dobry den, rad bych pozadal o pravni odborny nazor. Je mozne provozovatele serveru google pozadat, aby na me jmeno a prijmeni dal blokaci? Nechci, aby lide nachazeli prispevky kdykoliv si me inicialy do googlu zadaji. Je na toto zakon? Napr na facebooku je nastaveni soukromi, kde je mozne zasktrnout, aby se odkaz na me jmeno a prijmeni na googlu nezobrazoval. To je fajn. Facebook pocita s tim, ze si lide lustraci na googlu prat nemusi, je ale ozne primo googlu oznamit, ze si nepreju, aby byly ve vysledku vyhledavani jakekoliv odkazy s mymi inicialy? Dekuji jirka
Jak mohu z výsledků vyhledávání Google odstranit informace o sobě?
Google stejně jako jiné vyhledávače odráží obsah a informace veřejně dostupné na internetu. Vyhledávače nemohou odstranit obsah přímo z internetu. Po odebrání obsahu z vyhledávače Google nebo z jiného vyhledávače tedy původní obsah zůstane i nadále na webu. Pokud chcete z internetu něco odebrat, doporučujeme kontaktovat webma/... a požádat ho, aby provedl příslušné změny. Jakmile je obsah odstraněn a prohledávač Googlu znovu navštíví příslušnou stránku, přestanou se informace zobrazovat ve výsledcích vyhledávání na Googlu. Pokud je váš požadavek na odebrání urgentní, můžete také navštívit naši stránku nápovědy, kde naleznete další informace.
Myslím, že si pleteš pojmy. Google je vyhledávač jako tisíce jiných a je od toho, aby vyhledával. Jediným řešením je svoje jmémo nikde na netu neuvádět.
georgev
myslim, ze si pan pojmy neplete a rozumi tomu. Ja mu dekuji. Kdyz si zalozite firmu, nekde o vas napisou, ze jste dal x set tisic na charitu pretoze si neprejete to uvadet tak je logicke, ze musim jit ke zdroji. Bohuzel vyhledavani podle osob na justici je zakonne stejne jako na golfove fedaraci. Vadi mi ale, kdyz najdu vysledky drazebni vyhlasky, kde nejsem nastesti ten poskozeny,ale je tam uvedeno me datum narozeni, bydliste a zakolik jsem to vydrazil. urcite je to o domovskych strankach odkud odkaz vzesel, napr se na googlu nezobrazi, kolik vlastnim nemovitosti, to jest katastr tohle nedovoli, oslovil jsem jiz pred casem nejake registry firem, kde jsem uvedeny jako podnikatel, i ostatni administartory od domovskych www,ale bezuspesne. tak me napadlo, jestli by ten google nemohl proste nejak nastavit ze pro zadani meho jmena a prijmeni proste nic nevyleze...
atreus*
Odpověď je: ne, nemohl.
Jak bylo výše uvedeno, jde o jeden z mnoha vyhledávačů. Domnívám se, že nelze, aby měl nastaven seznam, kldyž např. nějaký Karel Novák napíše, že si nepřeje, aby byl ve výsledcích vyhledávání, tak že se zablokuje vyhledávání pro všechny Karly Nováky apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.