem sebe pohodu a usmevy a ona bude jen zirat
Zakladem je vubec si ji nevsimat, ale vubec. Tz. ani slovo, ani pohled, zadny slzicky ani nejake reakce. Ty mas na vic a to ji presne ukaz!
Tak za prvé, proč byste neměla jet na švp? Jen kvůli té "kamarádce" si nechat toto ujít? Sebe trestat? Proč? Řeknu vám to upřímně, kvůli tomu, že spousta děvčat se chová tak, jak jste popsala u své kamarádky, nemám moc ráda ženskou společnost. Obecně - ženské jsou opravdu někdy moc hašteřivé, pomlouvačné, závidí si navzájem, kluky si přebírají, oblečení si závidí, úspěšnost dětí si závidí... Netvrdím, že kluci-muži nemají také takové povahy, ale ženské kolektivy se tímto chováním přímo vyznačují. A nemusí to být jen na základní škole. Setkáte se s tím i na střední, vysoké škole, dokonce i v zaměstnání. Samozřejmě, že každý člověk chce mít blízkého kamaráda či kamarádku, se kterým si povídá. Bez nich je smutno člověku samému. Ale je třeba být na pozoru, co které kamarádce říkáte. Někdy je lépe méně mluvit a více si toho nechat pro sebe. Pak to nemůže být použito proti vám. Vaše kamarádka vám úplně normálně závidí, něco jí na vás vadí. Třebas nové boty, nové tričko, může to být fakt cokoliv. No a to se pak dějí věci, když taková závidící holka si začně vymýšlet a vás před kamarády očerňovat. Berte to jako svou životní zkušenost. S tímto se setkáte opravdu v každém ženském kolektivu. Asi tak, nemůžete se nikdy zavděčit všem. Nyní už to tedy víte, na to švp jeďte a hezky si to užijte. Nenechte se otrávit nějakou závistivou osůbkou.
Dobrý den. Každé téma je důležité a každé má v určité situaci a v určitém věku jinou váhu. A ve Vašem věku člověk tápá a neumí rozlišit, jestli se jedné o kamarádství, nebo pořízený vztah. Jednoznačně se ve Vás střetávají dvě touhy - byt kamarádkou v určité skupině holek, kde dominuje jedna obdivovaná a vytoužená a druhá touha je mít kamarádku, která se nebude povyšovat, pomlouvat a bude se k Vám chovat slušně a prostě stejně, jako Vy k ní. To, co popisujete, se nedá nazvat kamarádství v pravém slova smyslu a pro Vás bude nejlepší se do toho spolku necpat a najít si někoho jiného, kde vztahy budou založeny na oboustranné toleranci, pochopení, stejných zájmů a pod. Nikdy nesmíte přistoupit na vztah, kde budete něčemu, nebo někomu podřízena. A pomluvy, to je nejsnadnější odvedení pozornosti od vlastních špatných vlastností a zaměření pozornosti na někoho jiného. Proti tomu se nedá nijak bránit. To se dá pouze ignorovat a odejít do jiné skupiny opravdových klamrádů. Ta Vaše kamarádka prostě Vaše kamarádka nebyla, není a zřejmě nikdy nebude. S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.