Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zmírnit únavu?

Od: origos* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, chtěla bych poradit.

Studuji vš a začíná zase zkouškové, ale já se v poslední době nemůžu pořádně soustředit, jen co se začnu učit hned mě přepadne únava. Zavírají se mi oči a pomaličku lehám lehám až usnu. S takovou se na zkoušky opravdu nenaučím. Potřebovala bych nějaký doplněk stravy nebo něco takového co mě nabudí. Poraďte. Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Tělo vám dává najevo, že je unavené, tak ho poslechněte. Pořádně se vyspěte, pár dnů se neučte, pak se do toho pusťte. Jarní únava asi taky udělá své dílo. Možná potřebujete doplnit vitamíny (C, B), minerály, provést očistu těla od všeho, co jste přes zimu do sebe uložila. Možná by neškodila nějaká očistná kúra z kopřiv a podobných očistných jarních bylin - myslím tím vnitřně čaje. Na soustředění pomáhá také lecitín, nebo ginko biloba. Nemáte nízký tlak? Nebo málo červených krvinek - to taky způsobuje ospalost, malátnost, únavu.

topka*
hodnocení

0x

Dobrý den, nic do sebe necpěte! Zkouškové ještě není, takže klid. Až bude pak se budete soustředit jen na studium, teď asi spíš zápočty počítám, že? Ve zkouškovém to chce soustedit se na jeden předmět a střídat učení a odpočinek. Já jsem si dělala jednoduchý plán třeba: Snídaně- 2 hodiny studia- jít běhat- ovoce-2 hodiny studia-oběd-relaxace-2 hodiny studia-jít běhat-mléko-kafe-2 hodiny studia-večeře -pauza. Každý je jiný, někdo sova, někdo skřivan. Podle toho sladit rozvrh. No a po ;)zkouškovém jsem byla jak vrcholový sportovec, takže dvě mouchy jednou ranou.

martinaa*

Zkouskove sice jeste oficialne nezacalo, nicmene plno profesoru spusti tzv. predterminy. Jak zapocty, tak zkousky. A muzu Vam rict, ze mnohdy je daleko tezsi a pracnejsi ziskat blby zapocet nez zkousku. A pokud toho ma nekdo dost a vi, ze nejakou zkousku nezvlada, rad si na ten predtermin zajde... nam coby bakalarum zacalo zkouskove 20.dubna (ovsem k bak.zkouskam jdeme az za rok kvuli novemu systemu). Prace mame nad hlavu, taky jsem unavena, mam toho jeste plno, jenze bohuzel vysadit tempo nemuzu, protoze bych to proste nestihla:( Kdyz mate 12 predmetu (chudaci ucitele pro 1. stupen jich maji 26), tak se soustredit na jednu zkousku neda...

origos*
hodnocení

No právě, prostě zvolnit to teď už moc nejde. Mám toho nad hlavu a nevím kde dřív skočit. Opravdu by mi spíše pomohlo si dát něco na vzpružení a jet jet jet ... a pak si budu užívat prázdnin a volna.

hellen*

Začínám taky panikařit, až začne zkouškové, tak to bude zase záhul.Ale mám vyzkoušen super přípravek. Jmenuje se Kofein K, zobnu si tablety denně a pak jsem jako stroj, jen se učím, učím a učím a vůbec nejsem unavená.Zkus to...*cteni*

petros*

Vyzkoušel jsem ten doporučený Kofein K. Teď, když se učím na zkoušky, ho docela užívám. Stačí 2 tablety denně a jsem jako stroj. Učím se bez přestání.doporučuji vyzkoušet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]