Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hra na piano - jazz, blues, rock and roll

Od: klaviristka odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mohl by mi někdo dát nějaké rady k tomu, jak hrát tyto žánry? Nebo nějaká dobrá (česká!) videa či stránky, kde to vysvětlují? Akordy a tak umím, ale obávám se, že jsem nikde nepochytila, jak udělat ten skvělý zvuk, zkrátka, kde jsou ta pravidla, nebo, jak na to přijdu.. vím že u rock n rollu se dokola opakuje C, F, C, F, .. G, F, C.. ale takové to brnkání nahoře, to sama od sebe nevymyslím, občas tam hodím sedmičkový akordy a to je tak asi vše, co mě napadne:)...

Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

0x

A co nějakou literaturu?

noty-video.cz/...

On-line škola blues pro začátečníky:

pianoskola.cz/...

Jazz..to už je vyšší dívčí..hodně improvizace...musíš to prostě cítit :)

doplněno 25.04.11 14:25:

Pokud by Ti to hned nešlo, dá se hrát na klavír i takhle:

hodnocení

0x

A co jit radeji do hudebky?Kdyz se to naucite nejak a pak nahodou zjistite ze spatne,tezko se to odnaucite.Chodila jsem do hudebky ve 40 letech,proc ne.

klaviristka
hodnocení

Já jsem do hudebky chodila skoro 10 let... kupodivu mě tam nic takového neučili... :((

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Na hraní takových žánrů musí být nějaká odborné příprava a také by člověk měl mít nějakou techniku. Ono mlátit pořád dokola všechno v C dur je slabota. I když na druhou stranu to tak hraje většina, i známých pianistů. Když si zadáte na protále YouTube ve vyhledávání třeba ragtime, tak Vám vypadne mraky odkazů a tak je to u skoro všech žánrů. Ale naprostá bomba je klasika Valentina Lisitsa -etudy od Bacha , Bethovena , Rachmaninoffa a zejména Schopina. Ale dám oskaz na něco záživnějšího, pro začátek, má oblíbená :

S pozdravem Laďa

klaviristka
hodnocení

Takže myslíte, že si mám do začátků sehnat nějakého učitele?

K Vašemu odkazu - toto se zrovna učím, není to nic těžkého, také to mám moc ráda:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]