Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

STD - onemocnění pohlavního orgánu

Od: furtnic* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

Nedávno jsem zde měl dotaz ohledně onemocnění.Z odpovědi jsem vyloučil všechny varianty,ale jedna mě vrtá hlavou a chtěl bych jí ještě jednou osvětlit.Jedná se o pojem STD,onemocnění pohlavního orgánu.Na internetu jsem sice něco našel,ale chtěl bych to lépe vysvětlit.Bylo mě řečeno,že nákazu jsem dostal od manželky která chytla STD,tak bych o tom chtěl vědět více.Jak to mohla dostat ona a o co vlastně jde a tak.

Moc děkuji

S pozdravem furtnic

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

naihonn*
hodnocení

2x

Podle všeho je STD anglická verze termínu SPN, tedy sexuálně přenosná nemoc. Takže naprosto všeobecné a nekonkrétní. I když podle toho termínu samozřejmě vyplývá, že jde o nemoc, která se přenáší sexuální aktivitou, ale například i jiným sdílením tělních tekutin s osobou, která takovou chorobu má a do toho patří í krevní transfuze a jiné krevní produkty, sdílení injekčních jehel, úrazy s propíchnutím jehlou (když zdravotní personál je neúmyslně píchnut jehlou během zdravotní procedury), sdílení jehel pro tetování, ...

furtnic*
hodnocení

Dobrý den

Moc děkuji za odpověď a jen se zase zeptám.Ona nemá zjevně žádné potíže,protože o ničem nemluví,nebo to možná tají.Vždycky to vlastně odnesu já a to tak,že po pohlavním styku se mě udělají na penisu(žaludu)mokvající boláky a trvá to i přes týden,naposled deset dní,než to přejde.Nezabírají žádné masti,prostě si to musím vychutnat.Svědí to a boláky jsou až do krve,nedá se toho ani dotknout.Nikdy jsem tohle neměl,až poslední dobou.Není třeba chyba taky někde ve mě?

Díky moc s pozdravem furtnic

myse*

a co takhle dojít k lékaři? Já bych se toho fakt bála...

některé nemoci se v rozvinutém stádiu nedají vyléčit (syfilis), dojděte si tam!

karina*

furtnic, co si otevřeně promluvit s manželkou? Určitě to bude oboustranně trochu nepříjemný rozhovor, protože naprostá většina pohlavních chorob se nedá získat např. použitím WC nebo cizího příboru. Není mě jasné na co oba čekáte a proč nejdete okamžitě k lékaři. Oba. Tyhle stránky jste asi již četl, pokud ne, seznáte, že STD není žádná prkotina.

czech-republic.your-life./... Karina

furtnic*
hodnocení

Všem moc děkuji.Dneska tak učiním a snad bude vše v pořádku.

hodnocení

2x

Zajděte si ke kožnímu lékaři.Vaše manželka opravdu nemusí mít nějaké zjevné potíže.Když lékař zjistí,že je to přenosná nemoc/nemusí jít zrovna o syfilis/,tak bude léčit automaticky i Vaší manželku. mamina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]