Nejste přihlášen/a.
Ahoj, moje sestra je straslive nestastna, sla na rocni pomaturitni studium jazyka, ac mela dobre reference, skola ji nevyhovuje, je daleko od domova, tudiz dojizdi, je zntoho cela nestastna, chtela by ukoncit skolu po semestru, bohuzel je zaplaceno na cely rok a skola odmita samozrejme vratit penize! Nepohybujeme se v radech stovek korun, ale tisicu ana to, aby se nad tim dalo mavnout rukou... Neznate nejakoupravni klicku, nesetkal ste se s tim nekdo, je psychicky na dne a rada bych ji pomohla...
Co je podstatné, píšete, že to studium je jenom ROČNÍ. Sestra si zdokonalí jazyky a jeden rok to snad vydrží. Vždyť je to pro její dobro. Dřív chodili kluci na vojnu na 2 roky a třeba i 500 km od domova.
Jestli se jí nezamlouvá dojíždění, ať se tam zkusí poohlédnout po nějakém ubytování. Jistě se něco najde. Nejen internát, ale třeba i v soukromí poskytují lidé ubytování studentkám.
Jeden rok uteče jako když rukama tleskne. Tak proč to nezvládnout. Jaga.
Souhlasím s Jagou, ať se tedy sestra poohlédne po nějakém bydlení. Mnoho studentů je daleko od domova na intru či privátě, ale znám i takové, co denně nějakých 70 - 80km dojíždějí, protože prostě chtějí mít svoje a klid.
Vždy je něco za něco, myslím, že dojíždění není věc, která by měla sestru poslat na "psychické dno". Po dvou měsících zdrhnout? Nezlob se, ale to je dosti zbabělé. Spoustě lidí nevyhovují některé předměty, dojíždění a plno dalších věcí.
Chce se to poprat a aspoň ten rok dokončit, protože jednak utéct od problému umí každý, a jednak si na jaře může podat přihlášku jinam či mezitím shánět práci. Kdyby školu ukončila inhed, co by dělala?
Proč sestře škola nevyhovuje a z čeho je psychicky na dně?
Podmínky odstoupení od smlouvy byste měly najít v uzavřené smlouvě, a ve všeobecných obchodních podmínkách na webu školy.
Obecně: Odstoupit od smlouvy je možné v případě, že jedna ze stran neplní své povinnosti. Poskytuje-li škola vzdělání ve sjednaném rozsahu a kvalitě (opak by sestra musela prokázat), nebude podle mne odstoupení ani vrácení peněz možné.
doplněno 10.11.12 17:30:Vzdálenost školy ani dojíždění nejsou důvodem k odstoupení od smlouvy ani k vrácení peněz.
___ PS: Vůbec mne nenapadlo dát obraty "je z toho celá nešťastná" a "psychicky na dně" do souvislosti s dojížděním. Abiturientka by snad už měla dojíždění zvládnout bez psychické újmy.
a tak nejde ji to? nikdo znamej? nebo ji stve jen to dojizdeni...
prachy vam nikdo nevrati, to je jasne... ja mel nemlich to samy, jezdil jsem na AJ do uplne pr*ele, 2 vlakovy prestupy, 20 min zbuhdarma vyckavani ve stanici na vlak v protismeru.. a 1,5km pesky od vlaku (ve 14h jsme skoncili a v 17h doma jak na koni) a pretrpel jsem to, taky to bylo za prachy (ale dost jsem to flakal ke konci, uz jsem tam jezdil jen jednou tydne treba to asi 100% bude u vas stejne
)
jinak kdybych v te dire mel bydlet, tak to uz bych radeji denne dojizdel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.