Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Chtel bych s rodinou vyrzit v lete do Chorvatska (autem na vlastni pěst.asi tak 5-7dni).Tak prosim o dobru radu kam vyrazit.Jak sehnat ubytovani a tak.Moc děkuji.
Doporučuji: Hotel ALEM u obce BAŠKA VODA. Všechno dokonalé. V pozadí vysoké štíty pohoří BIOKOVO, krásná příroda, pláž blízko, moře čisté, možnost zájezdu lodí na ostrov Brač, možnost výletů i podél pobřeží až do MAKARSKÉ. ČEDOK jako organizátor byl perfektní. Všechno klaplo. Nádherný zážitek.
Upozorňuji, že vlastním autem je to dost daleko a poněkud riskantnější, než s cestovkou.
Doporučují jet do nějakého autokempu, já osobně jsme byla velice spokojená v autokempu Boban a Dole.
Kemp Dole je mnohem větší a myslím, že vždy tam najdete místo, ale na druhou stranu Boban je více osobitější. Mezi oběma kempy se dá ale velice dobře procházet, je to praktické především pro nákup potravin, obchod je jen v kempu Dole, ale to člověka nijak neomezuje.
V obou kempech je možnost mít stan na jakémsi útesu, odkuď je krásný výhled na moře, ale nedoporučuju pokud máte malé děti. Je pak lepší volit vzdálenější místa od útesu, kde je ale také moc hezký výhled.
Vedle kempu Dole je moc pěkné městečko Blato, kde je spousta restaurací, menší přístav a moc hezky zařízená hlavní pláž, kterou ale já osobně neprefuruju, je tam moc lidí, podle mě je lepší volit menší pláže, které jsou pod již zmíněném útesu, je na ně ale dobrý přístup díky schodům.
Pokud ale nepreferujete dovolenou strávenou pod stanem, doporučuju si zarezervovat nějaké apartmá, anebo je také možnost sehnat apartmá přímo na místě, často potkáváte lidi po silnicích, kteří vysedávají s cedulemi s nabídkami volných apartmánů... ale je to jen na vás, záleží co si vyberet. Já jen doufám, že jsem vám alespoň trochu pomohla, ráda vám zadpovím i další dotazy, s dovolenou do Chorvatska mám bohaté zkušenosti, jezdím tam totiž každý rok už sedm let.
V Chorvatsku mě nejvíc oslovil Murter. Začali jsme jezdit se stanem nebo přívěsem první rok po válce a od Dubrovníku po Istrii to komplet projeli, bylo to super, pláže čisté a bez lidí, zmrzlináři Čechům dávali zmrzlinu zdarma, majitel kempu nám griloval ryby a popíjel s námi české pivo z plechovek co jsme vezli. Ty první dva roky nás bylo v kempu 6 stanů a z toho 3 naše, pak už to nebylo ono, pláže plné řvoucích a vše beroucích Čechů za které jsem se styděla a i Chorvati se k nám chovali jinak. Poslední chorvatská dovolená v r. 2008 byla spíš zklamáním z toho jak jsme se tam my Češi zapsali. Rozhodně si ubytování rezervujte, dříve na každém domku byl nápis ale dnes je to v sezónu jiné.
Důležité je vzít si mapu a najít si místo vzhledem k vzdálenosti, kterou chcete absolvovat. Jezdíme každý rok na blint. Nemáme nic zamluveno, tak sháníme ubytováni sami. Místo, které se nám líbí jen tak projdeme. Již na procházce nás u apartmánů zastavují majitelé a nabízí ubytování. Většinou i při vjezdu do místa někde stojí a nabízí. Potom další možnost je jít do informačního centra, kde Vám poskytnou adresy.
Hledání ubytování je nejlépe ráno (mimo neděle kdy chodí všichni do kostela) a potom do 16.00 hod. V těchto hodinách jste Vy v přesile, protože oni potřebují obsadit a jdou s cenou dolů a dá se také smlouvat. Později jste Vy co potřebujete ubytovat a oni mohou cenu nasazovat. O prázdninách je o něco méně možností než koncem srpna a začátkem září.
Jinak ohledně lokalit se můžete orientovat na forum chorvatsko chorvatsko-forum.cz/...
Nejvýhodnější jsou apartmány, které mají kuchyňku, kde se dá něco ohřát nebo dokonce uvařit. Pokud nechcete tahat tašku s jídlem, tak si pohodlně se srovnatelnými cenami jak u nás nakoupíte v obchodě. Já osobně nechci trávit čas vařením, tak si beru na každý den zavařené jídlo. Jogurty, máslo, chleba a jiné kupuji.
S chutí do toho, ještě nikdo neodjel z Chorvatska neubytovaný. Hezkou dovolenou a potom napište jaká byla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.