Nejste přihlášen/a.
Dobrý den moje sestra je registrovaná na ÚP od minulého týdne leží užívá kapky u lékaře ale nebyla.Jak je nemocná neuvědomila si že na ÚP se má dostat 21.4.2011 chtěla se dostavit zítra tam .Dnes jí volaly že musí tedy doložit že je nemocná že to do spisu poznamenají co má udělat aby omluvenku získala od toho 20 co doma ležela.Je možné zajít k lékaři a poprosit ho když ještě není fit aby jí to napsál že od 20 je nemocná a budem jim to tam stačit děkuji.
Dobrý den. To je věc priorit. Když si nejsem schopen ani zapamatovat, kdy se mám dostavit na jedno blbé rande, které je pro mě životně důležité, tak výmluva na kapky je asi slabý argument, Proč asi ta úřednice vyžaduje neschopenku? Odpovím si sám. Takových uživatelů kapek je nadpoloviční většina registrovaných na ÚP. Tak co se řeší? Jak podplatit doktora? Jak podplatit tu úřednici, Jak nadávat na korupci?. Jednoznačné pravidla a pro všechny, kdo neplní základní podmínky, dobře mu tak. A může si skočit pro další kapky. S pozdravem Laďa
Nemit mamu coby zamestatnce na UP, tak bych se s Vami hadala. Bohuzel znam desitky pribehu z UP, jeden horsi, nez druhy... pracovnice jsou tak na dobry den, lidi chodi mimo pracovni dobu, obzvlast v patek, az se vyspi, nedonesou to, co maji a jeste jsou neprijemni, mnohdy i agresivni, ze cekaji moc dlouho... Ja bych tam pracovat nemohla, protoze vsechny milionarsky synky a zku...y cigany bych odsud musela hnat lopatou!
minulý pátek jsem cestou autobusem vyslechla zajímavý rozhovor (ano, přiznejme si - my lidé rádi posloucháme cizí rozhovory ). Dvě dorostenky se bavily, první vyprávěla té druhé, jak se vymlouvala na ÚP, proč se nemohla dostavit na schůzku. Ukončila to věou - kdyby tak ta kr..a pitomá tušila, že jsem nemohla přijít, protože jsem seděla v hospodě, ta by mi dala. Hurónský smích a konec debaty
Být já úřednicí, asi by mě neměl rád nikdo
Neprominula bych nic
Samozrejme, pokud by ji doktor nechal doma nemocnou, muze u nej zpetne zazadat o omluvenku. Obavam se vsak, ze po dobu, kdy byla doma, o ni lekar nic nevedel, tudiz by vystavil potvrzeni naslepo. Zalezi take na stavu Vasi sestry, zda lekar muze hodnoverne rici, ze toho 20.nebyla schopna na UP prijt. Nicmene kdyz nemusela a nechtela k lekari, tak to zase tak na umreni nebylo...
Urad toto potvrzeni samozrejme chce, protoze lide se chovaji jako hovada, chodi si, az se vyspi, obcas neprijdou vubec a nejsou ani schopni zavolat, ze nedorazi. Je to mozna tvrde, ale je to tak. Pokud by ses nimi Vase sestra nedomluvila a neprisla ani napodruhe, je trestne vyrazena z evidence, tak na to pozor. Muze se pokusit ziskat to potvrzeni od lekare, ale ze nezavolala, je bohuzel jeji chyba.
Já se obávám, že budou vyžadovat neschopenku. Pokud nebyla natolik nemocná, že nešla k doktorovi, měla zavolat na ÚP a požádat o jiný termín. Asi bude záležet na pracovnici ÚP, zda ji bude do spisu stačit potvrzení doktora, že zdravotní potíže přetrvávají. Ale zpětně nemůže napsat neschopenku, tuším, že je to možné maximálně tři dny zpátky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.