Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nejsem si jist jestli mi někdo poradí, ale zkusím to. V práci pracuji jako CAD/CAM technolog (tvorba modelu,technologie obrábění,dráhy atd.).Tuto práci dělám 5 let a celkem mi baví. Je ovšem velice zodpovědná a nervově náročná (obrobky za statisíce..). Mám možnost přeijít na pozici projektového manažera.Bohužel si nejsem jist touto pozicí z důvodu toho, že jsem rád když je za mnou práce vidět.COŽ U POZICE PM asi těžko bude. Opustil by někdo z Vás post technika na eventuelní novou možnou kariéru manažera?
Předem díky za Vaše odpovědi
To si musíte rozhodnout sám. I kdyby zde někdo něco napsal, tak může mít (a určitě by měl) jiné priority, jiné schopnosti, jiné duševní zaměření, ... a byla by chyba se řídit jen podle někoho druhého.
Spíš se teď zamyslete pocitově a zjistíte, že byste si vlastně tak nějak tajně přál, aby Vám tu někdo (případně většina) poradil variantu ... - a to je právě ta, kterou si zvolte.
Jdi na www.ipma.cz, udelej si soukrome za 4.000 nejlehci certifikaci stupne D a uvidis, co obnasi prace PM.
Jsou 2 typy projektaku: jeden, do umi jen drop mod a forward mod a pokladat hady v MS Project a zvanit, a druhy, co je odbornik na nejakou konkreni praci ( stavar, technilog CNC jako ty...) a krome rizeni (naklady, lidi, terminy, kvalita...) i sam realne pracuje na ukolech.
Za prací projektového manažera ten výsledek taky uvidíš. Výsledkem přece bude hotový projekt. Ale žádná sranda to asi nebude, správně udělat plán, zainteresované strany, rizika, předpoklady atd. a řidit projekt po celou dobu bude nervově mnohem náročnější, než co děláš teď. Taky ale plat bude asi v jiné sféře. Je to na tobě, ale proč to nezkusit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.