Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VPT Servis s.r.o - klamavé informace?

Od: vladimir2* odpovědí: 57 změna:

Dobrý den,
chtěl jsem se poradit.
18. ledna 2011 jsem se zaregistroval na webu týkající se poptávek a nechal jsem si zasílat nějaké poptávky z vybraných oborů. Všude je na webu zvýrazněno velkými písmeny ZDARMA, tak jsem to zkusil, jelikož jsem měl pocit, že tedy za vyzkoušení nic nedám. Nyní, po třech měsících mi přišla faktura na zaplacení částky 7.692. - Kč za to, že můj bezplatný účet ke dni 18.4.2011 přešel automaticky na službu Komplet, jejíž předplatné stojí na rok právě těch 7.692. - Kč s DPH. Poskytovatel se odvolává na to, že jsem při registraci své firmy na portálu souhlasil s těmito obchodními podmínkami cz-poptavka.cz/..., kde se skutečně tato fakta uvádí. Já jsem ale společnosti odepsal, že fakturu odmítám uhradit, že jsem byl tedy špatně v domnění, že jednorázové zadání poptávky je zdarma jak všude píší a netušil jsem, že můj účet budou sledovat a úderem tří měsíců mi odešlou fakturu na tak šílenou částku.
Myslíte, že jsem byl oklamán a jsem v právu nebo dobře mi tak? Je pravda, že obchodní podmínky jsem odsouhlasil aniž bych si je přečetl, ale abych Vám pravdu řekl, tak ve spěchu, který mám, obchodní podmínky na internetu nečtu, to bych nedělal nic jiného :(
Děkuji za případné odpovědi.

doplněno 28.04.11 19:39:

Máte s touto společností také problém?
Připojte se k nám na Facebooku zde:
facebook.com/...

doplněno 21.05.11 16:13:

Článek zde: pooh.cz/...

57 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
hodnocení

2x

Vám se stránka s obchodními podmínkami nemusela z důvodů jakékoliv poruchy zobrazit.

jenicekpoplatnik

Určitě. A že výstřelem z ostře nabité pistole může být někdo zraněn nebo zabít, to také nikdo netuší. V této zemi schází vše, jen mentálů s IQ pod 60 je tady rekordní přebytek.

marenka*
hodnocení

2x

Přemýšlíme tady nad tím a jediné, co nás napadá, je nabourat to přes ty obchodní podmínky. Možná by se dalo něco udělat s tím, že jste měl podepsat smlouvu a ne jen obchodní podmínky. Víte jak to myslím. Jestli taková smlouva může být součástí obchodních podmínek. *nevi* Protože když to čtu, tak tam zase za rok, pokud to nevypovíte včas, vám přijde faktura další a pořád dokola. Na paní Romanu Valchovou, jednatelku VPT Servisu s.r.o. z Frýdlantu jsem zatím nikde nic užitečného nevytáhla, tak snad jedině vytisknout si ty obchodní podmínky, vzít sebou fakturu, veškerou komunikaci s firmou a zajít k právníkovi. *bezim*

vladimir2*
hodnocení

A Vám také děkuji.
A s tím následným postupem máte pravdu. Tam je napsáno něco v tom smyslu, že dyž se tarif nevypoví minimálně v dvouměsíční výpovědní lhůtě (nebo tak nějak), že se automaticky pokračuje na dalších 12 měsíců. Nehledě na to, že z portálu mi přišly za celé tři měsíce jen dvě poptávky, které jsou mi na houby (pronájem nějaké dodávky a nabídka vymáhací agentury).

hodnocení

0x

Mě osobně z toho plyne"neznalost nemlouvá" na ulici taky nepodepíši každou smlouvu co mi dají pod ruku..

naihonn*
hodnocení

0x

Tak, tak, samozřejmě, že s tím dost společností i počítá, že to leckdo nečte nebo nečte celé. Ale už to tak bude, že je to vaše smůla a holt vyhozené peníze. Faktem je, že pokud se někde objeví něco podezřele výhodného zdarma, tak musí člověk rychle zpozornět.

des*

Odešlete tento požadavek na bezpecnyinternet@windowslive.com je to email právě na takové lumpy,co nás okrádají. bezpecnyinternet.cz/...

vladimir2*
hodnocení

Děkuji Vám moc.

juldab*
hodnocení

0x

Jak to vlastnš přesně proběhlo.Podepsal jste smlouvu nebo se registroval.Ověřovali si váš telefon.Jak mají zajištěno že se obchodní podmínky neměnili atd atd .

vladimir2*
hodnocení

Dobrý den, proběhlo to tak, že jsem 18.1.2011 potřeboval zveřejnit nějakou poptávku (já už ani nevím jakou, věnuji se podnikání, dělám webové stránky, copywriting, občas hledám někoho na výpomoc atd., takže konkrétně nevím co jsem chtěl poptávkovat), vyhledal jsem na Seznam.cz dle slova "poptávka"portály, kam bych mohl inzerci umístit. Vyjelo mi www.cz-poptavka.cz, kde hned nahoře je červeně napsáno, že zveřejnění poptávky je ZDARMA, tak jsem si říkal, že to zkusím. Poptávku jsem vložil, bylo vyžadováno zatrhnutí, že souhlasím s obchodními podmínkami. Přišel mi email se suchým textem "Děkujeme za Vaši registraci."Od té doby mi za celé 3 měsíce přišly pouze dvě nabídky z jejich systému, které mi jsou k ničemu a jejich obsah není pro můj typ podnikání vůbec vhodný. Dne 18.4.2011 uplynuly 3 měsíce (a jelikož jsem nevypověděl bezplatný tarif před dvouměsíční výpovědní lhůtou), byl tarif změněn na Komplet (na ten úplně nejdražší, který tam mají) a na mailu se mi objevila faktura na 7.692. - Kč s DPH. Že tím, že jsem smlouvu nevypověděl¨, v podstatě jsem žádal o prodloužení na další rok. a teď to mám platit, když jsou mi služby jejich portálu na ho*no?!
Smlouvu jsem žádnou nepodepsal a vůbec nevím proč tomu říkají smlouva, když jsem žádnou nepodepsal a pouze se registroval online (mrkněte zde: www.samstudio.net/...). Jestli si ověřovali telefon to nevím, občas nemám možnost telefony zvedat. Tady jsou k dispozici obchodní podmínky ( cz-poptavka.cz/...) měnit je prý mohou kdykoliv a oznámili by to zveřejněním na jejich webových stránkách...a klientovi na email by náhodou neměli oznámit, že došlo ke změně podmínek?
Zdá se mi toto jednání podivné.

doplněno 23.04.11 09:42:

Jo a ještě je v podmínkách napsáno toto:
V případě neuhrazení faktury do sedmi dnů po její splatnosti se účtuje smluní pokuta ve výši 1 000,- Kč bez DPH 20%. Při neuhrazení faktury za služby po době splatnosti delší 7 dnů mohou být firemní údaje předány třetí straně pouze za účelem vymožení platby.

A toto:
" Datem doručení faktury se považuje datum odeslání z portálu cz-poptavka.cz."
Oni fakturu vystavili 18.4.2011 a na mail mi ji zaslali až 22.4.2011!

juldab*

Člověče vy jste fakt naivní (slušně řečeno) děláte webové stránkya nevidíte ,kde tam mají slabá místa. To co vám udělalí je pěkná sviňárna tak bych se neštítil proti nim použít taky trochu nelegalní postup. Tohle odkokoukali od jiných (nejmenovaných)firem , které to ale dělají podstaně sofistikovaněji a nechtějí takové častky aby člověk aby člověk raději zaplatil než se třeba soudil.

vladimir2*
hodnocení

Jo, naivní v tom, že jsem si nepřečetl ty obchodní podmínky, ale kdybych je měl číst všude, nedělal bych nic jiného.
Fakturu jim nezaplatím, já jejich služby nevyužívám a jejich styl je nekalý. Ostatní poptávkové portály dávají jasně najevo jak to je s cenami tarifů. Tihle to tajili a tiše čekali na dobu, kdy mi budou moct zaslat fakturu na téměř 8.000.-
Ještě je v záloze obchodní inspekce a nebo soudní řešení, ale ty peníze ode mě prostě neuvidí. :-P

juldab*

Komunikoval jste snimi tzn odelal nějakejmail ze svýho?

kritik*
hodnocení

0x

Takové jednání se svým charakterem dost blíží klamavé reklamě. Jestli jsou obchodní podmínky a z nich vyplývající povinnosti v souladu se zákonem... Informace by mohly být v zákoně o elektronických komunikacích. Nicméně mě napadá, jak vám ta firma dokáže, že jste to byl právě vy, kdo objednal jejich služby? Posílal jste jim objednávku datovou schránkou nebo emailem s elektronickým podpisem? Určitě ne, vyplnil jste to přes webové rozhraní a maximálně odkliknul potvrzení emailem.

Váš případ jsem řešil u nás ve firmě a už nevím s jakou problémovou společností to bylo. Poslali fakturu, hodil jsem ji do koše a odeslal doporučený dopis, že nic platit nebudeme, že služby měli být zdarma. Toto se opakovalo ještě další rok znovu. Pak již byl klid. Ale to bylo ještě před účinností zákona o el. komunikacích. Zkuste ho prostudovat, třeba vám napoví, co dál.

juldab*

Odklepnutí příchozího mailu a k tomu kotrola vypisu z učtu mobilu bu už mohl být důkaz. Ta firma ale nemá zajištěno dostupnost stránky s obchodními podmínkami, v tom vidím problém. A neplést si smlouvu s objednávkou.

doplněno 23.04.11 10:14:

Bacha na to pricip těchto firem je poslat vymáhací agenturu připravte se na to že tato bude tvrdit že odkoupila pohledávku.

vladimir2*
hodnocení

Ani datovou schránkou, ani podpis smlouvy na papíře a dokonce jsem ani nemusel potvrdit registraci kliknutím na link v emailu. Jak jsem říkal, přišel pouze email: "Děkujeme za Vaši registraci".

juldab*

Problém by mohl být v tom telefonu je otázka co mají na výpisu.

kritik*

Jinak řečeno, mohl to provést kdokoliv jiný a ne vy a vy jste takové příchozí obtěžující emaily ignoroval.

vladimir2*
hodnocení

To mi soud uvěří?

kritik*

Pokud se přiznáte, pak to bude jistota *smich* Ale rozhodnutí soudu je těžké předjímat i v předem "jasných" záležitostech :(

juldab*

Tot otázka mají zalogovanou vaší IP adresu jestli mají na výpisu i telfonní hovor s vámi tak to není idealní. Ale jak říkám níkde tam není žádné omezení, ktré by zaručovalo že se vám zobrazily obchodní podmínky celé. Když podepisujete smlouvu a bude přehnutá tak si toho všimnete ale tady nemáte šanci.Další věc představte si situaci že vypíšete udaje a rozmyšlíte si jestli odklepnete. V ten moment vám sousedova kočka skočí na klávesnici a neštěstí je hotovo.Proto se řeší potvrzení v mailu a telefonáty.

vladimir2*
hodnocení

Potvrzení nechtěli, jestli mi volali, to nevím.

janze

Nevolali, mne taky nevolali, mam ten samy problem, od teto firmy!

atreus*
hodnocení

0x

Jsou to nekalé obchodní praktiky - kdy vydělávají na těch, kteří si to podrobně nepřečtou.

Případy podobných firem jsou popsány na:

spolecna-obrana.estranky./...

ronn*
hodnocení

0x

Dobrý den, dnes mi přišla také faktura na zaplacní stejné Vámi udávané částky. Věc je ta že na těchto stránkach jsem se já osobně nikdy neregistroval. Došla faktura mě dost vytočila, na uvedene číslo na jejcich webu se nemohu dovolat.

Jak mam teď postupovat? Nembudu platit nikumu kdejakou fakturu co mi kdo pošle!

vladimir2*
hodnocení

Dobrý den,
a na webu se můžete nějak přihlásit s nějakým heslem nebo něco?
Pošlete mi email na hajdukv (zavináč) samstudio.net
Domluvíme se, tohle je případ pro ČOI.

mbrian*
hodnocení

0x

Dobrý den, obávám se, že jste se skutečně stal obětí těchto vypočítavých obchodníků a fakturu budete muset uhradit. To že jste si nepřečetl obchodní podmínky je jen vaše chyba a nikdo vám to neuzná, chápu, že málokdo tyto podmínky čte, jenomže neznalost neomlouvá a vy se určite z této chyby pro příště poučíte.

Mimochodem na těch stránkách je jasně a dosti viditelně uvedený mezi rubrikami i ceník a už to vám mohlo něco napovědět.

vladimir2*
hodnocení

Děkuji za radu, ale ode mě neuvidí ani korunu. Již se mi ozval další člověk, kterému přišla faktura aniž by se na webu vůbec registroval, takže půjdeme tvrdě proti tomuto jednání.

georges*
hodnocení

0x

Zkuste pohledat na www.spotrebitele.info, případně mrknout rovnou na spotrebitele.info/... tam řeší podobný problém, avšak s jinou firmou.

Hodně štěstí a pevné nervy.

kos*
hodnocení

0x

Dobrý den, máme stejný problém. Bylo by dobré aby nás bylo co nejvíc a spojit se. Jak jste postoupil v řešení, my jsme dnes obdrželi fakturu, předáme právníkovi a uvidíme co se dá dělat.

vladimir2*

Dobrý den,
napište mi také na hajdukv (zavináč) samstudio.net
Děkuji.

vladimir2*
hodnocení

0x

Podívejte se, prosím.
justice.cz/...

jirik1*
hodnocení

0x

Dnes jsem ji také dostal, mám tuto \\paslužbu\\ levnější, mě paní podnikatelka Romana Valchová ve skrytu pod firmou VPT Servis, s.r.o., účtuje 5385.-Kč. Za zkušební dobu jsem obdržel dvě poptávky, jedna na opravu horních zubů a druhá na opravu štítu domu (btw zabývám se tiskem). Nejhorší na tom je, že se člověk otravuje a zdržuje takovýmadle šmejdama, a práce mu stojí a ještě má zkažený den. Pokud od někoho vymůže peníze, tak je to nehorázná sprostost a i firma, která příjme takovou pohledávku k vymožení by měla taky skončit na smetišti.

rvalchova
hodnocení

0x
Vsechny pohledavky po splatnosti jsme predali vymahacum z Ukrajiny, kteri toto vlakno take sleduji.
davidondrejkovic

Nechť si vymahači z Ukrajiny sledují vláken kolik chtějí, dle jejich ctěné libosti.

I kdyby to byla pravda - nic to neznamená. Co jako by mohli vymahači z Ukrajiny s těmi pohledávkami po splatnosti dělat? Pokud tedy odhlédneme od možnosti, že si s nimi můžou třeba vytapetovat.

Můžou jen jediné - stejně jako ta původní firma - zažalovat vás u soudu, ale tam nemohou vyhrát pokud nemají jak prokázat, že byla smlouva skutečně platně uzavřena. A platně uzavřená smlouva již ze samé podstaty být nemůže pokud existuje tak vysoký počet lidí, kteří se cítí tou firmou podvedeni. Tolik lidí najednou prostě NEMOHLO udělat stejnou chybu, pokud by to nebylo ÚMYSLEM té firmy, která jim návrh smlouvy předložila.

Je tedy více než zřejmé, že spíše než poskytování nějakých služeb je jádrem podnikání této firmy spíše to, že větší množství lidí přehlédne nějaké dovedně marketingově ukryté ustanovení jejich obchodních podmínek. Banky či telefonní operátoři to mají také malým písmem a žádné významné množství lidí, kteří se jimi cítí podvedeni nemají.
Ale tyhle firmy se obvykle nesoudí - stačí jim vyvolávat v NEINFORMOVANÝCH obětech strach a řada z nich si bohužel ty informace neshání a zbytečně platí.

Tohle je navíc hodně amatérské - dnešní vymahači sídlí spíše na Seychellách či v Karibiku.

bigmac*
hodnocení

0x

Dobrý den. Tak v pátek mi to přišlo taky. A žádný mail ani kontaktní formulář nefunguje...už jsem psal na čoiku. Pokud jste někdo v krocích dál nebo se mohu někde připojit rád se proti rádoby poptávkách přidám. Díky

samuel222*
hodnocení

Přidejte se k ná na FB
facebook.com/...

vladacv
hodnocení

0x

Tak jsme další kdo naběhl. Už to někdo řešil? už jste podali nějaké trestní oznámení?

geodat*

Také jsme naběhli a zaregistrovali na FA. Zatím jsme poslali dopis dle návodu.

samuel222*
hodnocení

Ano, je podáno trestní oznámení.

samuel222*
hodnocení

A jedná se o společnost VPT Servis s.r.o.

vladimir2*
hodnocení

0x

Už jste se dívali do insolvenčního rejstříku?
Pan Valcha s paní Valchovou mají plno společností s ručením omezeným, třeba taková FARMA-K s.r.o. (IČ: 25411365) už je v insolvenční likvidaci.
Upozorňuji také, že již začali prostřednictvím advokáta odesílat předžalobní upomínky.

jan1*

To jsou praví čeští podnikatelé, takhle se to dělá a vy co se snažíte poskytovat služby, nebo cokoli vyrábět jste prostě za bl..ce

- Usnesením Okresního soudu v Liberci ze dne 24.4.2008, č.j. 67 Nc 6716/2008-7 byla nařízena exekuce proti povinné: Romana Valchová, bytem Horní Řasnice 16, PSČ 464 01. Usnesení nabylo právní moci dne 17.10.2008. Exekučním příkazem soudního exekutora JUDr. Milana Usnula, Exekutorský úřad Praha 9, se sídlem Praha, Bryksova 763/46, PSČ 198 00, ze dne 29.9.2008, č.j.098 EX 04596/08-008, který nabyl právní moci dne 17.10.2008, byl vydán příkaz k provedení exekuce postižením obchodního podílu povinné: Romana Valchová,bytem Horní Řasnice 16, PSČ 464 01, ve společnosti VPT Servis s.r.o., se sídlem Frýdlant, Horní Řasnice 32, PSČ 464 01, identifikační číslo 263 76 393 .

Zapsáno: 25.března 2009 Vymazáno: 21.září 2009
-
Tihle jen prudí všechny okolo sebe a zahlcují soudy, škoda, že chybí zákon zdravýho rozumu.
vladimir2*

Přesně tak.
Akorát otravují již tak napjatý život poctivých podnikatelů, zahlcují soudy, policii a mnoho jiných lidí.
Zakázat takovým lidem podnikat. Jedna společnost za druhou, pak to soudy v insolvenci likvidují, sami mají dluhy u pojišťovny a okresní správy a od poctivých lidí si dovolí něco vymáhat.
Jsou to normální podvodníci, už se mi dokonce ozval i člověk, který programoval jejich web cz-poptavka.cz a svým sdělením mě celkem překvapil...takové věci už bych si ale nechal pro policii.

jan1*

Klidně do té své špíny stáhnou kohokoli, toho programátora co to programoval jsem na skutečnost, že se účastní téhle lumpárny, upozornil a dal mu sem odkaz, tak je trochu s potěšením, že v tom nejede s nimi.

vladimir2*

Ano, tento pán mě už kontaktoval. Dokonce mu nezaplatili za jeho služby, které využili.

mgrdavidondrejkovic

Tak ten programátor je poměrně silný důkaz k případnému soudu.

Jestliže jemu nezaplatili a přitom platí právníka, je více nnež zřejmé, že jádro jejich "podnikání" nespočívá v poskytování deklarované služby, ale ve vymáhání prokazatelně nezamýšlených finančních závazků (je vás dost na to, aby jste si to mohli u soudu vzájemně dosvědčit). Takové podnikání je podle § 261 Obch. zákoníku v rozporu s pravidly poctivého obchodního styku a nemá tak nárok na právní ochranu.

Oni to dobře vědí, akorát spoléhají na to, že to nevíte vy a že se budete bát bránit.

Je zbytečné stavět svou obranu na méně podstatných formalitách (ačkoli pro celkový pohled je nutno je zmínit).

Nebojte se proti nim vystupovat veřejně - je vás dost na to, aby jste prokázali, že se nejedná o "jednoho blbce, který nečte smlouvy", ale o ZÁMĚR té firmy vás oklamat (podle § 45, odst. 3 Obch, zák. je za klamavou považována i informace, která je sama o sobě pravdivá, avšak vzhledem k okolnostem s souvislostem je způsobilá uvést v omyl - a co by jste chtěli jako lepší důkaz než to, že je vás tolik?)

Na jejich webu vyhledávejte kontakty a oslovujte je s dotazem jak jsou na tom se vztahem k té firmě oni - bezpochyby stejně jako vy, přičemž těžko narazíte na jějakého spokojeného zákazníka (za tu cenu to tak logicky ani být nemůže pokud by to nebyl někdo nastrčený).

Té firmě pošlete na dodejku dopis ve kterém jí napište, že jste takovou smlouvu uzavřeli v omylu a podle množství dalších stejně postižených lidí soudíte, že jde o omyl, který oni úmyslně vyvolali nebo o něm alespoň museli vědět. Takový právní úkon je podle § 49a Občanského zákoníku neplatný.

Na výhrůžky "od právníka" nedbejte - nemá ŽÁDNÝ právní význam.

Reagujte až na dopis, jeho případným odesilatelem bude váš místně příslušný SOUD. Oni se však nechtějí primárně soudit - stálo by je to majlant a s výsledkem hluboko pod hranicí možné úspěšnosti. Tyto firmy si obvykle vyberou 1-2 nejslabší články, které se nejvíce bojí nebo které hrají dokonale mrtvého brouka a nepřebírají poštu (pokud vůbec - většina jich nikdy nikoho nežaluje) jako nátlak)

Na případný platební rozkaz od soudu musíte zareagovat do 14 dnů (kontaktujte mne v takovém případě na ondrejkovic@klikni.cz - nasměruji vás na právníky, které s těmito nekalými obchodními praktikami mají bohaté zkušenosti).

Pamatujte, že to jediné, čeho se opravdu musíte bát je strach sám (Ronald Reagan)

pacicka
hodnocení

0x

Vážení, jako advokát co už něco pamatuje Vám musím sdělit, že bych pana "vladimira2" nezastupoval ani kdyby na kolenou prosil. Do sporů, které nemají naději na úspěch, ani malou, zásadně nechodím. Podrobně jsem přečetl celou diskusi, prohlédl inkriminovaný portál, přečetl obchodní podmínky a zkusil i kontaktní e-mail. Závěr "v naprostém souladu se zákonem". Toto jen tak pro zajímavost. Dovoluji si ještě upozornit na skutečnost, že zde slovně napadení, se mohou úspěšně bránit soudní cestou s předem daným kladným výsledkem a zase to bude stát někoho docela slušné peníze.

Proto doporučuji: číst všechno, všude a vždy. "Neznalost zákona neomlouvá".

jan1*

Jen škoda, že nepíšete na sebe kontakt jako pan vladimír2, pak si můžeme myslet cokoli. V případě, že je takové podnikání ze zákona v pořádku a tato "firma" z nás soudní cestou vymůže poplatek za své služby začnu přemýšlet o tom, zda někde není chyba a zda jsem opravdu občanem demokratického státu, který prostřednictvím služeb, které si platím mě poskytne prostředí na klidný život pokud nikomu úmyslně neškodím a na nikom neparazituji.

V případě, že zaškrtnutí políčka v obchodních podmínkách na netu může člověka přivést až k nějakému soudnímu procesu, doporučuji neinstalovat žádný soft který je free, (taky tam může být někde napsáno, že při použití free jste povini platit jak mourovatý ), raději k počítači nepouštět děti co kdyby potvrdili nějaké tlačítko a data máte v "historii formulářů". Nebo raději se odpojit od netu úplně zahodit počítač, mobil a pro jistotu i televizi a rádio.

vladimir2*

Dobrý den nepodepsaný pacicko.
Nejde mi do hlavy, proč se do problematiky vměšujete. Nikdo zde Vaše služby advokáta, který již něco pamatuje, nevyhledává a už vůbec vás o ně nikdo neprosí na kolenou. To jen tak pro zajímavost z mé strany.
Jsme dobře koordinovaný a silný tým pod záštitou odborníka pana Mgr. Ondrejkoviče a jednoznačnou podstatu problematiky potvrzuje mnoho lidí, kteří jsou přesvědčeni o vykonaném podvodu. Není totiž možné, aby tolik lidí udělalo stejnou chybu. Z tohoto důvodu jsou uzavřené smlouvy neplatné a nikdo z nás nebude vystavené fakturace platit. Tento fakt jsme také potvrdili hromadným trestním oznámením, které je naší odpovědí na zasílané advokátní předžalobní výzvy.
Pěkný den vám přejeme.

mgrdavidondrejkovic

Člověk, který zde vystupuje pod zbaběle anonymním nickem "pacicka"záměrně nerozlišuje mezi jednáním v souladu se zákonem, proti zákonu a obcházením zákona.

Jednání IM FRAUDEM LEGIS - tedy obcházení zákona, je postup, kdy se někdo chová podle práva, ale tak, aby záměrně dosáhl výsledku právní normou nepředvídaného a nežádoucího (srov. II. ÚS 119/01, Sb. n. u. ÚS, svazek č. 30, nález č. 47, str. 9). S takovýmito právními úkony spojuje zákon neplatnost automaticky.

Vyhrožování soudy na ochranu dobrého jména patří k folklóru všech podvodníků, přičemž v 99,9% zůstane pouze u planého vyhrožování. Je totiž nesmyslné dovolávat se něčeho, co prokazatelně neexistuje - tedy dobré pověsti. A pokud žalují - dopadají takto: dl.dropbox.com/... nebo takto: spolecna-obrana.estranky./...

jejich cílem NENÍ se soudit (to by je stálo moc peněz), jejich cílem je ZASTRAŠOVAT, aby jim maximum lidí zaplatilo BEZ SOUDU.

pacicka
hodnocení

0x

To: jan1

kontakt není záměrně, nechci se v celé kauze angažovat, práce mám dost. Jen si dovolím ještě poznámku. Celý problém, který vznikl vidím v tom, a teď promluvím jako normální čecháček, "že když je něco zadarmo hurá jde se na věc. Nekoukáme na stranu, klapky na očích a vidíme laciný zisk, ale i když je něco zadarmo, i toto většinou bývá podle nějakých podmínek se kterými dotyční souhlasili. Jestli nepřečetli jejich chyba". Volba úplně svobodná, jestli se mi něco nelíbí, tak to nedělám a to je právě ta demokracie.

mgrdavidondrejkovic

Pokud v zimě nastartuji auto abych ohřál motor a jdu oškrábat zadní sklo, čehož využije ZLODĚJ, do toto nastartovaného auta mi skočí a odjede, tak si sice mohu říkat, že jsem byl hloupý a neopatrný, že jsem nechal klíčky v prázdném nastartovaném autě, ale to nic nemění na tom, že ON JE ZLODĚJ, který mne chtěl od samého počátku okrást a já jsem jeho OBĚŤ.

Něco z teorie práva o právních principech:

V roce 1889 musel newyorský soud ve slavném případu Riggs v. Palmer rozhodnout, zda dědic, uvedený v závěti svého dědečka, může na základě této závěti dědit, třebaže kvůli tomu, aby dědil svého dědečka zabil. Soud řekl: "Je nepochybně pravda, že na základě zákonů upravujících dědění, vykládáme-li je doslovně a nelze-li jejich účinek a působení nijak a za žádných okolností ovlivnit nebo modifikovat, přechází majetek na vraha." Soud však šel dál a poznamenal: "Působení a vliv všech zákonů lze ovlivňovat obecnými, zásadními maximami obecného práva. Nikomu se nesmí dovolit mít prospěch z vlastního podvodu, využívat vlastního protiprávního jednání, opírat žalobu o vlastní nepravost nebo nabývat majetku vlastním zločinem." Vrah tedy své dědictví nezískal.

Zabělý anonym "pacicka" se nám tady snaží neustále dokázat, že "vrah měl v tomto případě na své dědictví plné právo". Ignorujte ho - on ví, že nemůže VŮBEC NIC, jen spoléhá na to, že to nevíte vy.

jankoprnicky

Jene, dobré odpoledne.

Je zcela běžné, že v dnešní konkurenci nabídne firma službu zdarma na vyzkoušení. Kvalitní firma, ale po uplynutí doby zkoušky nabídne transparentním způsobem cenu placené služby. V porovnání s touto v oboru službou 2 x až 4 levnější. Nebo sama službu ukončí. Je veliké množství vysoce kvalitních a účinných služeb zcela zdarma například na www.seznam.cz a www.google.cz, kde příjem těchto firem zajišťuje reklama. Server www.cz-poptavka.cz je určen pouze k oklamání zájemců. Podnikám 20 let, ale abych někomu poslal fakturu získanou podobnou praktikou si nedovedu představit a navíc to nazývat demokracií. Majitelce firmy provozující server www.cz-poptavka.cz již neveřím vůbec nic a podle toho budu na svou obranu účinně postupovat. Žádnou Smlouvu jsem nepodepsal a protože je demokracie budu se metodám této firmy demokraticky všemi legálními prostředky bránit. Jan KOPRNICKÝ ctitel demokracie a poctivého podnikání

jankoprnicky

Jene, dobrý podvečer.

Jen jsem se domníval, že server www.cz-poptavka.cz nabídne zajímavou lepší službu než konkurence. To se nestalo. Přišlo pouze několik poptávek, žádná z nich nebyla užitečná a byly většinou mimo můj registrovaný obor. Pravdu máte v tom, že je nutné se správně rozhodnout, pokud Vám někdo dává nabídku. Kvalitní firma ale nenutí nikoho tímto způsobem k uvedeným Smluvním podmínkám, které se mi při objednávce služby na zkoušku zdarma u této firmy nezobrazily. Jsem velmi pozorný, mám raději služby placené. Jediné co musím uznat a udělit výbornou známku za to firmě prozující server www.cz-poptávka.cz je, kolik lidí nachytala a zaměstnala svou obranou po zaslání faktury. Osud této firmy je jistý. Znovu spadne do konkursu, pokud nedá brzy na trh nový poctivý produkt. Lež má krátké nohy v každém režimu a zejména v demokracii. Jan KOPRNICKÝ

vladimir2*
hodnocení

0x

Milí účastníci společnosti VPT Servis s.r.o.
Jste profláknutí!
Přesně jak autor v článku píše, že pokud si nevydedukujete z VOP, že pro efektivní zrušení smlouvy toto musíte provést v podstatě ihned po registraci své osoby, tak k tomu později nebudete mít nikdy šanci a faktura na nehorázné prachy je na cestě do vaší emailové schránky.

Nikdo nic neplaťte. Vyhodíte peníze z okna takovým lidem, kteří se jen potloukají po českých soudech a otravují poctivé lidi a systém.

vladimir2*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]