Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mohl by mi někdo dát nějaké rady k tomu, jak hrát tyto žánry? Nebo nějaká dobrá (česká!) videa či stránky, kde to vysvětlují? Akordy a tak umím, ale obávám se, že jsem nikde nepochytila, jak udělat ten skvělý zvuk, zkrátka, kde jsou ta pravidla, nebo, jak na to přijdu.. vím že u rock n rollu se dokola opakuje C, F, C, F, .. G, F, C.. ale takové to brnkání nahoře, to sama od sebe nevymyslím, občas tam hodím sedmičkový akordy a to je tak asi vše, co mě napadne...
Díky
Dobrý den. Na hraní takových žánrů musí být nějaká odborné příprava a také by člověk měl mít nějakou techniku. Ono mlátit pořád dokola všechno v C dur je slabota. I když na druhou stranu to tak hraje většina, i známých pianistů. Když si zadáte na protále YouTube ve vyhledávání třeba ragtime, tak Vám vypadne mraky odkazů a tak je to u skoro všech žánrů. Ale naprostá bomba je klasika Valentina Lisitsa -etudy od Bacha , Bethovena , Rachmaninoffa a zejména Schopina. Ale dám oskaz na něco záživnějšího, pro začátek, má oblíbená :
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.