Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zájem o buddhismus a hinduismus

Od: anonymkas* odpovědí: 5 změna:

Nějak se poslední dobou začínám zajímat o buddhismus a hinduismus. Ne, že bych se chtěla buddhistkou nebo hinduistkou stát, jenom mě prostě baví se o to zajímat a navíc se mi hrozně moc líbí takové ty orientální dekorace, jako jsou vonné tyčinky, sošky buddhů, indické koberce, modlitební vlaječky apod. a ráda bych si podle toho zařídila pokoj. Problém, kvůli kterému nemám čisté svědomí, je to, že jsem pokřtěná. Sice jsme v životě nechodili do kostela ani se nijak nebavili o víře, vlastně ani nevím, jestli vůbec věřím v Boha. Jak říkám, nechci se buddhistkou ani hinduistkou stát, ale přesto mě trápí, jestli nějak nezrazuji křesťanství?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ve tvém případě se jedná o jeden velký předsudek,který blázni hlavu lidstva už odjakživa;)

Přál bych si aby lidé už konečně pochopili,že jejich Bůh je pouze a jen jejich vnitřní rovnováha,spokojenost sám ze sebou ,no prostě ten klídeček,který člověk tak miluje a vyhledává.Ten pocit klidu v nás je náš Bůh.To je o co nás všechny spokuje,klid,který je všudepřítomný.

Nikde nikdo na nikoho nečeká ani nesedí nikde v oblacích.Je potřeba se zbavit těchto představ a předsudku,pak zbyde už jen zodpovědnost sám za sebe.

Jakési vnitřní obavy a stěpení pocitů do nás vnesla naše společnost(rodina,škola atd).Prostě naše kolektivní myšlení národu.Dělej to a tamto a když dělaš to je to špatně a zas naopak atd.*smich*

Prostě tím chci ti psát,že i kdybys věřila v Satana tak věř,že mu je ůplne fuk co dělaš a neděláš,ať už dobře nebo ne.Vše je na tobě a tvém rozhodnutí.

Dělej to co máš ráda a co tě baví a budeš mít takovy krásny pocit,ktery naplní tvůj smysl života.

doplněno 22.12.12 13:22:

Četbu o budhismu nebo taoismu nebo nevím čeho si nechej do postele před spaním,protože v těch knihách je to tak vše krásně popsane,že člověk potom krásně usne.

A proč je to tam tak krásně naspané?I to má svůj důvod?Protože je to součast toho jak přilákat lidi...;)

Zase je v tom fígl...

Dejse do pohody,rozsej svíčky a vlaječky a uvidíš jaka pohodička bude,ta pohoda je Bůh.

Dělej to co máš ráda a co tě baví a budeš mít takovy krásny pocit,ktery naplní tvůj smysl života.

Myslíte, že to takhle platí i pro toho, kdo rád trhá mouchám nožičky? No, možná ano.

A proč je to tam tak krásně naspané?I to má svůj důvod?Protože je to součast toho jak přilákat lidi

Četl jste si někdy v bibli?

Nikde nikdo na nikoho nečeká ani nesedí nikde v oblacích

,Myslet si, že Pánbíek je stařeček na oblázku, to už dneska dělá málokdo. Ostatně už Jan vidí Boha jinak:

Bůh láska jest, a kdo v lásce přebývá, v Bohu přebývá a Bůh v něm. (Dle Kralických.) Což, myslím, může přijmout i nevěřící.

martinaa*
hodnocení

1x

Orientální dekorace a vlaječky ještě neznamenají, že vyznáváte hinduismus... a pokud nevíte, zda věříte v Boha, tak bych to neřešila:) Navíc, plno lidí nechá děti pokřtít po narození, kdy si chudák dítě ani nemůže vybrat, takže to bych nebrala jako směrodatné. Časem uvidíte, zda se Vám buddhismus nebo hinduismus nezalíbí natolik, že k nim konvertujete:)

hodnocení

1x

To si myslím, že ne. Vzpomeňte si, že třeba Jan Pavel II inicioval mezináboženská motlitební setkání v Asii a následně i Bebedikt XVI v nich pokračoval. Je pravda, žezdaleka ne všichni křesťanští církevní představitelé s tím, nadšeně souhlasili (použil jsem velmi silný eufemismus), ale ono ani ekumenická myšlenka není mnohým po chuti, ovšem samotný zájem o jiná náboženství nemůže podle mne být na závadu.

V této souvislosti bych zmínil serii 7 DVD "Světová náboženství očima profesora Hanse Künga". (Hans Küng (* 19. března 1928 Sursee, Kanton Lucern) je původem švýcarský teolog, autor mnoha knih, katolický kněz.)

doplněno 22.12.12 12:11:

Překlepy; modlitební setkání v Assisi

doplněno 22.12.12 12:16:

Možná byste se mohla blíže seznámit s obsahem křesťanství, abyste mohla lépe posoudit tyhle otázky sama. Mohu doporučit knířku " Moderní průvodc/...

pt®
hodnocení

1x

"anonymka", jakákoli vědomost a informace o čemkoli je pro člověka přínos. Klidně rozšiřujte své vzdělání a vědomosti v čemkoli, co Vás baví a zajímá. Mně se také libí různé dekorace, některé bych si zrealizovala, jiné ne. Prostě Vám se to líbí, ale vnitřně se s některými neztotožňujete. Nedělejte si násilí a vyberte si dekorace, které Vás opravdu těší. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]